- 750 g apă
- ½ linguriţă sare
- 350 g cartofi, în bucăţele
- 2 păstrăvi, evisceraţi şi curăţaţi (puteti folosi si pastrav somonat)
- sare
- piper
- zeamă de lămâie
- 350 g legume proaspete (de ex. bucheţele de conopidă, morcovi tăiaţi în ştifturi, sparanghel)
Sos Hollandaise
- 50 g lichid de la gătit
- 100 g unt, în buc.
- 4 gălbenuşuri
- 1 linguriţă fiertură instant
- 10 g zeamă de lămâie
- ½ linguriţă sare
- ½ linguriţă piper
RETETA:
- Puneţi apa şi sarea în oală.
- Puneţi cartofii în coşul de înăbuşire, agăţaţi-l şi închideţi oala.
- Stropiţi păstrăvii cu zeamă de lămâie, condimentaţi cu sare şi piper şi puneţi-i în Varoma.
- Puneţi legumele în fundul interschimbabil ( receptorul ) Varoma, aşezaţi Varoma şi gătiţi 30 – 35 min./Varoma/treapta 1. Încercaţi dacă este gata gătit, puneţi peştele, legumele şi cartofii la cald şi captaţi apa de la gătit.
Sos Hollandaise:
- Montaţi fluturele de amestecat.
- Puneţi toate ingredientele în oală şi încălziţi 6 min./60°/ treapta .
Valoare nutritiva (pe porţie):
- 3492 kJ/834 kcal
- grăsimi: 59 g
- albumine: 41 g
- hidraţi de carbon: 32 g
- fibre: 8,7 g
- colesterină: 696 mg
Observaţii: Păstrăvii se servesc cu sferturi de lămâie şi legume precum şi cartofi cu sos Hollandaise.
CE ESTE THERMOMIX?
Thermomix – este un procesor de bucătărie produs de Vorwerk, producătorul german de electrocasnice premium.Thermomix este cel mai mic şi mai compact procesor de alimente, ce îndeplineşte peste 10 funcţii într-unul singur: mixer, maşină de tocat, moară, steamer, malaxor, cântar, timer, maşină de gătit, shaker, zdrobitor de gheaţă, blender, râşniţă.Dotat cu un motor electric fără frecare Thermomix vă oferă plăcerea de a găti sănătos și o garanție de 10 ani.
str. Albişoara 82/8, of.305
Tel. (+373) 79468991
www.thermomix.md