Michael Buble, total schimbat după ce fiul său a fost diagnosticat cu cancer

Michael Bublé a dezvăluit cât de mult l-a schimbat lupta cu cancerul a fiului său. Artistul a trecut o perioadă prin iad: ”Viaţa mea este mult mai profundă acum”, scrie okmagazine.ro.

Nu poate fi ceva mai dureros pentru un părinte decât vestea că un copil al său suferă de o boală grea. Fiul cel mare al cântăreţului a fost diagnosticat cu cancer la ficat, în 2016.

Noah avea pe atunci trei ani. Băieţelul a împlinit acum 8, iar boala a intrat în remisie. Artistul în vârstă de 46 de ani a acordat un interviu revistei People, unde a vorbit despre această perioadă greu încercată. Michael Bublé a mărturisit că după această experienţă, viaţa sa este mult mai profundă.

”Nu doresc această durere niciunui suflet, însă când treci prin asemenea experienţă, când simţi cu adevărat frica şi pierderea, sentimentele acestea te schimbă şi te determină să trăieşti mult mai profund.”, a explicat cântăreţul. ”După ce ai simţit aceste lucruri, vei putea să te bucuri şi să trăieşti intens, să înţelegi ce înseamnă cu adevărat bucuria, recunoştinţa, fericirea.”

Cuplul Michael Bublé şi Luisana Lopilato au împreună trei copii. Noah, 8 ani, Elias, 5 ani, şi fetiţa Vida, în vârstă de 3 ani. Noah a fost diagnosticat cu cancer în 2016 şi, din fericire, a intrat în remisie în 2017. Michael Bublé le-a mărturisit celor de la People: ”Bunicul meu obişnuia să spună. Blestemul de azi poate fi binecuvântarea de mâine.”

Când fiul său atât de încercat a împlinit 8 ani, artistul i-a scris un mesaj emoţionant: ”Azi, eroul meu împlineşte 8 ani. Nu am cunoscut pe nimeni atât de curajos, de bun, de sufletist. Nu voi putea vreodată să exprim cât sunt de mândru, dragostea mea şi a lui mami se îndreaptă spre tine. Ne-ai binecuvântat vieţile în toate modurile. Sperăm şi noi ca Dumnezeu să te binecuvânteze în această zi specială.”

Michael Bublé a vrut să marcheze acest moment special al aniversării lui Noah pe pagina sa oficială de Instagram.

A fost stabilită data alegerilor prezidențiale în Republica Moldova! Când vor alege moldovenii noul președinte

În Republica Moldova, o dată crucială pentru viitorul țării va fi cea de 20 octombrie anul curent. Este ziua în care cetățenii sunt așteptați la urne pentru alegerile prezidențiale.

Această decizie a organizării scrutinului a fost parafată, joi, 16 mai, de în ședința Plenară a Parlamentului de la Chișinău. Au votat 56 de deputați.

Inițiativa legislativă a fost adoptată pe fondul criticilor ce au venit din parte opoziției din Parlament. În semn de protest, deputata Marina Tauber și fostul socialist Vasile Bolea au blocat tribuna Parlamentului, iar președinta Comisiei juridice numiri și imunități, Veronica Roșca, a fost nevoită să prezinte proiectul de la locul său.

„Faceți show-uri aici în plenul Parlamentului. Noi nu vom permite să ofensați președintele R. Moldova, datorită președintei Maia Sandu, Moldova stă dreaptă și noi nu vă vom permite vouă să vă faceți interesele financiare, criminale și politice a Kremlinului. R. Moldova va ajunge în UE în frunte cu președinta Maia Sandu”, a acuzat deputata PAS, Doina Gherman.

După cum stipulează legea electorală din Basarabia, data alegerilor prezidențiale se stabilește prin hotărâre de Legislativ, cu cel puțin 60 de zile înainte de ziua alegerilor. De asemenea, scrutinul prezidențial se organizează cu cel mult 90 de zile înainte de data expirării mandatului Președintelui în funcție, dar nu mai târziu de termenul stabilit de Constituție. În acest context, s-a propus ca alegerile prezidențiale să fie organizate pe data de 20 octombrie 2024.

Dacă în cadrul alegerilor niciun candidat nu a obținut un procent de 50%+1 din voturi, atunci se organizează al doilea tur în care se confruntă primii doi candidați din primul tur, după numărul de voturi. Este declarat câștigător cel care câștigă cele mai multe voturi în al doilea scrutin.

Poate fi eligibil pentru funcția de președinte al Republicii Moldova cetățeanul cu drept de vot care are împliniți 40 de ani, a locuit sau locuiește permanent pe teritoriul țării nu mai puțin de 10 ani și cunoaște limba de stat, conform moldova1.md citat de evz.ro.

Furau mașini de lux din UE și Marea Britanie și le aduceau prin contrabandă în Moldova. Cum acționau infractorii

Alte mașini de lux și piese de contrabandă, de 14.000.000 lei, din UE și Marea Britanie. Încă un grup infracțional – deconspirat.

