O gravidă și bebelușul ei au fost salvați datorită patrupedului familiei care a simțit că femeia suferă de ceva grav. Medicii au fost uimiţi

Alhanna Butler, în vârstă de 21 de ani şi logodnicul ei, Ricky, în vârstă de 25 de ani, trăiesc în Doncaster, South Yorkshire, împreună cu fiul lor Lincoln şi cu animalul de companie al familiei, căţeluşa Keola. Dacă nu era Keola, o femelă din rasa Akita American, Alhanna şi fiul ei probabil că nu ar mai fi fost astăzi în viaţă.

Pe vremea când Alhanna era însărcinată cu Lincoln, aceasta a început să aibă dureri ascuţite în zona lombară.

S-a dus la spital, dar doctorii i-au spus că nu este cazul să se îngrijoreze. Au asigurat-o că este un efect secundar al sarcinii şi că va trece de la sine.

Aşa că Alhanna s-a întors acasă şi şi-a văzut de viaţa ei obişnuită. Ştia totuşi că ceva nu era în regulă cu corpul ei. Şi nu era singura; Keola simţea, evident, la fel.

Căţeluşa a început să se comporte ciudat când era acasă. Uneori stătea cu privirea aţintită la Alhanna. Alteori stătea lipită de stăpâna ei şi părea îngrijorată şi agitată când Alhanna ieşea din casă.

Era un comportament pe care Alhanna nu îl mai văzuse niciodată la câinele ei iubit.

Lucrurile au escaladat când Keola a început să o înghiontească pe Alhanna şi să mârâie în mod constant. În cele din urmă, Alhanna a ascultat avertismentul câinelui şi s-a întors la spital.

„Mama mea m-a sunat şi mi-a spus: Ţine cont de instinctul câinelui tău, încearcă să-ţi spună ceva”, a declarat Alhanna.

Odată ajunsă la spital, Alhanna a fost supusă unor investigaţii amănunţite. După o examinare atentă, ea a fost internată de urgenţă la terapie intensivă.

Acolo ea a aflat că viaţa ei atârna de un fir de aţă.

S-a dovedit că Alhanna avea o dublă infecţie la rinichi provocată de o bacterie rezistentă la antibiotice, care o ucidea încet din interior.

Medicii i-au spus că dacă ar mai fi stat câteva săptămâni fără tratament, ar fi putut să moară. Timp de două săptămâni s-a luptat pentru viaţa ei în spital, în timp ce doctorii au făcut tot ce au putut pentru a o salva atât pe ea, cât şi pe pruncul nenăscut.

Medicii au fost nevoiţi să creeze un nou antibiotic în laborator, unul special conceput pentru a trata infecţia Alhannei.

Din fericire, în cele din urmă ea a fost salvată, iar naşterea a mers conform planului. Fiul ei, Lincoln, a venit pe lume fără complicaţii.

Câinii sunt recunoscuţi pentru capacitatea lor de a detecta anumite forme de cancer şi boli. Mai mult de atât, există anumiţi patrupezi care sunt dresaţi special pentru a detecta cancerul de piele, pur şi simplu mirosind leziuni ale pielii.

Poate că povestea Alhannei este doar o coincidenţă norocoasă, dar există şanse destul de mari ca Keola să fi simţit ceva care nu era în regulă. Capacitatea câinilor de depista astfel de lucruri este cu adevărat incredibilă – iar Keola este doar un alt exemplu în acest sens.

„Nu am nici cea mai mică urmă de îndoială că atât eu, cât şi Lincoln, nu am fi aici astăzi dacă nu ar fi fost Keola”, a spus Alhanna.

Tânăra mamă susţine, de asemenea, că nu este prima dată când Keola face dovada celui de-al şaselea simţ. Căţeluşa a fost prima care a anunţat-o că este însărcinată.

„Am făcut test după test, dar fără noroc. Au continuat să fie negative. Într-o zi am făcut un test care ieşise negativ şi am plecat la cumpărături”, a explicat Alhanna.

„Când ne-am întors, Keola căutase prin coşul de gunoi şi luase testul de sarcină de acolo. Niciodată nu se atinsese de acel coş, aşa că a fost cu totul ciudat. Era aşezată cu testul în faţa ei ca şi cum încerca să ne spună ceva.”

La scurt timp după ce micul Lincoln s-a născut, sănătos şi puternic, el şi Keola au dezvoltat o legătură inseparabilă.

Câţiva ani mai târziu, Keola şi Lincoln sunt încă cei mai buni prieteni!

