Nicolae Botgros, în lacrimi după ce și-a văzut prima învățătoare și colegii de clasă

Nicolae Botgros a fost sărbătorit zilele trecute. Maestrul a împlinit 69 de ani. Reporterii de la Prima Oră au mers în satul Badicul Moldovenesc, raionul Cahul, în localitatea de baștină a maestrului. În timp ce se afla în studio, maestrul a văzut imaginile cu prima învățătoare, locul unde a copilărit, colegii de clasă și sătenii. Nicolae Botgros nu și-a putut stăpâni lacrimile.

„E emoționant acest lucru. Aceștia sunt oamenii lângă care am crescut”, a declarat Nicolae Botgros.

„Era cel mai bun copil de pe pământ”, a declarat o vecină. „Era foarte prietenos și iubea copiii. Nu s-a bătut niciodată. Tatăl lor nu le dădea voie să se joace mult pentru că trebuiau mereu să meargă la repetiții”, a povestit prima sa învățătoare.

„În 1960 am mers în clasa I cu Nicolae Botgros. Am fost așezați în prima bancă pentru că eram cei mai mici de statură. Coliță era foarte bun la suflet. Niciodată nu a fost să nu se împartă cu ceilalți din ceea ce avea”, a relatat un coleg de clasă.

Video:

ULTIMA ORĂ! Accident tragic la Taraclia! Un bărbat și o femeie au murit pe loc, iar trei persoane, printre care și un copil, au fost răniți

Acum o oră, în apropierea satului Balabanu din raionul Taraclia s-a produs un grav accident rutier, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Din informațiile preliminare, un Renault Megane a derapat de pe carosabil, după ce șoferul nu a păstrat distanța și a atins remorca unui camion, moment în care a pierdut controlul mașinii și s-a inversat.

Două persoane, un bărbat de 64 de ani și o femeie de 62 de ani, și-au pierdut viața, iar trei persoane cu vârstele de 15, 30, 34 de ani au fost rănite și au fost transportate de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.

Preliminar, la volan se afla bărbatul care a decedat.

Poliția se află la fața locului pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului.

Facem apel repetat către conducătorii auto să respecte regulile de circulație și să fie prudenți la volan.

Producătorii elvețieni de ceasuri cer ajutor de stat pe fondul declinului sectorului luxului

Producătorii elvețieni de ceasuri de lux apelează la ajutorul financiar al guvernului pentru a îi ajuta să facă față unei scăderi a cererii, relatează BoF. Informația e relevantă pentru că arată declinul pieței de lux – un indicator al stării economiei globale.

Girard-Perregaux și Ulysse Nardin au devenit primele mărci care au confirmat utilizarea unui program de stat pentru a păstra locurile de muncă și a evita reducerile permanente. Sowind Group, care deține cei doi producători, a pus aproximativ 50, adică 15% din cei 320 de angajați, în așa-numita perioadă de lucru redus sau concediu, potrivit președintelui și directorului general Patrick Pruniaux, potrivit stiripesurse.

Marile companii din industrie, precum Richemont și Swatch Group, au resimțit de asemenea impactul scăderii vânzărilor în China. Cu toate acestea, mărcile de top, precum Rolex și Patek Philippe, au rezistat mai bine la această încetinire. În pofida redresării parțiale așteptate pentru 2025, șefii unor mărci importante, precum Breitling, au recunoscut că unii producători iau deja măsuri drastice pentru a face față crizei.

„Unii furnizori și-au luat șase, șapte sau opt săptămâni de vacanță”, a spus el. „Talentul constă în a echilibra și a gestiona creșterea atât în perioade de expansiune, cât și în perioade de scădere”, a adăugat el. Breitling se așteaptă să crească ușor vânzările în acest an, a spus el, vorbind despre o îmbunătățire recentă în SUA.

Jean-Christophe Babin, CEO al bijutierului Bulgari, deținut de LVMH, a declarat că se așteaptă ca criza din China să persiste câteva luni. Totuși, concentrarea Bulgari pe piața mai puțin volatilă a ceasurilor pentru femei și faptul că brandul își produce majoritatea componentelor îi permit să ajusteze producția și să depășească încetinirea, a adăugat el.

Acest lucru comprimă profitul și crește prețurile relative pentru consumatorii deja reticenți.

Cei doi producători de ceasuri au fost nevoiți să reducă personalul din cauza unei piețe a luxului în scădere. Cu toate acestea, directorul general Patrick Pruniaux vede oportunități pe măsură ce mărcile se descurcă singure după vânzarea de către Kering, conglomeratul de lux.

Comerțul global suferă, pe măsură ce cumpărătorii ocazional își pierd interesul, iar producătorii îngheață comenzile și se confruntă cu stocuri nevândute. Cu toate acestea, directorul Patrick Pruniaux rămâne optimist, considerând că actuala criză poate crea oportunități pentru viitor, chiar dacă redresarea completă ar putea veni abia în 2025.

Începând din 2025, Apple va utiliza numai ecrane OLED pentru telefoanele iPhone

Grupul informatic american Apple va utiliza ecrane de tip OLED pentru toate modelele de telefoane iPhone vândute începând din 2025, făcând tranziţia completă de la ecranele cu cristale lichide (LCD), informează un articol publicat marţi în cotidianul financiar japonez Nikkei, preluat de Reuters și Agerpres.

Majoritatea producătorilor de televizoare şi smartphone preferă ecranele OLED în raport cu cele de tip LCD, pentru că primele oferă culori mai vii şi un contrast mai puternic, ideal pentru fişierele video de înaltă definiţie.

Potrivit Nikkei, care citează surse care au dorit să îşi păstreze anonimatul, Apple a şi început să facă comenzi pentru display-uri de tip OLED, destinate viitorului model iPhone SE, către firma chineză BOE Technology şi cea sud-coreeană LG Display

Trecerea Apple la ecranele OLED ar exclude firmele japoneze Sharp şi Japan Display din afacerile cu telefoane ale grupului american. În urmă cu un deceniu, Sharp şi Japan Display erau responsabile împreună pentru 70% din display-urile de tip LCD folosite de Apple, dar recent au furnizat ecrane de tip LCD numai pentru modelul iPhone SE şi, mai important, nu produc ecrane OLED pentru smartphone-uri în regim de masă.

Apple a utilizat prima dată ecrane OLED pentru modelul iPhone X, dezvăluit în 2017, şi între timp a trecut la ecrane de tip OLED pentru telefoanele iPhone din segmentul premium.

Grupul american a folosit ecrane OLED şi pentru cea mai recentă generaţie de tablete iPad Pro lansată în luna mai.

Dezinformare, limbaj trivial, sexist și cu conotații obscene într-o emisiune a unui post TV retransmis la noi
Articolul anterior
Creștinii ortodocși de stil vechi o cinstesc astăzi pe Sfânta Nina
Articolul următor