Povestea unui cuplu din Capitală care a deschis o afacere dulce în pandemie

Pentru unii producători, pandemia de COVID-19 a fost un prilej de a se afirma pe piața din Moldova. Este și cazul soților Zolotco din Capitală care și-au transformat pasiunea într-o afacere profitabilă.

De un an, aceștia produc dulciuri și deserturi vegane fără gluten și aditivi alimentari, iar până acum au experimentat peste o sută de rețete.

Dragostea pentru dulciuri au descoperit-o în perioada carantinei, iar ideea de a pune pe roate o afacere sănătoasă le-a sugerat-o băiatul lor de doar cinci anișori.

„Noi gătim totul împreună, dar oricum sunt unele deserturi pe care le pregătesc mai des, cum ar fi: tarte, tartule, chifle. Natașa gătește torte și eclere. Avem circa 60 de rețete testate, interesante și gustoase.”, a declarat Igor Zolotco, locuitor al oraşului Chişinău.

Au început a găti pentru apropiați, iar peste câteva luni cuplul s-a trezit cu o cerere mare din partea consumatorilor.

„Am înțeles că sănătatea depinde foarte mult de alimentație și cu încetul am început să ne dezvoltăm, ne-am consultat cu nutriționiștii.”, a relatat antreprenorul. 

Natalia a arătat cum se prepară eclerele sănătoase și cu ce înlocuiește ingredientele tradiționale.

„Facem așa un amestec care înlocuiește ouăle, aici sunt componente precum praf de copt, crohmal. O să folosim trei tipuri de făină, prima este din năut, din orez. Folosim crohmal asiatic tapioca.”, a menționat Natalia Zolotco, locuitoare a oraşului Chişinău.

Procesul este unul migălos și necesită mult timp, însă rezultatele sunt pe măsură.

„În cazul nostru noi am folosit amestec din ulei vegan şi lapte caju, după care am pus înlocuitor de proteină şi înlocuitor de ouă.”

Dulciurile fără gluten se remarcă nu doar prin faptul că sunt sănătoase și gustoase, ci și pentru că sunt sățioase.

„Sunt foarte dulci, sunt foarte gustoase.”

Visul soților Zolotco este să își deschidă propria cofetărie, dar pentru asta au nevoie de 80 de mii de euro.

„Visăm ca să nu deschidem doar un atelier, dar ca să fie o cofetărie mică unde oamenii vor putea să vină să bea ceai, cafea, să mănânce un desert gustos.”,  a precizat femeia. 

Un ecler costă circa 35 de lei, iar un kilogram de tort poate fi cumpărat de la 450 de lei.

sursa:www.publika.md

Aglomerație în fața Aeroportului. Oamenii, nemulțumiți de noile reguli

Aglomerație mare în fața Aeroportului după noile reguli impuse de astăzi. Noua măsură de securitate interzice intrarea în incinta Aeroportului tuturor persoanelor care nu au bilet de călătorie.

Îmbulzeală și aglomerație în fața Aeroportului Chișinău. Oamenii fac cozi în așteptarea celor dragi, transmite unimedia.info.

Potrivit șefului Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca, începând cu 1 mai, acces în aerogară vor avea doar cetățenii care au bilete de îmbarcare în avion, transmite deschide.md.

„Alți cetățeni vor fi nevoiți să aștepte în afara gării, ori această măsură este impusă în vederea securizării aeronautice și pentru a evita anumite situații neplăcute care pot avea loc în cadrul AIC”, a precizat Galușca în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, șeful IGPF a menționat despre majorarea numărului de polițiști de frontieră în cadrul AIC, „astfel încât fluxul de pasageri să fie unul calitativ și confortabil pentru cetățeni”.

Motocicliștii se mobilizează pentru a face curățenie pe râul Bîc

Motocicliștii vor organiza sâmbătă, 4 mai, o acțiune de salubrizare pe malul râului Bâc, la intersecția străzilor Calea Basarabiei și Lunca Bâcului din Chișinău.

Potrivit organizatorilor, la activitate poate participa orice doritor, căruia i se va pune la dispoziție echipamentul necesar, transmite realitatea.md.

