Caz șocant! Un băiețel de doar 2 ani a ajuns în comă la spital după ce a fost bătut de părinți

Un copil în vârstă de 2 ani a fost bătut cu bestialitate de către părinți, până a intrat în comă. Băiatul este în stare gravă.

Luni, pe data de 13 ianuarie, o femeie în vârstă de 20 de ani și concubinul ei în vârstă de 17 ani și-au maltratat propriul copil. Tinerii locuiau în casa băiatului din comuna Urecheni, județul Neamț din România.

Se pare că cei doi concubini l-ar fi bătut pe copil, în vârstă de 2 ani și jumătate, după care, văzând că starea lui era gravă, au sunat la ”112”, solicitând o ambulanță.

Ajunse la fața locului, echipajele de pe ambulanță l-au preluat pentru a-l transporta la spital și au anunțat organele de cercetare penală care au constatat că viața copilului a fost pusă în pericol.

Tinerii au fost reținuți, iar marți, pe 1 februarie, au fost arestați preventiv pentru vătămare corporală și rele tratamente aplicate minorului.

Copilul este în stare foarte gravă

Managerul unității medicale, Alina Belu, a precizat că băiețelul a fost transferat, ieri, la spital, în comă de gradul IV. De asemenea, aceasta a mai precizat că este ventilat mecanic și are multiple contuzii.

”A fost transferat de la Spitalul de Neurochirurgie un pacient în vârstă de 2 ani, cu multiple contuzii, fracturi mai vechi și mai noi, cu necroză de fese și hematoame cerebrale. Este ventilat mecanic, în stare foarte gravă”, a declarat managerul Spitalului Sf. Maria din Iași, scrie cancan.ro.

Primul gest făcut de Florin Piersic după operație. Marele actor se simte mai bine

Starea de sănătate a lui Florin Piersic s-a îmbunătățit. Actorul a început să facă primele mișcări, deși se așteaptă o perioadă lungă de recuperare, fiind vorba despre o operație majoră la genunchi. Medicii de la Spitalul Foișor au transmis că actorul poate acum să se hrănească singur și este cooperant.

O ameliorare a stării de sănătate a lui Florin Piersic

„Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineața de 11.05.2024, arată o îmbunătățire a valorilor/indicatorilor biologici și o ameliorare a stării generale. A început procesul de mobilizare activă al pacientului, care este cooperant, s-a ridicat în picioare la marginea patului, după mai multe săptămâni”, au anunțat, sâmbătă, reprezentanții Spitalului Foișor din Capitală.

Ce a transmis Alexandru Rafila

Și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis că evoluția actorului este una favorabilă. „Am şi eu informări periodice. Cel puţin ultima, pe care am avut-o dimineaţă devreme, era favorabilă. Evoluţia este favorabilă, parametrii biologici s-au îmbunătăţit şi, aşa cum aţi aflat din comunicatul de presă emis ieri de către Spitalul de Ortopedie „Foişor”, el este autonom, se alimentează singur, bea lichide, vorbeşte, deci starea este în ameliorare.

Sigur că aşteptăm să treacă această perioadă critică după o intervenţie operatorie complexă cum a avut dânsul şi ulterior să poată fi tratată până la finalitate infecţia aceasta sistemică pentru care a venit în Bucureşti”, a precizat Rafila, potrivit Agerpres.

„Dânsul are o abordare pozitivă, este optimist”

Potrivit acestuia, având în vedere vârsta înaintată a actorului şi patologia sa, pericolul nu a trecut încă. „Este evoluţia unei persoane cu vârsta de 88 de ani, cu alte afecţiuni. Nu poţi să spui niciodată că lucrurile sunt fără vreun fel de pericole. Trebuie să sperăm. Dânsul are o abordare pozitivă, este optimist şi cred că lucrul ăsta este important în economia managementului acestui caz care a stârnit interesul firesc a marii majorităţi a cetăţenilor din România”, a transmis ministrul Sănătăţii.

Medeea Marinescu: „E un cuvânt pe care Florin îl iubește: speranța!”