Poate că nu este deloc ciudat, având în vedere cele de mai sus.

sursa: www.livebizmedia.com

Ce au scos medicii din stomacul unei fetițe care și-a mâncat părul timp de mai mulți ani

Mia, o fetiță de șapte ani, a trecut printr-o operație de cinci ore pentru a i se extrage o minge de păr de 15 centimetri din stomac. În martie, Mia a fost transportată de urgență la spitalul din Newcastle, acuzând dureri abdominale severe și greață, informează BBC.

Medicii au descoperit că 80% din intestinul ei era blocat de o minge de păr, acumulată în urma obiceiului de a-și mesteca și mânca părul timp de cinci ani. Această afecțiune rară, cunoscută sub numele de Trichofagie sau Sindromul Rapunzel, afectează în principal adolescentele și poate fi cauzată de stres, anxietate sau căutarea de confort.

„Dacă nu ar fi intervenit când au făcut-o, ea nu ar mai fi aici”, a declarat mama Miei, precizând că anterior, medicii i-au spus să nu-și facă griji în legătură cu obiceiul fiicei sale de a-și mesteca părul.

Mia a explicat că mestecatul părului era un „lucru de confort”, însă mama copilei a descris vederea mingii de păr drept „oribilă”. Ea crede că această afecțiune este mai frecventă decât se crede și îndeamnă părinții să ia în serios obiceiul copiilor de a-și mesteca părul.

„Nu vreau ca nimeni altcineva să experimenteze prin ce am trecut noi ca familie”, a spus ea.

După operație, Mia s-a recuperat complet și s-a întors la școală. Ea le-a transmis un mesaj celorlalți copii: „Nu-ți mânca părul. S-ar putea să nu fii la fel de norocos ca mine și dacă o faci, îți va provoca multă durere”.

sursa

Vacanță ieftină în Grecia! Insula discretă care atrage tot mai mulți turiști, mai accesibilă decât Santorini. Imagini de poveste

Înainte de începerea sezonului estival, ofertele de vacanță pentru Grecia sunt la mare căutare. De cele mai multe ori, turiștii caută variante accesibile de cazare, însă țin cont și de serviciile puse la dispoziție de hoteluri. Insula Santorini este inclusă pe lista destinaților exclusiviste, având în vedere prețurile piperate ale unităților de cazare din zonă. O alternativă mai ieftină, însă la fel de impresionantă este insula Serifos, scrie evz.ro.

O destinație mai accesibilă decât Santorini sau Mykonos, Serifos este căutată mai ales de cei care fug de aglomerație. Insula oferă o gamă largă de experiențe pentru turiști, inclusiv pentru cei pasionați de istorie, precum și de secretele  Greciei antice. De altfel, turiștii vin un această regiune și în afara sezonului estival.

În această perioadă, temperaturile medii variază între 15-20 de grade Celsius, iar în timpul verii de situează între 25-30 de grade. În zilele toride, mercurul poate urca în termometre până la 35 de grade Celsius.

Destinația ideală pentru turiștii pasionați de istorie

Numele insulei este legat de numeroase legende. Localnici spun că Serifos a fost locuită de ciclopi. De altfel, în centrul acesteia se află peștera ciclopului Polifem, celebră prin mitul lui Ulise.

Satul Chora se află în inima insulei și  oferă o priveliște spectaculoasă asupra Golfului Livadi. Zona se aseamănă puternic cu Santorini. Casele mici și albe, străduțele înguste și însorite sau numeroasele lăcașuri de cult amintesc de această destinație faimoasă.

Tragedie în Capitală! Un tânăr s-a înecat în lacul de la Valea Morilor, în această seară

Un tânăr s-a înecat în lacul de pe teritoriul parcului Valea Morilor din Chișinău. Trupul neînsuflețit al victimei a fost recuperat din apă de salvatori în această seară. Informațiile au fost confirmate pentru NM de purtătoare de cuvânt a Poliției capitalei, Natalia Stati, scrie NM.md

Oamenii legii au fost alertați pe 21 mai, la ora 18:04, că un tânăr s-ar fi înecat în lacul din parcul Valea Morilor. La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate. În urma lucrărilor subacvatice efectuate de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, trupul neînsuflețit al tânărului a fost scos din apă.Toate circumstanțele se stabilesc.

Donald Trump caută 27 de români pe care să îi angajeze într-unul dintre hotelurile sale. Ce salarii le oferă
Articolul anterior
Caz șocant în Capitală! Un bărbat a încercat să ademenească copii în mașina sa chiar în preajma unei grădinițe
Articolul următor