În Moldova poate fi și bine și există speranța că lucrurile vor lua ușor calea cea dreaptă, în care fiecărui cetățean să-i fie respectate drepturile, accesul necondiționat la servicii de calitate, atitudine de empatie, profesionalism și condescendenţă în fiecare domeniu social.
Nata Albot a împărtășit cu urmăritorii săi virtuali o situație optimistă. Ea se simte fericită după ce tatăl ei a învins în lupta cu noul coronavirus. Medicii și-au făcut munca cu profesionalism și dedicație, iar spitalul per ansamblu a oferit condiții bune pentru fiecare dintre pacienții internați. Jurnlista recunoaște că nu a apelat la persoane cunoscute pentru a beneficia de privilegii sau mai multă atenție, iar acest lucru o face împlinită în calitate de cetățean. Iată ce a mărturisit, pe pagina sa de facebook:
,,Fără niciun cumătru, prieten, căutat de pile, fără sunat la medicul șef, fără pus ceva în buzunar și fără postări lacrimogene, tăticul meu a fost tratat în ultimele zece zile de covid, la un spital de stat, ca orice cetățean, și a avut parte de atitudine empatică, condiții pentru a face și un duș cald, curățenie în camere, mâncare spitalicească decentă. Și aceste condiții nu au fost o excepție.
A împărțit camera cu mai mulți pacienți și toți ai fost tratați la fel.
Știu că fiecare e cu istoria sa. Și istoriile deseori depind de cât de cunoscut e numele omului, ce pile are și cât a pus în buzunar la medic. Așa ne-am obișnuit noi ani de zile și e destul de greu să admiți că poate fi altfel. Dar eu am azi de împărtășit această istorie cu voi. Și ea face parte din visul de a prinde în viața mea așa vremuri când în Moldova orice om va fi tratat la fel ca toți, cu demnitate, grijă și empatie. Și să nu existe împărțitea în barosani și muritori de rând, iar asigurarea medicală de bază să ofere tuturor servicii medicale bune.
Mulțumesc spitalului nr 2 din Chișinău “Sfântul Arhanghel Mihail” că mi l-ați repus pe tăticu pe picioare. Mulțumesc domnului medic Ghenadie Eremița. Tăticu vă pomenește doar de bine”, scrie Nata Albot.