​O familie de refugiați din Ucraina a încercat să intre în România cu 1,6 milioane de dolari

O familie din Ucraina a încercat să intre în România cu 1,6 milioane de dolari, a anunţat duminică, printr-un comunicat de presă, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

Potrivit sursei citate, cei doi ucraineni, soţi şi soţie, s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa cu un autoturism înmatriculat în Ucraina, iar în maşină au fost descoperiţi banii nedeclaraţi, dar şi alte bunuri de valoare, scrie hotnews.ro.

„În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra vehiculului. În urma verificărilor, au fost descoperite în bagajele din autoturism mai multe bunuri, nouă ceasuri diferite mărci, bijuterii, 24 genţi inscripţionate cu denumiri ale unor firme recunoscute şi sume în valută nedeclarate, peste 1,6 milioane dolari şi peste 50.000 euro”, se arată în comunicatul de presă transmis de ITPF Iaşi, citat de Agerpres.

Poliţiştii de frontieră au sesizat procurorii vasluieni cu privire la acest caz, bunurile şi sumele în valută fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Volodimir Zelenski anunță că va înainta Rusiei un set de propuneri de pace

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat sâmbătă, 15 iunie 2024, la summitul pentru pace care are loc în Elveția, că va face propuneri de pace Rusiei după ce acestea vor fi agreate de către comunitatea internaţională.

„Când planul de acţiune va fi pe masă, acceptat de toţi şi transparent pentru oameni, atunci el va fi comunicat reprezentanţilor Rusiei, astfel încât să putem pune cu adevărat capăt războiului”, a declarat preşedintele ucrainean în deschiderea primului summit pentru pace în Ucraina, care se desfăşoară în acest weekend în Elveţia, dar fără Rusia, transmite adevarul.ro.

Vicepreşedintele american Kamala Harris a reiterat angajamentul ferm al Statelor Unite faţă de Ucraina.

„Dacă lumea nu reacţionează atunci când un agresor îşi invadează vecinul, alţi agresori se vor simţi încurajaţi, fără îndoială”, a declarat ea în faţa celor aproximativ o sută de ţări şi organizaţii reunite până duminică în Elveţia pentru a redacta un prim proiect de plan de pace.

Vineri, preşedintele rus Vladimir Putin „a avansat o propunere. Dar trebuie spus adevărul: el nu invită la negocieri, el cere capitularea” Ucrainei, a afirma ea.

Cancelarul german Olaf Scholz a subliniat că „pacea nu înseamnă doar absenţa războiului” şi a respins noţiunea de „realitate nouă” avansată de Kremlin, care ar oficializa controlul Moscovei asupra a 20% din teritoriul ucrainean.

„O încetare a focului imediată fără negocieri serioase nu ar aduce decât la un alt conflict îngheţat”, a afirmat el.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat, de asemenea, că „îngheţarea conflictului” nu este o soluţie, ci „reţeta pentru viitoare războaie de agresiune”.

Premierul britanic Rishi Sunak a cerut să se „definească principiile unei păci juste şi durabile bazate pe dreptul internaţional şi Carta Naţiunilor Unite”.

„Aceasta este calea de urmat pentru a se ajunge la o încetare permanentă a ostilităţilor”, a spus el.

Putin a declarat, vineri, că Moscova va pune capăt războiului doar dacă Kievul va fi de acord să renunţe la aspiraţia sa de a adera la NATO şi să-şi retragă trupele din patru regiuni revendicate de Moscova (Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie) – cereri pe care Kievul le-a respins imediat ca fiind echivalentul unei capitulări.

O fetiță doarme de un an în curte, într-un cort. Prin cauza ei nobilă vrea să salveze punguinii

O fată de 12 ani din Olanda s-a dovedit capabilă de devotament autentic pentru o cauză în care crede cu tărie.

Motivul nobil din care o fetiță doarme de un an în curte, într-un cort

De aproape un an, Isolda doarme într-un cort, instalat chiar în curtea casei ei, transmite stirileprotv.ro.

În acest fel, a strâns donații de 12.000 de euro în folosul pinguinilor. Ideea i-a venit după ce a văzut la televizor un reportaj despre efectele schimbărilor climatice asupra acestor animale.

Nici ploile ori zăpada nu au făcut-o pe Isolda să renunțe la proiectul ei caritabil, care va lua sfârșit peste două săptămâni. Părinții i-au impus o singură regulă, să doarmă în casă atunci când erau furtuni puternice ori când temperaturile scădeau sub minus 5 grade Celsius.

Fostul mare atacant din Premier League, Kevin Campbell, s-a stins din viață la 54 de ani

Kevin Campbell, o legendă din Premier League, a murit la vârsta de 54 de ani. A fost unul dintre cei mai reprezentativi jucători ai cluburilor Arsenal Londra și Everton.

Fostul mare atacant din Premier League, Kevin Campbell, a muritImagine simbol

Fostul atacant al lui Arsenal și Everton, Kevin Campbell, a murit la vârsta de 54 de ani, din cauza unei boli. Campbell a marcat 148 de goluri în 542 de meciuri la opt cluburi de-a lungul carierei sale, transmite protv.ro.

Everton a declarat la începutul acestei luni că acesta s-a îmbolnăvit în luna mai și că starea sa a fost „foarte rea” în spital.

„Suntem devastați să aflăm că fostul nostru atacant Kevin Campbell a murit după o scurtă boală. Kevin era adorat de toată lumea de la club. Cu toții ne gândim la prietenii și familia sa în aceste momente dificile. Odihnește-te în pace, Kevin”, a transmis clubul Arsenal.

„Toată lumea de la Everton este profund întristată de moartea fostului nostru atacant Kevin Campbell la vârsta de doar 54 de ani. Nu doar un adevărat erou al lui Goodison Park și o icoană a jocului englezesc, ci și o persoană incredibilă – așa cum știe oricine care l-a întâlnit vreodată. RIP, Super Kev”, au reacționat și cei de la Everton.

După ce a absolvit academia lui Arsenal, Campbell a debutat la echipa de seniori în 1998, după împrumuturi la Leyton Orient și Leicester, notează BBC.

El a marcat nouă goluri în 22 de apariții pentru Arsenal în timpul campaniei 1990-91, în care a câștigat titlul de campioană.

Campbell i-a ajutat apoi pe „tunari” să câștige dubla Cupa FA și Cupa Ligii în 1993, precum și Cupa Cupelor Europene în 1994.

Nottingham Forest l-a achiziționat pe Campbell în vara anului 1995 și a petrecut trei sezoane pe City Ground, marcând 22 de goluri în 39 de meciuri în ultimul său mandat pentru a ajuta clubul să promoveze în Premier League.

După o scurtă perioadă petrecută în Turcia, la Trabzonspor, Campbell a fost împrumutat la Everton în martie 1999, marcând de nouă ori în ultimele opt meciuri din Premier League și ajutându-le pe „caramele” să evite retrogradarea.

El a fost recompensat cu un contract permanent în acea vară și a rămas pentru mai mult de cinci sezoane.

Cariera de jucător a lui Campbell s-a încheiat cu stagii la West Brom. și Cardiff, iar după ce s-a retras în 2007 a trecut la postul de comentator.

Imagini emoționante cu soldatul ucrainean care dansează pe TikTok, ca să îi arate fetiței sale că este în viață
Articolul anterior
Isterie adevărată! Bătaie pentru ulei și în Bulgaria. Un bărbat a murit în îmbulzeală. VIDEO!
Articolul următor