Doliu în lumea filmului! Moses J. Moseley din „The walking dead” a murit la doar 31 de ani

Moses J. Moseley este actorul american cunoscut pentru rolul personajului Mike din serialul „The Walking Dead.” Mike era un zombie fără brațe și fălci, care a impreionat prin rolul său. 

Moses J. Moseley a murit la vârsta de 31 de ani. Informația privind moartea sa a fost confirmată și de colegii săi de platou, dar și de producătorii serialului. Agentul său, Tabatha Minchew a anunțat vestea într-un comunicat de presă.

„Moses a fost o persoană foarte talentată, înconjurat de o lumină strălucitoare. Familia, prietenii și fanii săi îi vor simți profund lipsa. Întotdeauna emana o undă de fericire în jurul lui.”, a transmis Tabatha Minchew.

Publicația TMZ a scris în urmă cu câteva zile, că familia actorului l-a dat dispărut de o săptămână. Poliția investighează circumstanțele morții sale, luându-se în considerare și varianta sinuciderii.

Conform mai multor publicații americane, actorul a fost găsit fără viață în Stockbridge, Georgia, un oraș în apropierea Atlantei. Până acum nu sunt cunoscute cauzele morții faimosului actor. Postul de televiziune AMC, care se ocupă de difuzarea serialului „The Walking Dead” l-a omagiat pe actor pe contul lor de socializare.

„Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către Moses J. Moseley, membru al familiei TWD (The Walking Dead, n.r.)”, au scris reprezentanții postului de televiziune.

Jeremy Palko, coleg de platou cu Moses l-a descris ca „un om minunat, de o bunătate absolută”.

Actorul a ajucat în mai multe filme și seriale
Moses J. Moseley s-a născut în Carolina de Sud, dar după câțiva ani, s-a stabilit în Georgia alături de familia sa. Acesta a fost student la Facultatea de Drept, dar nu a profesat în domeniu.

În anul 2012 actorul a jucat în filmul „Joyful Noise.” Moses mai este cunoscut pentru rolurile din „Volumes of Blood: Horror Stories” în anul 2016 și din serialul „Watchmen” lansat în 2019. În „The Walking Dead” Moseley a apărut în trei sezoane, între 2012 și 2015. Actorul a publicat o carte de citate și sloganuri motivaționale, scrie substantial.ro.

Ani grei de închisoare pentru un cuplu care a impus la cerșit în Rusia doi tineri din Călărași

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a obținut condamnarea la 9 și 10 ani închisoare  pentru un cuplu, care a determinat o tânără și un tânăr din Călărași să cerșească în Rusia, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Cei doi inculpați au vârste de 36 și 38 de ani și sunt din același raion cu victimele. Cu tânăra care muncea ca zilieră și care în 2013 avea18 ani, aceștia se cunoșteau, așa cum erau din același sat. Cei doi au profitat de starea ei financiară precară și i-au promis un câștig motivant în Rusia, în calitate de cerșetoare. Totuși, la sosire în statul străin, inculpații au lăsat-o fără pașaport și fără banii acumulați din cerșitul în preajma magazinelor. Astfel, aceștia au exploatat-o prin cerșetorie inclusiv prin amenințare în mai multe perioade până în 2020, chiar și atunci când tânără avea un copil mic, de un an.

Cu tânărul exploatat prin cerșetorie și el, aceștia au făcut cunoștință în 2014 la autogara din Călărași, unde i-au propus „să facă reclamă la un magazin” din Rusia, pentru 1000 dolari americani. În schimb, acesta a rămas fără pașaport și a fost impus să cerșească timp de trei luni, iarna, fără haine groase (ceea ce i-a cauzat probleme de sănătate), după care a fost deportat în Moldova.

Așadar, inculpații i-au transportat pe tinerii exploatați în diferite orașe ale Rusiei, printre care: Astrahani, Cazani, Crasnodar, Ghelengic, Stavropoli, Volgograd și Voronej. Potrivit sentinței pronunțate de Judecătoria Călărași (sediul Strășeni), aceștia au fost determinați să cerșească în preajma magazinelor, cu un panou în mâini, pe care era scris că ar avea nevoie de bani pentru „un copil mic și bolnav.” De asemenea, ca să se poată îndreptăți în fața polițiștilor ruși, aceștia au primit un certificat de la o asociație obștească din Moldova precum că ar colecta bani pentru copii bolnavi. În mediu, potrivit declarațiilor, aceștia acumulau într-o zi în mediu între 2000 și 4000 ruble rusești, iar atunci când venitul era mai mic, cei doi inculpații își exprimau nemulțumirea.

