Ministerul Apărării îi cere tânărului probe care să demonstreze că este homosexual

Marin Pavlescu, soldatul batjocorit în armată pentru că este gay a publicat un video în care Petru Corciun, maior în Justiție al Inspectoratului Militar al Ministerului Apărări, îi cere să prezinte probe pe faptul orientării sale sexuale.„Nici poze cum fac sex și nici certificate medicale niciodată nu voi prezenta. Sunt gay și basta”, a scris Marin pe Facebook.

„Pentru a face o calificare corectă și a porni de la această calificare, dacă este persoana dată homosexuală urma chiar și de către petiționar, în afară de toate înregistrările urma mai întâi de toate să probeze în baza unui certificat medical. O simplă declarație nu este temei că această persoană este de orientare sexuală homosexuală”, a declarat Petru Corciun de la ședința de audieri a Consiliului Nediscriminare, conform Unimedia.

Întrebat cum se poate de demonstrat reprezentantul Ministerului Apărării a răspuns „poze care atestă acest lucru”.

„Ședințele Consiliului în cazurile când sunt poze care atrag viața intimă și privată vor fi făcute și închise. În cazul dat, când persoana într-adevăr este, urma să prezinte, bine nu nouă, Consiliului. Eu am aici plângerea făcută Consiliului și eu și aici nu găsesc probatoriu, care să demonstreze că persoana dată este întradevăr homosexuală. O singură declarație?

În societate zilnic o mulțime de oameni declară, unu este prinț, altul rege, dar nimeni nu este dacă nu are probe.

Săi vedem și să nu credem, dar o simplă declarație și de la aceasta este puțin.

Chiar și de a ieșit și în presă și a spus că este – probatoriu”, a mai spus Petru Corciun.

Ministerul Apărării nu a venit cu o reacție deocamdată.

Euro coboară sub pragul de 19 lei!

Moneda unică europeană coboară astăzi sub pragul de 19 lei și are o cotație oficială de 18 lei și 94 de bani, după o ieftinire cu șapte bani, transmite MOLDPRES.

Mai ieftin este astăzi și dolarul american, care pierde trei bani și costă 17 lei și 69 de bani.

Cu doi bani se depreciază leul românesc, pentru care BNM a stabilit o cotație de 3 lei și 80 de bani. 

Pe de altă parte, rubla rusească se scumpește cu un ban și are o valoare de 19 bani.

Hrivna ucraineană își menține prețul de 44 de bani.

Cum va circula transportul public la sărbătorile pascale

Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele de 04, 05 și 06 mai 2024 transportul public municipal va activa în regim special.

Astfel, pentru a asigura cu transport public locuitorii Municipiului Chişinău, în zilele de Paști, regiile municipale de transport troleibuze și autobuze vor activa după cum urmează.

Sâmbătă spre duminică (04-05 mai 2024), în Noaptea Învierii, troleibuzele de pe rutele: nr. 2 și nr. 25 și autobuzele de pe ruta nr. 5 și nr. 26 vor circula până la ora 01:00. Totodată, troleibuzele de pe liniile nr. 8, nr. 10, nr. 12, nr. 22, vor circula pe parcursul întregii nopți, cu interval de 30 minute.

Duminică și luni, (05-06 mai 2024), transportul public va circula conform orarelor de duminică, cu modificări adiționale.

Pentru informații suplimentare despre circulația rutelor de transport public cetățenii pot apela: Linia Fierbinte Regia Transport Electric Chișinău – 022 204 205; Dispeceratul Parcul Urban de Autobuze – 022 837 317.

Decorațiuni cu specificul Sărbătorilor Pascale, în spațiile publice din Chișinău. Unde le puteți admira

Primăria Municipiului Chișinău informează că în spațiile publice din oraș au fost amenajate decorațiuni cu tematică pascală.

Figurinele instalate în parcuri, scuaruri și alte spații publice, au formă de ouă de Paști, de îngeri, iepurași, lumânări și flori.

Pe parcursul serii decorațiunile pascale vor fi iluminate, iar doritorii vor putea face poze cu familia, rudele și prietenii.

De asemenea, în perioada Sărbătorilor Pascale în oraș va fi conectat iluminatul decorativ stradal.

Detalii depre valabilitatea certificatelor Covid emise în Republica Moldova
Articolul anterior
Procedura de acordare a ajutorului pentru perioada rece a anului a fost simplificată
Articolul următor