Foto! Imagini spectaculoase la un concurs de sculpturi uriașe de gheață, în Rusia

Într-un oraş din îndepărtata Siberie, localnicii vor avea un Crăciun de-a dreptul de poveste.

Acolo tocmai s-a încheiat un concurs de sculptură în gheaţă inspirat de basmele şi legendele ruseşti, transmite protv.ro.

Creaţiile lăsate în urmă de artişti sunt spectaculoase şi, bineînţeles, uriaşe.

Aceasta este piaţa centrală din oraşul siberian Tomsk, unde în aceste zile a avut loc un festival de sculptură în… gheaţă. În jurul bradului de Crăciun sunt aşezate 16 creaţii uriaşe.

Olga Vlasova, localnică: „Sculptorii sunt tot mai talentaţi de la un an la celălalt. Nu ştiu ce se întâmplă, poate sculele sunt mai bune sau sculptorii mai talentaţi, dar oraşul nostru e decorat încântător.”

Organizatorii au pus la dispoziţia celor 16 echipe participante o cantitate uriaşă de gheaţă: 376 de bucăţi cu o greutate totală de aproximativ 156 de tone.Publicitate

Fiecare echipă a primit 8 blocuri de gheaţă, de câte 500 de kilograme fiecare, pentru a da viaţă unor opere de artă.

Tema din acest an a fost arta populară, iar sculptorii s-au inspirat din basmele şi poveştile ruseşti.

Şi vremea a ţinut cu artiştii: două zile la rând s-au înregistrat temperaturi de -25 de grade Celsius. Evenimentul a ajuns la cea de-a şaptea ediţie.

Скульптура "барышни с попугаями" победила на "Хрустальном Томске-2018" -  РИА Томск
В Томске из-за казахского ветра тают ледяные скульптуры - Томский Обзор –  новости в Томске сегодня
Международный фестиваль ледовой скульптуры «Хрустальный Томск» - Календарь  событий
Официальный интернет-сайт муниципалитета г.Томска: Фестиваль ледяных  скульптур «Хрустальный Томск»
Елочка, гори»: в Томске зажгли огни на главной елке и выбрали лучшую  ледовую скульптуру. Фото — Новости — 20.12.19 — Агентство ТВ-2 — актуальные  новости в Томске сегодня
Версия для печати > Команда ЧГПУ – победитель международного фестиваля  «Хрустальный Томск»

Foto! Cum a arătat centrul Capitalei în Noaptea de Înviere

La slujba de Înviere din centrul municipiului Chișinău s-au adunat sute de oameni. Scuarul Mitropoliei Chișinăului si a întregii Moldove a devenit neîncăpător pentru enoriașii care au asistat la serviciul divin cu coșurile pline de bunătăți și purtând Focul Haric.

Cetățenii Republicii Moldova au trăit cu bucurie Învierea Domnului, s-au rugat pentru pace, sănătate și bunăstare. Iată, mai jos, care a fost atmosfera în centrul capitalei!

Foto: Primăria Municipiului Chișinău

Canada va acorda Republicii Moldova un sprijin financiar pentru dezvoltarea sectorului energetic și judiciar

Canada va acorda Republicii Moldova un sprijin financiar pentru dezvoltarea sectorului energetic și judiciar, dar și pentru sprijinirea societății civile. Un anunț în acest sens a fost făcut de ambasadorul Canadei în Moldova cu sediul la București, Gavin Buchan, în cadrul unui interviu. Potrivit acestuia, negocierile privind acordarea unui împrumut major acordat Executivului de la Chișinău sunt în proces.

„Introducem o serie de domenii în care vom sprijini Moldova. Avem un mic proiect de sprijin pentru societatea civilă, avem sprijin pentru sistemul judiciar, vom introduce un anumit sprijin în sectorul energetic și suntem în proces de negociere a unui împrumut major, pentru sprijin financiar acordat Guvernului. Moldova este o țară mică, dar este o țară care a făcut absolut tot ce trebuie să facă pentru a câștiga invitația de aderare la Uniunea Europeană, pe care a primit-o anul trecut”, a spus oficialul, transmite moldova1.md. 

Ambasadorul Canadei la Chișinău a spus că Republica Moldova face toate reformele corecte și este pe cale să devină o democrație europeană.

„Ei introduc tot felul de măsuri corecte și merită în mod absolut sprijinul nostru în fața eforturilor consistente ale Rusiei de a-i destabiliza. Deci, da, ca și în cazul Ucrainei, Canada și România sunt foarte aliniate în privința importanței susținerii Republicii Moldova. Și una dintre marile bucurii ale misiunii mele aici este că ajung să lucrez la lucruri concrete de genul acesta, în colaborare cu partenerii mei români, a relatat oficialul.

Referindu-se la combaterea fenomenului dezinformării din țara noastră, Buchan a precizat că autoritățile trebuie să se asigure că încurajează gândirea critică și să-i facă pe oameni să înțeleagă care sunt sursele de știri credibile și care nu.

„Trebuie să avem mesaje puternice și proactive, trebuie să preîntâmpinăm asta. Trebuie să faci ceea ce ei numesc pre-demontare, să ne asigurăm că oamenii au informațiile corecte în prealabil, astfel încât să știe când aud ceva care este dezinformare. Și într-adevăr, trebuie să încurajăm gândirea critică. Trebuie să-i facem pe oameni să înțeleagă ce este o sursă de știri credibilă și ce nu este o sursă de știri credibilă. Trebuie să-i facem pe oameni să aibă obiceiul să trateze toate postările de pe rețelele de socializare ca și cum ar fi 1 aprilie. Nu ar trebui să existe doar o zi pe an când ne uităm critic la fluxurile noastre de socializare. Ar trebui să fie 365”, a concluzionat Gavin Buchan.

Maia Sandu va efectua o vizită în Norvegia săptămâna viitoare

Președintele Maia Sandu va efectua o vizită de stat în Norvegia, în perioada 6-7 mai. Din delegația condusă de șeful statului va face parte și ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi. Aceasta este prima vizită de stat a unui președinte al Republicii Moldova în această țară.

Pe 17 aprilie, Republica Moldova a fost vizitată de ministrul norvegian de Externe, Espen Barth Eide. Într-un interviu pentru Moldova 1, diplomatul a declarat că Norvegia își va deschide în scurt timp o misiune diplomatică în Republica Moldova, transmite moldova1.md.

De menționat că Norvegia este una dintre cele șase țări, unde moldovenii ar putea vota prin corespondență în cadrul alegerilor prezidențiale și referendumului constituțional din 20 octombrie.

Un consilier socialist, reținut pentru omorul unui paznic la Călărași
Articolul anterior
O femeie și-a abandonat fetița nou-născută într-o pădure
Articolul următor