Preşedinţia a donat o parte din mobilierul şi tehnica achiziţionată de Igor Dodon unor instituţii de învăţământ

Câteva instituții de învățământ profesional tehnic din țară au primit în dar de la Președinție loturi de mobilier și echipament tehnic pentru dotarea atelierelor de instruire practică la meserii și specialități din domeniul alimentației publice.

Acestea au fost procurate acum doi ani pentru cantina Președinției. Însă după reevaluarea recentă a necesităților instituției prezidențiale, s-a constatat că acesta nu poate fi utilizat în clădire din considerente tehnice, scrie newsmarket.md.

Drept urmare, Liceul Pro Succes din Chișinău, Centrul de excelență în servicii și prelucrarea alimentelor de la Bălți, Școlile  profesionale din Bubuieci, Căușeni și Ceadîr-Lunga și-au completat atelierele de instruire practică pentru viitori bucătari, brutari, cofetari și chelneri.

Potrivit Președinției, circa 700 de elevi vor beneficia de condiții mai bune pentru dezvoltarea competențelor profesionale.

Ce sancțiuni vor primi persoanele care vor insulta profesorii

Ultragierea cadrelor didactice va fi sancționată contravențional. Un amendament în acest sens a fost înregistrat la un proiect de modificare a Codului penal și a Codului contravențional, adoptat în a doua lectură de Parlament, scrie unimedia.info.

Potrivit proectului persoanele care vor ultragia cadrele didactice riscă amenzi de până la 1250 de lei.

Totodată, jignirea premeditată a onoarei, demnității sau a reputației profesionale, însoțită de acte de huliganism și/sau vătămare corporală, va fi sancționată cu amendă de până la 7500 de lei sau cu arest contravențional de până la 15 zile.

Ministrul Educației și cercetării, Dan Perciun, a cerut reguli mai dure în instituțiile de învățământ. Mesajul lui Perciun vine la două zile după decesul Nataliei Manea, directoarea gimnaziului „Dumitru Roman” din satul Drochia, găsită strangulată în incinta sălii de sport din instituție.

Lumea Copilăriei – trei zile magice de distracție și aventură!

În perioada 31 mai – 2 iunie, parcul Alunelul, din Chișinău, va deveni epicentrul bucuriei, găzduind evenimentul extraordinar – Lumea Copilăriei, la cea de-a 2-a ediție.

Acest festival memorabil, dedicat celor mici, promite să transforme fiecare zi într-o aventură de neuitat, plină de zâmbete, muzică și surprize. 

Evenimentul aduce pe scenă unii dintre cei mai îndrăgiți artiști pentru pici și adolescenți.

Iuliana Beregoi, Cleopatra Stratan, Kamelia Melnic, Ciao Patricia, Reghina Alexandrina și mulți alții, vor electriza publicul cu un spectacol senzațional. 

Clounella, cu numerele sale de clovnerie pline de umor, va crea zâmbete și hohote de râs.

Totodată, Arry Production Studio, promite să facă un SHOW de excepție.

Lumea Copilăriei nu se oprește doar la concerte, festivalul este gândit să fie un adevărat paradis pentru copii și un refugiu de relaxare pentru părinți, cu o gamă variată de activități și experiențe interactive.

Ateliere de creație, jocuri și concursuri cu premii atractive, zone distractive și multe dulciuri, într-un decor spectaculos.

Intrarea este liberă, iar organizatorii promit o experiență unică.

Organizator: iTicket

Partener General: VISA, OTP Bank

Parteneri: Primăria Municipiului Chișinău, Pretura Buiucani, Dr. Romaniuc4Kids

Parteneri media: JurnalTV, GurinelTV, KISSFM

Un mire a descoperit, după nuntă, că s-a căsătorit cu un bărbat. Ce scop avea „mireasa”

Un tânăr din Indonezia, proaspăt mire, a aflat că femeia pe care o credea soția sa era de fapt un bărbat care l-a înșelat cu privire la identitatea sa. Presupusa mireasă îi voia doar banii, scrie evz.ro.

Astfel, la mai puțin două săptămâni de la nuntă, bărbatul, identificat sub numele de AK de presa locală, în vârstă de 26 de ani, a descoperit că aleasa inimii e un bărbat. Mai comic e faptul că cei doi aveau o relație de peste un an.

Un mire din Indonezia s-a căsătorit cu un bărbat, fără să știe

Cei doi s-ar fi cunoscut pe Instagram în cursul anului trecut, iar la scurt timp s-au întâlnit și față-n față, pentru a-și oficializa relația.

În tot acest timp, mirele nu a bănuit nimic despre iubita lui, despre care se crede că s-ar numi Adinda Kanza.

Indonezianul nu a bănuit nimic pe tot parcursul relației și pentru că „ea” purta întotdeauna un niqab, o pânză tradițională purtată de unele femeile musulmane, care acoperă complet capul și fața purtătorului cu excepția ochilor.

Viitoarea sa soție i-a comunicat lui AK că este o musulmană devotată și că nu mai are familie în viață.

Cei doi s-au căsătorit într-o mică ceremonie la domiciliul lui AK pe 12 aprilie, iar Kanza a contribuit cu o zestre formată din cinci grame de aur.

Semnele de întrebare au apărut după căsătorie

Imediat după nuntă, AK a simțit că ceva e în neregulă, mai ales având în vedere că „ea” a persistat în a purta niqab-ul în interiorul casei, chiar dacă tradiția musulmană îi permitea să îl înlăture în prezența soțului său în propria lor locuință.

De asemenea, Kansa a refuzat să aibă relații intime cu noul ei soț și a invocat mereu că nu se simte bine sau că e la menstruație.

Când a devenit suspicios, bărbatul a decis să cerceteze mai mult trecutul noii sale soții, și a fost șocat să afle că, de fapt, „aceasta” avea de fapt o familie.

Mai mult, părinții miresei sale au fost și ei uimiți să știe că au un ginere. Ei au fost cei care i-au dezvăluit și că nu au o fată, ci un fiu.

Cocaină în valoare de 13 milioane de dolari, furată de la o unitate specială a poliţiei
Articolul anterior
Un copil, ucis de un pitbull în timp ce se juca acasă la un coleg de școală
Articolul următor