10 Reguli pe care trebuie să le respecte copiii Familiei Regale Britanice. Nu au voie să joace Monopoly și fac cursuri de bune maniere

Să te naști într-o familie regală vine cu o mulțime de avantaje, dar și cu îndatoriri și reguli pe care trebuie să le respecți de la naștere. Iată câteva dintre cele care gravitează în jurul copiilor care se nasc sub semnul Casei Regale Britanice, scrie peroz.ro.

1. Naşterea lor trebuie an unţară publicului

Tradiția spune că, după nașterea unui copil din familia regală, la porțile Palatului Buckingham trebuie să apară un anunț scris care vestește marea bucurie.

2. Trebuie să fie botezaţi

Regina Elisabeta a II-a este capul Bisericii, așa că toți membrii familiei trebuie botezați. Slujba este oficiată de Arhiepiscopul de Canterbury, iar în cristelniță este Apă Sfântă din râul Iordan. Inclusiv Meghan Markle a trecut printr-o astfel de ceremonie înainte de nunta din 2018.

3. Trebuie să înveţe bunele maniere

Copiii din familiile regale sunt „antrenați” pentru a se purta desăvârșit în public încă de când sunt îndeajuns de mari să poată sta la o masă. Cei mici trec prin adevărate cursuri de bune maniere. „Sunt crescuți cu cine formale, merg la evenimente și învață totul de la tonul vocii la cum să se îmbrace și cum să facă plecăciuni”, a povestit Myka Meier, expert regal.

4. Trebuie să-și însoțească părinții la evenimentele importante și în turneele regale

Încă de când sunt foarte mici, copiii din familiile regale sunt învățați cum să se poarte la evenimente publice, întrucât iau parte alături de părinții lor la îndatoririle regale pe care cei mari le au de împlinit. Nu lipsesc de la nunți, botezuri și nici de la parada anuală dată în cinstea reginei, Trooping the Colour. Mai mult, își însoțesc părinții și la turneele din afara țării.

5. Doi moștenitori ai tronului nu pot călători împreună în același avion

Pentru a se asigura linia la suvernaitatea Marii Britanii, doi moștenitori ai tronului nu au voie să călătorească împreună în același avion decât dacă regina le permite acest lucru.

6. Nu au voie să joace Monopoly

O regulă bizară spune că cei mici nu pot juca Monopoly. Jocul a fost interzis la Palat din cauza conflictelor generate în trecut de competitivitatea membrilor familiei regale.

7. Trebuie să fie în alaiul mireselor de la nunțile regale

La recentele nunți care au avut loc în cadrul familiei regale, de multe ori au atras atenția copiii din alaiul miresei. Prințul George și prințesa Charlotte au furat toate privirile la nunta prințului Harry și la cea a prințesei Eugenie.

8.  Nu au voie să se îmbrace în negru la evenimentele de zi, dar trebuie să aibă o astfel de ținută mereu la îndemână

Negrul este culoarea doliului și la Casa Regală a Marii Britanii, așa cum este în multe țări din lume. Toți membrii familiei, inclusiv copiii, nu au voie să poarte negru la evenimentele din timpul zilei. O excepție a fost făcută până acum: costumul militar purtat de prințul George la nunta unchiului său. Deși nu se pot prezenta în negru în public, toți cei din familie trebuie să aibă la îndemână o ținută în această culoare, indiferent de locul în care se află. Această regulă a fost insituită de regină după ce a fost prinsă pe picior greșit când a murit tatăl ei. Aflată în Africa, aceasta nu avea nicio rochie neagră în bagaj.

9. E de așteptat ca băieții să urmeze un stagiu militar

Tradiția spune că toți bărbații din familia regaă trebuie să-și servească țara în diverse ramuri militare. Prințul Philip și fiul său, prințul Charles, au ales Forțele Navale, în timp ce prințul William a optat pentru Forțele Aeriene, iar prințul Harry a intrat în cadrul Armatei Terestre.

10. Fetele nemăritate nu pot purta diademe

Diademele sunt rezervate doar femeilor măritate. De aceea, nu o vom vedea prea curând pe prințesa Chaerlotte cu o tiară pe cap.

Mihai Popșoi, întrevedere la Londra cu ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord

În marja vizitei oficiale la Londra, vicepremierul Mihai Popșoi, a avut o întrevedere cu ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, David Cameron și cu ministra pentru Europa, Nus Ghani.