Totuși, în 2020 tânăra a hotărât să revină în Moldova și să depună plângere. Însă, potrivit probelor procurorilor PCCOCS, inițial cei doi au redirecționat-o la rudele acesteia din Rusia, ca să facă rost de bani pentru biletul de călătorie al ei și al copilului. Așa cum nu i-a reușit, aceasta a fost nevoită să mai cerșească o săptămână, pentru ca să acumuleze banii necesari revenirii acasă (ajutată parțial și de către inculpat, care suplimentar i-a mai imputat o datorie de 300 de euro, care i-a cerut să semneze o recipisă că nu ar avea pretenții față de el și inculpată). Revenită la Călărași, aceasta a depus plângere, după care a făcut-o și tânărul exploatat prin cerșetorie.

Până la devenirea definitivă a acestei hotărâri judecătorești, cuplul condamnat beneficiază de prezumția nevinovăției, până la, potrivit legii.

Bănca Națională a Moldovei a adoptat euro ca monedă de referință în Republica Moldova. Maia Sandu a salutat decizia

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu, salută decizia Băncii Naționale a Moldovei de a adopta euro ca monedă de referință pentru stabilirea cursului oficial al leului moldovenesc, începând cu data de 2 ianuarie 2025, scrie nordnews.md.

Acțiunea va aduce beneficii pentru comerțul extern, facilitând planificarea financiară pentru exportatori și investitori, oferind o mai mare predictibilitate în tranzacțiile comerciale internaționale.

Această decizie va aduce mai multă claritate și stabilitate pentru companiile moldovenești care exportă pe piața europeană. Costurile de schimb valutar vor scădea, iar afacerile vor putea planifica investiții și tranzacții comerciale cu mai multă încredere.”

În prezent, peste 60% din comerțul exterior al Republicii Moldova este realizat în euro, iar adoptarea acestei monede ca referință consolidează și mai mult legăturile economice cu Uniunea Europeană. De asemenea, 70% din remitențele primite de cetățenii moldoveni sunt în euro, ceea ce face ca această schimbare să fie nu doar oportună, ci și necesară.

Totodată, Republica Moldova își propune să devină parte a sistemului unic de plăți în euro (SEPA) în 2025, un pas care va facilita transferurile rapide și mai ieftine între Moldova și țările europene.

Adoptarea euro ca monedă de referință nu este doar o măsură tehnică, ci un simbol al integrării noastre economice în Uniunea Europeană. Este un pas hotărât spre o economie mai stabilă, mai predictibilă și mai atractivă pentru comerțul și investițiile externe”, a conchis președintele.

ULTIMA ORĂ! Distribuitorii cer majorarea tarifelor la energie! Tariful ar putea fi dublat

Cei mai mari distribuitori de energie electrică din Republica Moldova, Premier Energy și FEE Nord, au depus astăzi, 2 ianuarie, solicitări către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) pentru majorarea tarifelor. Dacă cererile vor fi aprobate, consumatorii casnici vor plăti aproape dublu față de tarifele actuale, scrie moldova1.md.

Astfel, pentru clienții Premier Energy, tariful pentru un kilowatt-oră ar putea ajunge la 5,13 lei, comparativ cu 2,34 lei cât este în prezent. În nordul țării, consumatorii deserviți de Furnizarea Energiei Electrice(FEE) Nord ar putea plăti 4,53 lei pentru un kilowatt-oră, față de actualul tarif de 2,84 lei.

Decizia privind noile tarife trebuie luată în termen de cel mult cinci zile, conform dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE). ANRE urmează să analizeze solicitările și să ia o hotărâre în acest sens.

Precizăm că acestea nu sunt cele mai mari tarife pe care le-au achitat consumatorii din Republica Moldova. În decembrie 2022, ANRE a aprobat tarifele de 5,91 lei per kWh pentru consumatorii Premier Energy, iar consumatorii companiei FEE Nord au achitat 5,6 lei per kWh.

Raluca Bădulescu le răspunde celor care o critică pentru că este prea slabă. Câte kilograme are, de fapt, vedeta
Articolul anterior
Cele mai importante lucruri pe care să le știi înainte de a doua căsătorie
Articolul următor