Actorii din „Harry Potter” se reunesc pentru o ediție specială, „Return to Hogwarts”, la 20 de ani de la lansarea primului film

Actorii din distribuţia originală a seriei de filme „Harry Potter” se vor reuni cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la proiecţia primului film pentru a-şi împărtăşi „călătoria magică”. O ediţie specială HBO Max intitulată „Return to Hogwarts” va fi lansată pe 1 ianuarie 2022, a anunţat platforma de streaming.

Daniel Radcliffe, Rupert Grint şi Emma Watson se vor alătura regizorului american Chris Columbus pentru a discuta şi explora în profunzime aceste filme, scrie digi24.ro.

Ediţia specială va invita fanii „într-o călătorie magică la persoana întâi în una dintre cele mai îndrăgite francize de film din toate timpurile”, potrivit HBO Max. Programul a fost anunţat la exact 20 de ani de la lansarea în Statele Unite a primului film, „Harry Potter And The Philosopher’s Stone”, pe 16 noiembrie 2001.

Un trailer de 52 de secunde prezintă secvenţe din mai multe dintre filmele acestei serii celebre şi promite că „distribuţia legendară” se va întoarce „acolo unde a început magia”.

Celor trei actori li se vor alătura alte vedete, inclusiv Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Imelda Staunton şi Tom Felton.

În promovarea trailerului, Felton, care a interpretat rolul personajului negativ Draco Malfoy, i-a atenţionat pe fani să îşi noteze data de lansare. „Aşa arată sărbătoarea de început de an şcolar?”, a scris el pe Twitter: „Notaţi-vă în calendare ziua de Anul Nou pentru #ReturnToHogwarts, la @hbomax”, a adăugat actorul.

Matt Lewis, cunoscut pentru interpretarea nefericitului Neville Longbottom din această serie, a scris pe reţelele sociale: „În ziua de Anul Nou… readucem trupa împreună”.

Producătorul executiv Casey Patterson a declarat: „E magie în aer aici cu această distribuţie incredibilă, în timp ce revin cu toţii acasă, pe platourile de la Hogwarts, unde au început acum 20 de ani. Emoţia este palpabilă în timp ce se pregătesc să îşi poarte fanii într-o călătorie foarte specială şi personală, despre crearea acestor filme incredibile”.

Radcliffe a mărturisit recent într-un documentar BBC, ce marchează de asemenea împlinirea a 20 de ani de la primul film din serie, că este bucuros că numeroşi oameni se uită la seria „Harry Potter” când sunt „mahmuri şi au o părere proastă despre ei înşişi”.

„Unul dintre aspectele mele preferate, pe care nu mi l-aş fi putut imagina vreodată pentru filmele Harry Potter, dar care mi-a fost povestit de mai mulţi prieteni, este că acestea sunt fantastice atunci când oamenii sunt mahmuri şi au o părere proastă despre ei înşişi. Se uită la câteva filme şi le oferă un sentiment de căldură şi confort. Mi se pare atât de frumos. Acesta este efectul din lumea reală pe care îl poate avea un film în viaţa unei persoane. Cred că e grozav”, a adăugat Daniel Radcliffe, citat de Agerpres.

În acest documentar BBC inclus în emisiunile „Movies With Ali Plumb”, Radcliffe îi aduce un omagiu şi creatoarei seriei literare care stă la baza filmelor, autoarea JK Rowling, care a extins universul Potter cu seria de filme „Fantastic Beasts”, avându-l pe Eddie Redmayne în rolul principal.

Punctul de trecere a frontierei moldo – ucrainene de la Giurgiulești-Reni, inaugurat după reconstrucție

Pe data de 16 mai, în cadrul reuniunii multilaterale Quint, secretarul de stat al MIDR Mircea Păscăluță, împreună cu omologii săi secretarul de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii din România, Irinel Ionel Scrioșteanu și viceministrul Dezvoltării Comunităților, Teritoriilor și Infrastructurii din Ucraina, Serghei Derkach, au anunțat operaționalizarea punctului de control comun Giurgiulești-Reni, după finalizarea lucrărilor de reconstrucție.