Oficialii au discutat despre consolidarea relațiilor bilaterale moldo-britanice, cu accent pe fortificarea capacităților instituțiilor naționale, reformele implementate de către țara noastră în procesul de integrare în Uniunea Europeană, precum și aspecte ce țin de securitatea regională.

Au fost abordate și acțiunile care ar putea fi întreprinse pentru a facilita conversiunea permiselor de conducere moldovenești și liberalizarea accesului producției moldovenești pe piața britanică.

„I-am mulțumit ministrului britanic de externe pentru faptul că, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord sprijină constant dezvoltarea și consolidarea democrației și rezilienței Republicii Moldova”, a menționat ministrul Popșoi.

La rândul său, omologul britanic a asigurat de susținerea Regatului Unit pentru modernizarea țării noastre.

Ucraina: o bătrânică a străbătut circa 10 km prin bombardamente pentru a ajunge pe un teritoriu controlat de ucraineni

Lidia Stepanivna, în vârstă de 98 de ani, a străbătut circa 10 km prin bombardamente până a ajuns pe un teritoriu liber, controlat de ucraineni.

Ucraina: O bătrână a mers mai mulți km pe jos prin bombardamenteFoto: Poliția Ucrainei

Casa femeii din localitatea Oceretine a fost distrusă de ruși, iar rudele sale au fost rănite, scrie www.stiri.md, conform presei ucrainene.

O zi întreagă femeia a mers fără mâncare sau apă, a căzut de câteva ori fără putere. În plină luptă, bătrână a rămas miraculos nevătămată.

Seara, bătrâna a fost observată pe drum de militari, care au predat-o polițiștilor. Aceștia au dus-o la un adăpost pentru cetășenii evacuați, unde a primit îngrijirile necesare. În prezent, oamenii legii caută rudele femeii.

„Am supraviețuit acelui război și trec prin acest război. A rămas fără nimic”, spune femeia.

O companie italiană a deschis prima sa fabrică de procesare a fructelor la Căinari

Compania italiană LEONEVA a deschis prima sa fabrică de procesare a fructelor în Republica Moldova. Amplasată în orașul Căinari, afacerea italiană, a generat în jur de 25 de locuri noi de muncă și mai urmează și altele.

Fondatorul companiei, Leone Piero Antonio, care se află în Republica Moldova din 2020, a reușit deja să proceseze și să exporte mai bine de 3500 de tone de fructe, transmite IPN.

Fondatorul și administratorul companiei LEONEVA, Leone Piero Antonio, le-a mulțumit tuturor participanților la acest eveniment, spunând că reprezintă un pas important.

Omul de afaceri precizează că, lansarea și desfășurarea afacerii sale este un lucru de echipă care ajută Republica Moldova să fie și mai vizibilă în lume.

Prezent la eveniment, ambasadorul Republicii Italiene în Republica Moldova, Lorenzo Tomassoni, a menționat că fabrica italiană pentru procesarea fructelor reprezintă o mișcare substanțială în acest domeniu.

Și este de remarcat faptul că, LEONEVA conlucrează cu un partener important, cunoscut ca unul dintre cei mai mari producători și exportatori de fructe la nivel global.

În următorii doi ani, urmează să fie create și alte oportunități noi de angajare. Este vorba despre o investiție de circa 1,5-2 milioane de euro.

La evenimentul de inaugurare a participat și viceprim-ministrul Dumitru Alaiba, ministru al economiei și digitalizării.

„Suntem aici pentru a inaugura o nouă investiție italiană în Republica Moldova, în Căinari. Ne bucurăm foarte mult de faptul că, oameni de afaceri italieni găsesc oportunități aici, în Republica Moldova. Ne bucurăm foarte mult de fiecare asemenea pas, oricât de mic, care ne integrează tot mai mult în piața europeană”, a menționat Dumitru Alaiba.

„Atunci când un antreprenor găsește oportunitate în Republica Moldova și investește aici, acest fapt nu poate să nu bucure. Aceasta generează capacitate de export, aceasta generează locuri de muncă. Bine ați venit în Republica Moldova”, a mai spus Dumitru Alaiba, precizând că în 2023 Moldova a livrat cele mai multe prune pe  piața europeană.

sursa: www.agrobiznes.md

Mama gemenelor înjunghiate spune că soțul ei a vrut mai întâi să o omoare pe ea, „dar a ratat. Pentru viața mea a plătit Sofia”
Articolul anterior
Companiile din Europa de Est care vor scumpi electricitatea cu o treime
Articolul următor