  • Membrii acestui grup infracțional ar fi în contact cu alți patru bărbați – cazul pieselor auto de contrabandă de 6.000.000 lei, din UE și Marea Britanie
  • În privința unuia din ei PCCOCS a trimis în judecată un dosar penal de contrabandă cu trei automobile furate din statele UE și importate din Lituania în Moldova, în valoare de peste 1.000.000 lei

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Poliției de Frontieră, anunță încă o captură de mașini dezasamblate și piese de contrabandă, de circa 14.000.000 lei.

Urmare a investigării cauzei penale, a fost deconspirat încă un grup infracțional, investigat pentru introducerea ilegală a mașinilor de lux, fabricate după anul 2019, precum și a pieselor în Moldova din Uniunea Europeană și Marea Britanie, în scopul punerii lor în vânzare. Potrivit datelor preliminare, membrii acestui grup infracțional ar fi în contact cu ceilalți patru bărbați, cu privire la care autoritățile de drept au anunțat la începutul lunii mai 2024 că au avut loc percheziții referitor la piese auto de contrabandă de 6.000.000 lei, din UE și Marea Britanie. Recent, în privința ultimilor, procurorii PCCOCS au formulat și le-au prezentat învinuirile pentru contrabandă.

Menționăm, în privința unuia din ei Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis spre examinare Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, un dosar penal anunțat public în iulie 2023 – contrabandă cu trei automobile furate din statele UE și importate din Lituania în Moldova, în valoare de peste 1.000.000 lei.

Acum, în cadrul acestor percheziții, în afara capitalei au fost ridicate peste 100 de mașini în proces de dezasamblare, cu semnele de marcaj radiate artizanal, unele din ele fiind anunțate în căutare de autoritățile naționale și Interpol. De asemenea, este de menționat că un număr de peste 10 mașini nu figurează ca introduse și înregistrate în Moldova. Suplimentar, au fost ridicate și numere de înmatriculare a automobilelor din diferite țări, precum și un număr impunător de piese, de diferite categorii.

În ceea ce privește rezultatele perchezițiilor de la domiciliile persoanelor suspecte, au fost ridicați 15.000 euro și 140.000 lei, care ar proveni din această activitate ilegală investigată; telefoane mobile, acte de proprietate a unui număr mare de imobile și loturi de pământ din suburbiile capitalei.

Bănuitul vizat de aceste percheziții are vârsta de peste 30 de ani și este originar din regiunea de Sud a Moldovei. Suplimentar, au fost identificați alți doi complici ai grupului infracțional cu vârstele de peste 20 de ani, cu care bănuitul vizat de percheziții dirija. Investigațiile în privința acestuia și altor membri ai grupului infracțional continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Atât mașinile în proces de dezasamblare, cât și cele ce urmau să fie dezasamblate, piese de schimb și banii ridicați au fost indisponibilizați în calitate de probe ale dosarului penal. Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

După doi ani de detenție, regimul de la Tiraspol l-a eliberat pe Victor Pleșcanov, care arborase drapelul Ucrainei în semn de condamnare a războiului Rusiei în țara vecină

Structurile de forță de la Tiraspol l-au eliberat pe Victor Pleșcanov din detenție, anunță Biroul politici de reintegrare, scrie stiripesurse.md.

Victor Pleșcanov  a fost privat de libertate în data de 10 iunie 2022 de către structurile de forță de la Tiraspol după ce a arborat drapelul Ucrainei în semn de condamnare a războiului Rusiei în Ucraina vecină. Ulterior, în septembrie 2022, el a fost condamnat la 3 ani și două luni de pușcărie, iar dosarul a fost „secret”.

Biroul politici de reintegrare a emis o notă prin care „salută eliberarea deținutului” și menționează că acest caz a fost menținut permanent în vizorul autorităților, cu întreprinderea tuturor eforturilor posibile în comun cu partenerii externi și cu sensibilizarea constantă a participanților la procesul de negocieri pentru eliberarea lui.

„Ținem să aducem mulțumiri pentru implicare activă și conlucrare pe acest caz Misiunii OSCE din Republica Moldova, ambasadelor SUA, Marii Britanii și statelor-membre ale Uniunii Europene în Republica Moldova, Asociației Obștești „Promo-LEX”, apărătorilor drepturilor omului și tuturor celor care au mediatizat și monitorizat permanent cazul respectiv, cu aducerea unei contribuții la eliberarea lui Victor Pleșcanov”, se menționează în nota emisă de Biroul politici de reintegrare.

Totodată autoritățile de profil de la Chișinău cheamă regimul separatist de la Tiraspol să elibereze și alți deținuți încarcerați pe criterii politice – Dimov Al., Menzarari S., Dudnic Vl., Ermurachi M., Malîșev A., Pogorlețchii V.

Burger vegetal. Cea mai simplă rețetă de burger vegetal
Articolul anterior
Banca Națională a Moldovei are doi noi viceguvernatori
Articolul următor