Cum ar putea arăta sfârșitul pandemiei de coronavirus. Predicțiile experților

Este puțin probabil ca lumea să poată elimina virusul SARS-CoV-2. Dar va veni o zi în care nu va mai fi o pandemie, când cazurile vor fi ținute sub control, iar sistemul sanitar nu va mai fi sub presiune. Mulți experți sunt de părere că coronavirusul va deveni o gripă sezonieră, potrivit CNN.

„Nu există măsurători clare care să spună că un asemenea eveniment este epidemie sau pandemie. Sunt date subiective, cee ace reprezintă o problemă”, a declarat dr. Arnold Monto, profesor de epidemiologie la Universitatea din Michigan și președinte interimar al Comitetului consultativ pentru vaccinuri și produse biologice asociate din cadrul Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA, scrie CNN.

„Deci, toate aceste estimări nu se bazează pe reguli. Se bazează de obicei pe ceea ce trebuie să faci pentru a controla focarul”, a explicat Monto. „Ceea ce este atât de diferit aici este că vaccinurile noastre sunt mult mai eficiente decât ceea ce vedem de obicei”.

Vestea bună, potrivit lui Monto, este eficiența vaccinurilor. Vestea proastă se referă la mutațiile virusului. Citește și:

„Odată cu schimbarea tiparelor de transmisie, pe măsură ce au apărut noi variante – eu o numesc o paradă a variantelor – vedem o transmisie mult mai extinsă și o răspândire mult mai uniformă la nivel global. Acest lucru face ca declararea sfârșitului pandemiei să fie mai dificilă”, potrivit lui Monto.

Monto și alți experți din domeniul sănătății publice anticipează că, în viitor, lumea ar putea urmări răspândirea SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala Covid-19, în moduri similare cu monitorizarea gripei sezonieră.

„Există precedentul unui model sezonier pentru unele dintre coronavirusurile care au infectat oamenii. Nu știm dacă SARS-CoV-2 va începe să se comporte așa, dar cel puțin ne oferă un scenariu posibil”.
„Trebuie să așteptăm și să vedem cum ar putea arăta o fază endemică a coronavirusului”, este de părere expertul.

Endemic înseamnă că o boală are o prezență constantă în rândurile populației și nu afectează un număr alarmant de mare de oameni, așa cum este cazul unei pandemii. Chiar și la începutul anului 2020, pe măsură ce pandemia creștea, oficialii Organizației Mondiale a Sănătății au prezis că noul coronavirus „poate deveni un alt virus endemic în comunitățile noastre” și nu va dispărea niciodată.

„În pandemii ai o fază inițială pandemică, apoi o fază de decelerare, urmată de faza de control, apoi speri că va urma eliminarea și, poate eradicarea virusului”, a explicat dr. Anthony Fauci, directorul Institutului de Alergii și Boli Infecțioase. „Sperăm să ajungem la un nivel atât de scăzut încât, deși nu este complet eliminat, să nu mai aibă un impact major asupra sănătății publice sau asupra modului în care ne desfășurăm viața. Așadar, dacă vom vaccina mai mulți oameni la nivel global, sperăm că într-o perioadă rezonabilă de timp vom ajunge la acel punct în care vor apărea focare, dar nu ne va afecta viața, așa cum se întâmplă în prezent”.

Oficialii federali din domeniul sanitar se gândesc deja la cum să măsoare sfârșitul pandemiei și cum să continue să monitorizeze coronavirusul odată ce acesta devine endemic.

Pentru a trece de la pandemie la epidemie, SUA trebuie să-și dezvolte imunitatea la coronavirus, ceea ce înseamnă că mult mai mulți oameni trebuie să se vaccineze, a declarat pentru CNN dr. Philip Landrigan, medic pediatru și epidemiolog la Boston College.

Cu unii americani care încă refuză să-și facă vaccinurile anti-Covid și unii refuzând să poarte măști, tranziția ar putea dura mult mai mult timp. În prezent, aproximativ 58% din populația totală a SUA este complet vaccinată împotriva Covid-19.

„Trebuie să ajungem undeva la 80%, posibil chiar la 90% din populație să se fi imunizat, fie prin vaccinare, fie prin trecere prin boală”, a spus Landrigan, care a lucrat la CDC timp de 15 ani.

sursa

Băutura cu care trebuie să începi dimineaţa ca să fii în formă

O curățare a colonului poate ajuta în cazul constipației. Puteți face o curățare naturală a colonului acasă, folosind apă, dietă și unele produse fără prescripție medicală, scrie doctorulzilei.ro.

