Mai nou! Cumpără valută la bancomatele MAIB

Bancomatele maib permit de acum nu doar vânzarea, dar și cumpărarea valutei fără card. Noul funcțional al serviciului Exchange la ATM, pe care îl poți utiliza la orice oră, îți oferă posibilitatea de a schimba lei în euro sau dolari direct la bancomat, fără să te deplasezi la bancă.

Cum să cumperi valută la bancomat

Selectezi opțiunea de cumpărare a valutei, introduci în bancomat suma în lei și primești contravaloarea în euro sau dolari. La final obții bonul fiscal ce conține toate detaliile privind operațiunea de schimb valutar.

Restul de bani poate fi direcționat pentru reîncărcarea numărului de telefon mobil direct la bancomat sau prin MaibChatbot (telegram/viber) cu utilizarea codului de rest, conform instrucțiunei imprimate pe bon.

Ce trebuie să cunoști despre cumpărarea valutei la bancomat:

– suma maximă per tranzacție: 200 de euro sau 200 de dolari;
– numărul de tranzacții este nelimitat;
– cursul de schimb este identic cu cel de la sucursalele maib, indiferent de zi și oră;
– pentru fiecare tranzacție de cumpărare a valutei se percepe o taxă de stat în mărime de 0.1% din sumă, conform legislației în vigoare.

Serviciul Exchange la ATM este disponibil ziua și noaptea, 365 zile pe an la cel mai bun curs de schimb. Pentru efectuarea operațiunii de schimb valutar nu ai nevoie de card bancar, buletin de identitate sau alte acte.

Schimbă și cumpără valuta comod, rapid și sigur, oricând ai nevoie! Harta cu rețeaua de bancomate, dotate cu funcția de schimb valutar, este disponibilă aici.

Val de nemulțumiri în mediul online după anunțarea compensațiilor

După ce marți, 10 decembrie, au fost anunțate compensațiile pentru cei care au solicitat ajutor din partea statului în perioada rece a anului, astăzi, mediul online abundă în postări, prin care oamenii se plâng de faptul că nu au fost evaluați corect, scrie libertv.md.

Mai mult, unii spun că deși au venituri modeste, au fost încadrați în categoria “non-vulnerabili”.

Un exemplu este o familie cu doi copii mici, care a primit 310 lei compensație, deși factura la gaz a ajuns la 1.800 de lei. O altă familie, formată din trei persoane, dintre care două cu dizabilități, a scris că a primit 300 de lei drept compensație. Într-o situație similară, o familie cu trei copii, unul având dizabilitate severă, se întreabă cum să gestioneze facturile de mii de lei dintr-un venit lunar de 11.000 de lei, în condițiile în care compensația este de doar 300 de lei.

Alexei Buzu a declarat că nemulțumirile sunt normale într-un program care implică peste 700.000 de gospodării.

„Acum, este o reacție firească. Această reacție am observat-o și în anii precedenți. Trebuie să înțelegem că atunci când avem peste 700 de mii de gospodării înregistrate, vorbim de aproximativ 1 milion 400 mii de cetățeni, chiar și 2-3% din aceștia, dacă sunt nemulțumiți, au anumite neclarități, este un număr destul de semnificativ. De aceea, reiterez, noi suntem gata să discutăm, să clarificăm fiecare cetățean care are anumite întrebări, neclarități, suspiciuni. Să ne contacteze la Lina Verde 080005000, să ne scrie pe support@compensatii.gov.md,” a menționat oficialul.

Alexei Buzu a mai specificat că pentru luna decembrie, compensațiile pentru consumatorii de gaz vor crește pentru a reflecta și majorarea de tarif.

Cine este avocatul reținut pentru mită grasă 

Avocatul reținut în dosarul de „trafic de influență în circumstanțe agravante” cu mită de zeci de mii de euro și care se află acum în izolatorul Centrului Național Anticorupție este fostul procuror Nicu Șendrea, au declarat pentru unimedia.info surse din cadrul anchetei.

Nicu Șendrea și-a luat licența de avocat în 2021.

Până atunci, acesta a fost procuror raional, apoi municipal.

Nicu Șendrea a devenit cunoscut opiniei publice după altercațiile cu activistul Pavel Grigoriuc, soldate cu spitalizarea procurorului, actual avocat și un dosar penal pe cealaltă parte a conflictului.

În 2017, presa scria că Șendrea ar fi fost protejat de un adjunct al Procurorului General, iar averea  acestuia s-ar fi îmbunătățit semnificativ în acea perioadă.

Cadavrul unui bărbat, dat dispărut, găsit într-un iaz din satul Mărinești

Cadavrul unui bărbat de 39 de ani, locuitor al satului Mărinești, a fost descoperit pe 10 decembrie în iazul din extravilanul localității. Potrivit Inspectoratului de Poliție Sângerei, victima era dată dispărută și era căutată de autorități, scrie nordnews.md.

La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au constatat preliminar că trupul neînsuflețit nu prezenta urme de violență. Cadavrul a fost transportat la expertiza medico-legală pentru a stabili cauza exactă a decesului.

Deocamdată, nu se cunosc alte detalii despre împrejurările tragediei, iar poliția continuă investigațiile.

A urcat treptele cu tot cu mașină. Un şofer a ajuns pe prag, după ce a fost lovit de o altă mașină
Articolul anterior
Haiko, neamțul care a venit să trăiască într-un sat din Moldova. ,,Berlin este un oraș foarte mare și foarte aglomerat, cu mult stres”
Articolul următor