După 30 de ani, doi soți din SUA au fost șocați să afle că fiica lor este, de fapt, doar pe jumătate a lor

La 30 de ani după o vizită la o clinică de fertilitate, un simplu cadou de Crăciun a schimbat totul pentru o familie din SUA. Jeanine și John „Mike” Harvey spun că o eroare în timpul unei proceduri de inseminare intrauterină a dus la nașterea unui copil care nu este înrudit biologic cu tatăl lui, potrivit procesului intentat săptămâna aceasta de familia Harvey.

În 1991, Jeanine și Mike au devenit pacienții dr. Nicholas J. Spirtos, care lucra atunci ca șef al Diviziei de Endocrinologie Reproductivă, Infertilitate și Fertilizare in Vitro/ Transfer de embrioni de la Spitalul Summa din Akron, Ohio.

„Obiectivul nostru nu ar fi putut fi mai clar”, a spus Jeanine în timpul unei conferințe de presă pe care susținut-o miercuri. „Ne-am dorit un copil care să fie înrudit genetic cu noi doi”.

Totuși, ea susține că, fără știrea lor, Spirtos „a folosit sperma unui străin în locul celei care provenea de la soțul meu”.

Cei doi soți, dar și fiica lor, Jessica Harvey Galloway, dau acum în judecată spitalul dar și pe medic, acuzându-i de malpraxis, neglijență și fraudă, printre altele.

„Suntem la curent cu acuzația conform căreia în 1991 o pacientă a fost inseminată artificial cu material seminal de la o persoană care nu este soțul ei. Luăm această acuzație în serios și înțelegem impactul pe care îl are asupra familiei”, a spus Mike Bernstein, director al spitalului.

Spirtos, care lucrează în prezent la un centru privat de fertilitate din Ohio, nu a vrut să comenteze situația.

După procedura de inseminare intrauterină, care este mai puțin costisitoare decât cea in vitro și implică plasarea spermatozoizilor direct în uterul unei paciente, Jeanine a rămas însărcinată și a născut-o pe Jessica în 1992.

Timp de aproape 30 de ani, familia „nu a avut niciun motiv să creadă că Jessica nu este a noastră”, a spus Jeanine.

Dar „lumea lor a fost întoarsă pe dos”, după ce părinții Jessicăi au achiziționat teste ADN pentru Jessica și soțul ei, de Crăciun, în 2020.

În timp ce Jessica și soțul ei se pregăteau pentru o călătorie în Europa, au vrut să folosească testele pentru a afla mai multe despre originile familiilor lor.

„Ne-am gândit că ar fi extraordinar să ne întâlnim cu rude îndepărtate din țările din Europa pe care le vizitam”, a spus Jessica în timpul conferinței de presă.

Testul a arătat că Jessica „nu are nicio relație genetică” cu tatăl ei, potrivit plângerii.

„Ancheta ulterioară a arătat că tatăl ei biologic este un bărbat care, împreună cu soția lui, făcea tratamente de fertilizare cu dr. Spritos la Spitalul Akron, în același timp cu familia Harvey”, conform plângerii.

Descoperirea a fost dificil de procesat pentru întreaga familie Harvey și a generat o serie de întrebări suplimentare, inclusiv ce s-a întâmplat cu sperma lui Mike.

„Nimeni nu ar trebui să trăiască ce trăim noi acum”, a spus Jessica în timpul conferinței de presă.

Deși s-au schimbat atât de multe pentru familie, vestea n-a afectat în niciun fel legăturile puternice dintre fiică și părinții ei

„Mike este soțul meu. Jessica este fiica noastră. Nu există niciun test ADN care să schimbe asta”, a spus Jeanine. „Noi, ca familie, sperăm că, împărtășindu-ne experiența îi putem ajuta pe alții să ajungă în această situație”.

sursa: www.digi24.ro

Drumarii au intervenit pe traseele din țară pentru deszăpezire

Circulația pe drumurile naționale se desfășoară în condiții de iarnă, după ce la sfârșitul săptămânii trecute a nins în mai multe regiuni ale țării. Carosabilul este în cea mai mare parte uscat, iar pe alocuri mai poate fi ghețuș, transmite MOLDPRES.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), drumarii au intervenit cu lucrări de deszăpezire și combatere a lunecușului, folosind peste 2400 de tone de sare și peste 300 de tone de material antiderapant.

Echipele de intervenție patrulează și monitorizează starea drumurilor, fiind pregătite să intervină la necesitate, pentru siguranța circulației.

Șoferii sunt îndemnați să conducă responsabil și să se asigure că autovehiculele sunt echipate corespunzător.

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile vreme se menține rece, cu minime de -10 grade Celsius. Precipitații nu sunt prognozate.

Doi bărbați, cercetați penal după ce ar fi pretins mită pentru a influența o decizie de judecată

Centrul Național Anticorupție și procurorii Procuraturii mun. Chișinău au desfășurat percheziții, în această dimineață, la doi bărbați, din Chișinău și Rezina, într-un dosar de trafic de influență. Aceștia sunt bănuiți de pretinderea unei mite de peste jumătate de milion de lei pentru influențarea unei decizii de judecată, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Potrivit datelor preliminare, cele două persoane ar fi susținut că ar avea influență asupra unor persoane cu funcție de demnitate publică și că le-ar putea determina să intervină pentru a elibera de răspundere penală o persoană acuzată de comiterea infracțiuni de trafic de ființe umane. Pentru pretinsa corupere a funcționarilor, aceștia ar fi cerut 31 000 de euro și ar fi primit 20 000 de euro de la persoana interesată – acțiuni documentate de CNA.