Sănătatea digestivă face parte integrantă din a te simți fericit, sănătos și bine.

Unii oameni susțin că colonul ar trebui curățat pentru o stare de bine digestivă optimă.

Una dintre cele mai usoare, mai ieftine si mai sigure moduri de a-ți curăța colonul este să consumi o cantitate adecvată de apă. Apa înmoaie materiile fecale și le facilitează tranzitul prin colon și eliminarea regulată. Evident, pe lista opțiunilor pentru hidratare, apa este alegerea cea mai bună deoarece nu conține calorii și poate fi consumată pe durata întregii zile. Conform unui studiu efectuat în 2013, un consum adecvat de apa reduce riscul de cancer de colon, constipatia fiind un important factor de risc pentru acesta.

Sucurile crude de fructe și legume reprezinta, adeseori, un aport de apa si calorii – mult mai eficiente sunt smoothie-urile, din acest punct de vedere, deoarece conțin și fibrele, vitaminele, glucidele și restul fitonutrienților de care beneficiază întregul organism.

Băutura secretă de detoxifiere conține unele dintre cele mai bune ingrediente pentru detoxifiere. Oțetul de mere s-a dovedit că vă îmbunătățește metabolismul și funcția digestivă, în timp ce lucrează pentru a vă curăța ficatul și sistemul limfatic.

Sucul de lămâie are un efect alcalin asupra corpului tău și ajută la reglarea nivelului pH-ului. Consumul de apă cu lămâie sau adăugarea acesteia în băuturi și sucuri vă poate ajuta la creșterea nivelului de energie, la detoxifierea corpului, la menținerea pielii strălucitoare și la îmbunătățirea funcției imunitare.

Scorțișoara, ardeiul cayenne și ghimbirul conțin compuși terapeutici care ajută la reducerea inflamației, ajută digestia și stimulează metabolismul, ceea ce este un pas util către pierderea în greutate. De aceea, consumul de ceai de ghimbir, de exemplu, este atât de popular. Conține compuși valoroși care îți stimulează sănătatea și promovează detoxifierea.

Un ingredient opțional pentru băutura dvs. de detoxifiere este mierea crudă.

Pentru preparare aveti nevoie de:

– 350 ml de apa calduta
– sucul de la o jumatate de lamaie;
– 2 linguri de otet de cidru de mere
– un varf de cutit de piper cayenne
– o lingurita miere de albine (optional, doar pentru a indulci amestecul)

Se amesteca toate ingredientele si e gata pentru utilizare.

Aceasta bautura trebuie sa fie consumata dimineata, dupa trezire, pe stomacul gol. Dupa jumatate de ora puteti lua micul dejun.

Semnele de cancer care pot fi observate cu ani înainte să apară primele simptome

Oamenii de știință de la un institut de cancer recent deschis de la Universitatea Cambridge au început lucrările care identifică schimbările în celule cu mulți ani înainte ca acestea să devină tumori. Cercetarea ar trebui să ajute la proiectarea unor modalități radical noi de tratare a cancerului, spun ei, transmite stirileprotv.ro.

Institutul Early Cancer – care tocmai a primit 11 milioane de lire sterline de la un donator anonim – se concentrează pe găsirea unor modalități de a aborda tumorile înainte ca acestea să producă simptome.

Cercetarea va exploata descoperirile recente care au arătat că mulți oameni dezvoltă afecțiuni precanceroase care stau în așteptare pentru perioade lungi.

„Latența ca un cancer să se dezvolte poate dura ani de zile, uneori pentru un deceniu sau două, înainte ca afecțiunea să se manifeste brusc la pacienți”, a spus profesorul Rebecca Fitzgerald, directorul institutului.

„Atunci, medicii descoperă că se luptă să trateze o tumoare care, până atunci, sa răspândit prin corpul unui pacient. Avem nevoie de o abordare diferită, una care să poată detecta o persoană cu risc de cancer de la început, folosind teste care pot fi administrate unui număr mare de oameni”.

Un exemplu în acest sens este citoburetele – un burete pe o sfoară – care a fost dezvoltat de Fitzgerald și echipa ei.