„Dragi motocicliști și chișinăuieni! Noi, cei cu motociclete Enduro, sâmbătă, 4 mai, vom ieși să facem ordine pe malul râului Bâc pe strada Calea Basarabiei la intersecția cu strada Lunca Bâcului. Cine vrea să se alăture să vină până la ora 10:00 la locația de mai jos. Timpul de curățenie este planificat de 3-4 ore. Tot necesarul este – mănuşi, saci de gunoi şi un recipient cu echipament special de la Pretura Botanica. Haideți să facem ceva frumos înainte de Paști. Noi vom fi mulți. Dar dacă vom fi și mai mulți, datorită ție, va fi și mai bine! Ajunul sărbătorilor e aproape”, se arată în mesajul organizatorilor.

Locația unde se vor întâlni toți cei care vor să participe la acțiunea de salubrizare este indicată AICI.

De Ziua Internațională a Muncii, președintele Parlamentului Igor Grosu i-a vizitat pe pompieri și salvatori

De 1 mai Președintele Parlamentului Republicii Moldova a comunicat cu salvatorii și pompierii Direcției regionale căutare salvare nr.1 din municipiul Chișinău

Ar putea fi o imagine cu 11 persoane, ambulanţă şi text care spune „POUPIERI-SALISTOR SALICTOR TOR POMDIERI SAL! SALVATORI SALVAȚORIPOMPIERI POMPIERI”

Pe 1 mai de Ziua Internațională a Muncii, Președintele Parlamentului Republicii Moldova Igor Grosu a fost în vizită la efectivul Direcției regionale căutare salvare nr.1 din municipiul Chișinău. Aici salvatorii și pompierii care au intrat în tură au comunicat cu spicherul Parlamentului despre activitatea de serviciu, dar și misiunile realizate în prevenirea și lichidarea situațiilor de risc.

Președintele Parlamentului a asistat la schimbul gărzilor, dar și la procedura de predare și primire a schimbului de serviciu. Oficialul a comunicat cu salvatorii, pompierii și paramedicii, care de dimineață au intrat în serviciu, fiind interesat de activitățile pe care le întreprind, dar și misiunile de salvare.

,,Astăzi, de 1 mai, celebrăm valoarea muncii şi a oamenilor muncitori şi harnici. Moldovenii sunt cunoscuți ca un popor harnic şi stăruitor, care prin muncă cinstită îşi clădesc bunăstarea şi îşi realizează scopurile şi năzuinţele. Pe noi, moldovenii, munca nu ne sperie. De fiecare dată ne vom sufleca mânecile și vom munci ca să avem pâine pe masă și căldură în casă. Vom munci ca să trăim în pace și în siguranță.

Astăzi, am stat de vorbă cu cei care zi de zi muncesc în regim de urgenţă, pentru a ne salva nouă viețile. Sunt cei din prima linie pentru care viața altora este mai presus, decât viaţa proprie. Îşi iubesc meseria şi o fac cu abnegaţie și iubirea de a face bine. Să le mulțumim și să le fim recunoscători salvatorilor noștri – pompieri, scafandri, chinologi, chimiști. Să le mulțumim medicilor, brutarilor, șoferilor și tuturor celor care muncesc atunci când alții se odihnesc.

Vă mulțumim pentru dragostea de oameni și dragostea de țară!”, a declarat Igor Grosu.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, ambulanţă şi text

În cadrul vizitei, oficialul a vizitat sediul Direcției, dar și s-a familiarizat cu tehnica de intervenție și specificul activității salvatorilor. Mai mult, ofițerii și subofițerii au discutat cu spicherul despre complexitatea intervențiilor pe care le desfășoară, dar și despre dorința și onoarea de a fi în serviciul cetățenilor.

De Ziua Internațională a Muncii, salvatorii și pompierii sunt la datorie pentru a veghea securitatea și siguranța oamenilor.

Ar putea fi o imagine cu 7 persoane, ambulanţă şi text

,,În Moldova nu te plictisești!”. Doi bloggeri canadieni au trăit o experiență inedită în țara noastră
Articolul anterior
Britney Spears, imagine rară cu fiii ei, care sunt deja mari
Articolul următor