În urma perchezițiilor, efectuate de ofițerii CNA și procurori, au fost ridicate obiecte și documente importante pentru cauza penală, iar bănuiții urmează a fi escortați la sediul CNA pentru a fi audiați în calitate de bănuiți. Ambele persoane sunt cercetate în stare de libertate.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Reuniune de urgență la Paris privind securitatea europeană după convorbirea Trump – Putin: Ce lideri europeni au fost invitați

Președintele Franței, Emmanuel Macron găzduiește o ședință de urgență care va reuni „principalele țări europene” la Paris, luni, pentru discuții despre „securitatea europeană”, a anunțat șeful diplomației franceze, Jean-Noël Barrot, citat de hotnews.ro.

Reuniunea vine la mai puțin de o săptămână de când președintele american Donald Trump a avut o conversație telefonică cu Vladimir Putin despre încheierea războiului din Ucraina. Trimisul special al președintelui american Donald Trump pentru Ucraina, Keith Kellogg, a șocat Europa spunând că aceasta nu va avea un loc la masa discuțiilor privind încheierea războiului dintre Rusia și Ucraina.

„Președintele Republicii va reuni mâine principalele țări europene pentru discuții despre securitatea europeană”, a spus Jean-Noël Barrot la France Inter, fără a specifica participanții la această „întâlnire de lucru”.

Reuniunea are loc într-un context internațional tensionat, după ce, la Munchen, vicepreședintele american JD Vance a lansat critici dure la adresa Uniunii Europene,  acuzând-o de nerespectarea „libertății de exprimare” și a subliniat că Statele Unite ar putea începe negocieri cu Rusia privind Ucraina, fără a mai include europenii.

Jean-Noël Barrot a respins acuzațiile legate de libertatea de exprimare, afirmând că Franța „nu are nicio lecție de învățat” și că nu se va lăsa intimidată. „Nu vom accepta ingerințe de niciun fel”, a subliniat el.

Cu o săptămână înainte de alegerile legislative din Germania, șeful diplomației franceze a catalogat „evident inacceptabile” comentariile lui JD Vance, care a criticat cordonul partidelor politice germane tradiționale împotriva partidului de extremă dreapta AfD. „Ne vom proteja democrația și dezbaterea publică, acestea sunt bunurile noastre cele mai prețioase, chiar dacă sunt fragile”, a asigurat Jean-Noël Barrot.

În ceea ce privește Ucraina, el a reiterat că „numai ucrainenii pot decide să înceteze lupta, iar noi îi vom sprijini atât timp cât nu au luat această decizie”. Ucrainenii „nu se vor opri niciodată până când nu vor fi siguri că pacea care li se oferă va fi durabilă” și până când nu vor avea o garanție de securitate.

„Cine va oferi aceste garanții? Europenii”, a repetat Jean-Noël Barrot, insistând că „da, europenii vor fi implicați într-un fel sau altul în discuțiile” pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Franța va găzdui un summit european despre Ucraina

Ministrul polonez al afacerilor externe, Radoslaw Sikorski, anunțase ieri că Franța vă găzdui un summit european despre Ucraina, luni, în contextul discuției pe care au purtat-o în mod direct președintele american Donald Trump și omologul său rus, Vladimir Putin, pentru a pune capăt războiului.

„Trebuie să ne arătăm puterea și unitatea”, a declarat Sikorski, sâmbătă, într-o postare pe X, confirmând participarea premierului polonez Donald Tusk la evenimentul de luni de la Paris.

Reprezentanții președintelui francez Emmanuel Macron au declarat în urmă cu o zi pentru AFP că între liderii europeni au loc „discuții despre o posibilă întâlnire informală”, dar nu au oferit o dată în acest sens și nici detalii despre lista participanților.

Cine participă

Downing Street a confirmat sâmbătă că a auzit despre întâlnirea propusă, iar oficialii au precizat că Starmer va participa şi va duce mesajele de la întâlnire la Washington săptămâna viitoare, când se va întâlni cu preşedintele Trump. Surse britanice au declarat că, în opinia lor, cei invitaţi la Paris de Macron ar fi secretarul general al NATO, Mark Rutte, şi liderii Germaniei, Italiei, Regatului Unit şi Poloniei.

Cinci diplomați europeni au declarat că reuniunea ar include Franța, Marea Britanie, Germania, Polonia, Italia, Spania și Danemarca, care ar reprezenta țările baltice și scandinave.

„Acesta este un moment unic într-o generaţie pentru securitatea noastră naţională, în care ne confruntăm cu realitatea lumii de astăzi şi cu ameninţarea cu care ne confruntăm din partea Rusiei. Este clar că Europa trebuie să-şi asume un rol mai important în cadrul NATO, în timp ce lucrăm cu Statele Unite pentru a asigura viitorul Ucrainei şi pentru a face faţă ameninţării cu care ne confruntăm din partea Rusiei. Regatul Unit va depune eforturi pentru a se asigura că SUA şi Europa rămân unite. Nu putem permite ca diviziunile din cadrul alianţei să ne distragă atenţia de la inamicii externi cu care ne confruntăm”, a declarat Starmer.

Cum s-a transformat o fată din America într-un terorist căutat de FBI. Antrena copii sirieni să tragă cu mitraliera
Articolul anterior
Grecia redeschide sezonul turistic estival din martie. Restricțiile de călătorie, relaxate
Articolul următor