Este înghițit ca o pastilă, se extinde în stomac într-un burete și apoi este tras în sus de esofag, colectând celulele esofagului pe drum. Acele celule care conțin o proteină, numită TFF3 – care se găsește numai în celulele precanceroase – oferă apoi un avertisment timpuriu că un pacient este expus riscului de cancer esofagian și trebuie monitorizat.

În mod esențial, acest test poate fi administrat simplu și pe scară largă.

Acest lucru contrastează cu abordările actuale ale altor tipuri de cancer, a adăugat Fitzgerald.

„În prezent, detectăm multe tipuri de cancer cu întârziere și trebuie să venim cu medicamente, care au devenit din ce în ce mai scumpe. Adesea prelungim viața cu câteva săptămâni la un cost de zeci de mii de lire sterline. Trebuie să privim asta dintr-o perspectivă diferită”.

O abordare adoptată de institut – care urmează să fie redenumită Institutul de Cancer precoce Li Ka-shing după filantropul din Hong Kong, care a susținut alte cercetări Cambridge privind cancerul – se concentrează pe probe de sânge.

Furnizate de femei ca parte a serviciilor anterioare de screening pentru cancer ovarian și păstrate în magazine speciale, aceste mostre au fost acum reutilizate de institut.

„Avem aproximativ 200.000 de astfel de mostre și sunt o mină de aur”, a spus Jamie Blundell, un lider al grupului de cercetare la institut.

Folosind aceste probe, cercetătorii au identificat modificări care îi diferențiază pe acei donatori care au fost ulterior diagnosticați cu cancer de sânge la 10 sau chiar 20 de ani după ce au furnizat mostre.

„Descoperim că există modificări genetice clare în sângele unei persoane cu mai mult de un deceniu înainte ca acestea să înceapă să prezinte simptome de leucemie”, a spus Blundell.

„Asta arată că există o fereastră lungă de oportunitate pe care o poți folosi pentru a interveni și a oferi tratamente care vor reduce șansele de a face cancer”.

Important! Ce se întâmplă în organism după ce încetezi să mai fumezi țigări electronice

Țigările electronice au fost considerate o alternativă sănătoasă a celor clasice, dar studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat că acestea pot afecta plămânii și, în plus, dau dependență, scrie digi-world.tv.

Ce se întâmplă în organismul tău, însă, atunci când renunți să mai utilizezi țigări electronice? Aceasta este întrebarea pe care și-au pus-o mulți oameni, iar un expert a încercat să ofere un răspuns.

Potrivit The Healthy, atunci când încetezi să mai folosești țigările electrice, tensiunea arterială scade, iar circulația sângelui se îmbunătățește, potrivit Nikolei Djordjevic, project manager al Med Alert Help.

Aceasta susține că, în anumite cazuri, poate să se îmbunătățească și respirația. Aceste țigări electronice conțin două ingrediente glicol propilen și glicerină vegetală, care atunci când sunt încălzite produc niște compuși chimici ce afectează tractul respirator, potrivit unui studiu publicat în International Journal of Environmental Research and Public Health.


Țigările electronice, la fel ca și cele obișnuite, dau dependență, motiv pentru care odată ce ai încetat să le mai folosești te poți confrunta cu simptome precum creșterea dorinței de a fuma, schimbări ale stării de spirit, probleme de concentrare, iritabilitate, dar și anxietate. Unele persoane se pot confrunta și cu dureri de cap, transpirații, insomnie, constipație.

Totodată, țigările electronice îți pot afecta simțurile, motiv pentru care odată ce ai renunțat la ele poți să observi o îmbunătățire a capacității de a mirosi ori a gustului. În plus, cele mai noi studii arată că nicotina poate crește chiar și nivelul de zahăr din sânge.

O lună mai târziu după ce ai încetat să folosești țigările electronice vei observa o îmbunătățire a sănătății plămânilor, care vor funcționa mai bine. Astfel, respirațiile scurte și tusea nu vor mai reprezenta probleme pentru tine, potrivit sursei citate.

Nunta anului în România! O bătrână în vârstă de 76 de ani s-a măritat cu un bărbat de 48 de ani
Articolul anterior
Scandal la o clinică de fertilizare. O femeie a fost inseminată din greşeală cu alt embrion și a născut bebeluşul altcuiva
Articolul următor