Șapte români au furat motorină în valoare de 2 milioane de dolari de la baza militară americană din Constanța, unul dintre cele mai păzite locuri

Baza Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța, este unul dintre cele mai păzite locuri din România. Aici sunt peste o mie de militari americani. Șapte români le-au furat însă zeci de mii de tone de motorină. Hoții luau combustibilul din generatoarele armatei. Furau fie direct din baza militară, fie în timpul unor exerciții NATO. În total, au scos din unitate peste 1,5 milioane de litri de motorină, în valoare de 2 milioane de dolari. Toată cantitatea ar putea să intre în 50 de cisterne.

Cei 7 români lucrau la firma care alimenta generatoarele folosite la baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Ei acționau întotdeauna identic. Alegeau momente în care in zonă nu se afla niciun militar. Aceste nereguli au fost sesizate de guvernul federal al Statelor Unite.

De altfel, a fost coadă de suspecți miercuri la sediul central DIICOT. Pe lângă perchezițiile din Constanța, procurorii antimafia au descins în peste 450 de locuri. Luați direct din pat, unii suspecți nu au înțeles exact ce s-a întâmplat atunci când mascații au intrat peste ei și au vrut să cheme Poliția.

Alt suspect chiar a sărit pe geam când mascații au intrat în apartamentul lui.

sursa

Cum va arăta noul sediu al companiei Teleradio-Moldova

Compania Teleradio Moldova (TRM) a desemnat câștigătorul concursului de proiecte arhitecturale pentru noul său sediu.

Este vorba despre compania ARHI-STRAT DECO SRL.

Potrivit întreprinderii, proiectul învingător reprezintă o abordarea inovatoare. Reprezentanții TRM mai afirmă că acesta răspunde necesităților pe care le are furnizorul național de radio și televiziune.

„A fost desemnat proiectul câștigător al concursul de soluții arhitecturale pentru noul sediu al Companiei „Teleradio-Moldova. Conceptul propus de compania ARHI-STRAT DECO SRL reprezintă o abordare inovatoare și răspunde necesităților de modernizare ale Companiei Teleradio-Moldova”.

Viitorul sediu al instituției urmează a fi construit în următorii trei ani.

Eurovision 2024: Cine sunt cei trei favoriți la casele de pariuri

Eurovision 2024 începe duminică, 5 mai, la Malmö, în Suedia. Casele de pariuri au indicat deja primele trei țări favorite la victorie, în timp ce datele de pe serviciile de streaming muzical indică țarta gazdă ca având din nou șanse mari, notează Libertatea.

Concursul Eurovision, un festival muzical / show de televiziune care este urmărit de aproximativ 200 de milioane de oameni, începe duminică la Malmö, în Suedia, cu gala „covorului turcoaz”, iar fanii spun că este un an deschis, cu șase țări care au șanse mari la titlu. Casele de pariuri pun Croația, Elveția și Ucraina drept primele trei favorite la victorie, în timp ce datele de streaming de la Spotify sugerează că Olanda, Italia sau țara gazdă, Suedia, au șanse mari să câștige, potrivit reuters.com. 

„Anul acesta este atât de interesant pentru că sunt patru sau cinci țări care au cu adevărat o șansă bună de a câștiga”, a declarat William Lee Adams, editor al site-ului de fani Eurovision Wiwibloggs, pentru sursa citată. Și a continuat: „Eurovision este atât de plictisitor atunci când ai un singur favorit clar cu câteva luni înainte. Dar anul acesta au rămas atât de multe de jucat”.

Concurentul croat Baby Lasagna (pe numele real Marko Purišić, în vârstă de 28 de ani) a depășit săptămâna aceasta Elveția ca favorit al caselor de pariuri cu piesa „Rim Tim Tagi Dim”, despre un tânăr croat care își părăsește casa natală aspirând să devină un „băiat de oraș” cu oportunități mai bune.

Concursul muzical, care are loc din anul 1956, a îmbrățișat din ce în ce mai mult incluziunea și acceptarea în rândul comunității LGBTQ+. Aceasta este tema rapperului și cântărețului elvețian Nemo, în vârstă de 24 de ani, care va interpreta „The Code” – un cântec cu tobe și bas, operă, rap și rock despre călătoria sa de autodescoperire ca persoană non-binară.

Ucraina, care a câștigat Eurovision în urmă cu doi ani, la câteva luni după ce a fost invadată de Rusia, este reprezentată în acest an de duo-ul alyona alyona, 28 de ani, și Jerry Heil, 32 de ani, cu „Teresa & Maria”, un cântec pop cu influențe folclorice, cu un ritm puternic de dans și un rap rapid. În mod normal, câștigătorul este gazda concursului din anul următor, dar anul trecut concursul a avut loc în Marea Britanie din cauza războiului.

Un alt concurent de top este Joost Klein, în vârstă de 26 de ani, din Olanda, cu piesa sa „Europapa”, care îmbină melodii pop cu happy hardcore. Klein, care și-a pierdut părinții la o vârstă fragedă, spune că melodia este despre un orfan care călătorește prin Europa încercând să se regăsească, deoarece tatăl său l-a învățat să creadă într-o Europă fără frontiere.

În cursă se află și Angelina Mango din Italia, în vârstă de 23 de ani, cu piesa „La Noia”, care se traduce prin „Plictiseală”.

Țara gazdă, Suedia, este considerată ca având șanse de a obține două victorii consecutive, fiind reprezentată de frații gemeni norvegieni Marcus și Martinus Gunnarsen, care își interpretează cântecul „Unforgettable”.

Ambasadorul SUA, Kent D. Logsdon, îi felicită pe cetățeni cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Kent D. Logsdon, a transmis un mesaj de felicitare pentru cetățenii moldoveni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Ambasadorul SUA, mesaj de Paști: Vă dorim o sărbătoare plină de armonie

În imaginile video publicate pe pagina de Facebook a Ambasadei, diplomatul apare alături de soția sa, ambii purtând cămăși tradiționale.

„Cu prilejul Paștelui, vă dorim o sărbătoare plină de armonie și bucurie alături de cei dragi. În aceste vremuri deloc ușoare, fie ca spiritul sărbătorilor pascale să aducă pace, bunăvoință și înțelegere peste tot în lume. Din partea noastră, a lui Michelle, a lui Annie și a mea, vă transmitem cele mai sincere urări și un Paște binecuvântat”, a spus ambasadorul.

Un model faimos și-a uimit fanii, după ce s-a demachiat. Nimeni nu bănuia cu ce probleme se confruntă
Articolul anterior
Certificatul de vaccinare va fi valabil în UE doar 9 luni
Articolul următor