 Acesta va permite serviciilor de control din Republica Moldova și Ucraina să colaboreze pentru a facilita tranzitul transportului de mărfuri și pasageri. Proiectul este rezultatul eforturilor comune dintre Republica Moldova, Ucraina, România și partenerii din SUA și UE, în contextul întâlnirilor Quint Meeting. Noul punct de trecere a frontierei va fluidiza traficul la vamă atât pentru camioane, cât și pentru autocare, care vor beneficia de o bandă special amenajată. Pasagerii nu vor mai fi obligați să se oprească la punctul de control moldovenesc, deoarece toate procedurile de control vor fi efectuate pe partea ucraineană. Acest lucru va reduce semnificativ timpul de așteptare pentru trecerea frontierei. Secretarul de stat Mircea Păscăluță a subliniat importanța acestui moment în cadrul Quint Meeting-ului: „Astăzi, am marcat un moment important de conexiune între cele trei țări. Angajamentul nostru de a sprijini Ucraina în reconstrucția infrastructurii rămâne puternic. Vrem să permitem transportului să treacă ușor dinspre Ucraina spre UE și viceversa, prin intermediul Republicii Moldova. Am depus la CEF un proiect de cofinanțare pentru drumul de acces către punctul de trecere a frontierei. Acest drum are acum două benzi, iar extinderea lui la patru benzi ar facilita considerabil transportul.” Tot ieri, delegația condusă de Secretarul de stat Păscăluță a vizitat și punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, unde au avut discuții cu secretarul de stat Scrioșteanu și cu oficiali din partea UE și SUA, despre posibilitatea instituirii unui punct de control coordonat la Galați. În  acest sens a fost stabilită o agendă comună de lucru. Acesta, împreună cu lărgirea drumului de acces către PTF, ar fi următorul pas în cadrul inițiat, care va deschide o rută și un coridor rapid către portul românesc Galați.

Afacere dulce la Anenii Noi! Premierul Recean a vizitat patiseria „Dolce Parma”

Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat patiseria „Dolce Parma”. Întreprinderea are circa 25 de angajați și planifică să se extindă în următorii ani. În acest scop, premierul a încurajat proprietarii să valorifice multiplele posibilități de creștere a afacerilor oferite de autorități.

„Guvernul oferă multe oportunități pentru tinerii antreprenori. Toți cei reveniți acasă, dar și cei de aici pot beneficia de programele Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Programul guvernamental ”373”, ca să dezvolte sectorul antreprenorial în Republica Moldova”, a subliniat prim-ministrul.

Afacerea a pornit acum 10 ani și a fost deschisă de Victoria și Igor Toma. După mai mulți ani în care au muncit într-o patiserie din Parma, Italia, s-au întors în localitatea de baștină ca să-și lanseze propria afacere. „Acum zece ani, am adus conceptul brandului Dolce Parma din Italia. Am vrut să oferim și celor din Republica Moldova tot ce am învățat acolo. Am divizat sarcinile între mine și soț”, spune Victoria Toma.

De la început, au investit banii câștigați în străinătate, iar pe parcurs au beneficiat și de fonduri oferite de stat. Din contul acestora, au instalat panouri solare, au eficientizat procesul tehnologic și au aplicat soluții inovative.

La moment, patiseria „Dolce Parma” dispune de o secție de producere la Mereni și de trei magazine – în orașul Anenii Noi, în satul Chetrosu și la Chișinău.

Premieră! Elevii din două licee din capitală susțin testul la matematică în format digital

185 de elevi din Liceul Teoretic „Mircea Eliade” și Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din municipiul Chișinău au susținut, astăzi 17 mai, testul la matematică, din cadrul testării naționale în învățământul primar, în format digital, scrie stiripesurse.md

Elevii au rezolvat la calculator, pe o platformă specializată, un test la matematică, în format digital, constituit din 14 itemi. Durata examenului a fost de 60 de minute.

„Testarea națională la matematică în format digital vine să contribuie la îmbunătățirea procesului educațional și va pregăti elevii pentru cerințele unei lumi digitale în continuă schimbare”, susține Lilia Ivanov, directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare.

Menționăm că, în luna februarie 25 de elevi din aceste două instituții au participat la testarea pilot la calculator și au avut posibilitatea de a exersa pe un test de antrenament pentru a fi familiarizați cu interfața aplicației, tipologia itemilor, cronometrarea timpului.

Astăzi la testarea națională în învățământul primar participă 31.114 elevi în 1.084 instituții de învățământ.

Cazul cutremurător al fetei de 16 ani care a fost abuzată de tatăl vitreg timp de 6 ani: „Ea nu a dorit intervenție, a dorit să moară”
Articolul anterior
O firmă germană oferă bonusuri de 5.000 de euro angajaților care se vaccinează anti-Covid
Articolul următor