„Înainte de a intră în scenă, pe 8 aprilie, la Cluj. I-am admirat dintotdeauna voința și iubirea lui față de această profesie. O demonstra cu fiecare spectacol, cu fiecare turneu, cu fiecare apariție în public. Demonstrează aceeași voință și acum. E un cuvânt pe care Florin îl iubește și pe care îl invocă des: speranța. Iar speranța alimentează voința și iubirea. Poate că asta e lecția pe care trebuie să ne-o însușim, fiecare în parte, să o înțelegem și să facem ca ea să existe cu adevărat”, a scris actrița Medeea Marinescu, pe pagina sa de Facebook. 

Amintim că marele actor a fost operat pentru a patra oară, joi, la Spitalul Foișor, pentru a i se înlocui proteza de la picior, aceasta fiind sursa infecției care s-a răspândit în corp. Proteza a fost înlocuită cu una provizorie, cu antibiotic, pentru a putea lupta cu această infecție.

sursa

Reacția deputatului Radu Marian, după ce în mediul online au apărut filmulețe în care acesta cântă și dansează în cluburi

Deputatul PAS Radu Marian a venit cu o reacție după ce în mediul online au apărut filmulețe în care acesta cântă și dansează la cluburi. Oficialul a menționat că videourile „sunt vechi de ani de zile și unele din ele cu muzica montată”.

„Dragi admini de tot felul de canale telegram, rog seriozitate. Videourile pe care le publicați unde eu sunt filmat pe ascuns cum dansez sunt vechi de ani de zile și unele din ele cu muzica montată. Eu înțeleg că arăt tânăr și nu îmbătrânesc, dar documentați-va mai bine.

PS – aștept și video filmat pe ascuns cu mine de la primul matineu la grădiniță”, a scris Radu Marian pe rețelele de socializare, potrivit www.stiri.md.

Șapte morți, în urma prăbușirii unui autobuz într-un râu la Sankt Petersburg

Numărul morților în accidentul de la Sankt Petersburg, unde un autobuz cu pasageri s-a prăbușit într-un râu, a crescut la șapte persoane. Cifra victimelor ar putea crește, scrie Agentstvo. Potrivit sursei, autobuzul implicat în accident a trecut inspecția tehnică pe 7 mai curent.

Autobuzul prăbușit în Rusia: Șoferul ar fi fost obligat să iasă la muncăImagine simbol

Până în mai, transportul a parcurs 159 mii km, totodată are patru amenzi neplătite. The Moscow Times scrie că șoferul autobuzului ar fi fost obligat să iasă la muncă după o tură de 20 de ore, transmite newsmaker.md.

Cifra morților urmare a accidentului de la Sankt Petersburg ar putea crește, scrie Agentstvo. Se menționează că prăbușirea autobuzului este cel mai mortal accident, cu implicarea unui transport public, la Sankt Petersburg din ultimii 20 de ani. Potrivit noilor date, în autobuz se aflau aproximativ 20 de persoane. Transportul a trecut inspecția tehnică pe 7 mai curent. Până în mai 2024, autobuzul a parcurs 159 mii km, are patru amenzi neplătite: de două ori șoferii autobuzului nu au cedat trecerea, inclusiv nu au semnalizat. 

The Moscow Times scrie, cu referire la canalul de Telegram 112, că șoferul autobuzului a fost obligat să iasă la muncă după o tură de 20 de ore. Soția șoferului a spus că în ajunul tragediei, bărbatul s-a întors acasă de la serviciu în jurul orei 2 noaptea, lucrând de la ora 5 dimineața. Iar la 7 și 30 dimineața a fost trezit și i s-a dispus să meargă din nou la muncă. 

Pe 10 mai, în orașul Sankt Petersburg din Rusia, un autobuz cu pasageri a lovit mai multe automobile și a căzut într-un râu. Șoferul ar fi pierdut controlul volanului. Acesta a fost reținut. În ajun s-a anunțat că trei persoane au murit.

Ce își reproșează Paula Seling în carieră. Artista a dezvăluit care a fost ”minusul”
Articolul anterior
Kate Middleton a dezvăluit care este cea mai mare pasiune a prințului Louis. Ducesa îl drescrie pe mezinul familiei drept „kamikaze”
Articolul următor