O sportivă din România a recunoscut că este lesbiană: ”Am văzut că e la modă”

Ana Manea (20 de ani), fostă componentă a echipei de fotbal feminin ACS Atletic Drobeta, a devenit una dintre puținele sportive din România care și-au recunoscut public lesbianismul.

Născută în județul Gorj, Ana Manea a părăsit România și s-a mutat în Italia, unde continuă să practice fotbalul. Dezamăgită de ultima relație pe care a avut-o cu un băiat, tânăra a încercat din joacă lesbianismul, iar acum și-a făcut cunoscută orientare sexuală prin intermediul rețelelor sociale.

Sportiva Ana Manea a recunoscut că este lesbiană: ”Am încercat, mi-a plăcut și acum am o iubită”

Jucătoarea de fotbal a dezvăluit că formează un cuplu cu o altă tânără din Spania.

”Am stat și cu băieți înainte, dar ultimul cu care am fost m-a făcut să sufăr. De când am venit aici în Italia, am zis să încerc. Am văzut că e la modă. Am încercat, mi-a plăcut și acum am o iubită, e din Spania. Dacă vreți să știți mai multe”, a spus Ana Manea într-un video postat pe TikTok.

Manea i-a urmat exemplul Laurei Nicoletta Vasilescu, care în 2019 a devenit prima handbalistă din România care a admis că este lesbiană. Fosta jucătoare de la HSG Bad Wildungen, în Germania, a decis că este momentul să-și dezvăluie orientărea sexuală cu ocazia zilei de naștere a iubitei sale Steffi Sauer.

”La mulți ani, Steffi! Să îți păstrezi mereu zâmbetul, să râzi cu ochii în fiecare zi, să fii sănătoasă! Viitorul este al nostru. Te iubesc necondiționat!”, a fost mesajul Laurei pe contul său de Instagram.

La nivel mondial, există mai multe jucătoare de fotbal care au relații cu alte femei. Acest lucru este prezent și în lumea tenisului. În 2018, Alison Van Uytvanck (27 de ani, numărul 58 WTA) a admis într-un interviu că este lesbiană. Greet Minnen, partenera sa, este de asemenea jucătoare de tenis.

”În curând ne vom muta împreună. Ne simțim foarte fericite împreună și asta este ceea ce vrem să arătăm lumii. Nimeni nu trebuie să se justifice în fața lumii de ce este lesbiană sau homosexual, nu este ca și cum ar fi o boală. Avem o relație foarte deschisă, iar părinții mei sunt mândri de acest lucru.

Primăria din Bălți a redus programul de lucru pentru economisirea energiei electrice

Primăria municipiului Bălți a decis să modifice programul de lucru al angajaților pentru a reducere consumul de energie electrică în contextul stării de urgență, scrie IPN.

Potrivit unei dispoziții semnate de primarul Alexandr Petkov pe 13 ianuarie 2025, noul program intră în vigoare imediat și stabilește un interval orar fix, între 08:00 și 16:30, cu o pauză de masă de 30 de minute, între 12:00 și 12:30.Decizia vine ca răspuns la recomandările Comisiei pentru Situații Excepționale, din 27 decembrie 2024, prin care au solicitat autorităților publice să adopte măsuri pentru economisirea resurselor energetice.Primăria a suspendat, de asemenea, toate graficele individuale de lucru stabilite anterior.Autoritățile locale mulțumesc cetățenilor pentru înțelegere și colaborare în această perioadă, subliniind că măsurile adoptate au scopul de a sprijini funcționarea eficientă a instituției în condiții dificile.Primarul a subliniat că măsura este temporară și adaptată situației excepționale.

Crește consumul de energie: Astăzi a constituit cu 18% mai mult decât ieri

Energocom estimează pentru astăzi o creștere cu 18% a consumului de energie electrică pe malul drept al Nistrului, în comparație cu ziua de duminică, transmite IPN.

Cifra este mai mare și decât lunea trecută, cu 2%.

Energocom informează că a rezervat capacitatea comercială necesară la hotarul cu România, pentru a suplimenta cererea internă de electricitate cu importuri.Astfel, pentru data de 13 ianuarie, Republica Moldova își va asigura necesarul de energie electrică de la centralele de termoficare din Chișinău și Bălți, de la instalațiile locale de energie regenerabilă, precum și cu electricitatea importată, pe bază de contracte bilaterale și de pe bursă, notează sursa.

Republica Moldova va apela marți la energie de urgență, în intervalul 16:00-19:00

Pentru 14 ianuarie se planifică un consum de energie electrică pe malul drept al râului Nistru similar cu cel din data de 13 ianuarie. Din cauza limitei de capacitate a interconexiunii cu România (cumulat pe Piața pentru ziua următoare și pe Piața intrazilnică) nu a fost posibilă rezervarea integrală a capacității, anunță Energocom, citat de IPN.

Prin urmare, în intervalul orelor 16:00-19:00, pentru a-și acoperi prognozele de consum, Republica Moldova va apela la energie de urgență.„Pentru a nu avea deconectări de energie, operatorul de transport Moldelectrica va solicita de la operatorul de transport din România Transelectrica energie ca să poată să fie acoperit necesarul de consum. Deconectări nu vom avea”, a precizat pentru IPN consilierul directorului Energocom, Victor Bînzari.Cetățenii sunt îndemnați să reducă consumul de energia electrică pentru a putea micșora presiunea pe întreg sistemul.Potrivit Energocom, restul electricității necesare pentru data de 14 ianuarie va fi livrată de centralele de termoficare din Chișinău și Bălți, de centralele de energie regenerabilă, precum și suplimentată cu energia importantă, atât în baza contractelor bilaterale, cât și de pe bursă.

Proiectul în care doi oameni ai străzii au fost transformați total. După filmări, cei doi sunt de nerecunoscut
Articolul anterior
Video! Ilan Șor, păzit de bodyguarzi în Israel. Cum a fost surprins într-un mall?
Articolul următor
Close menu