Ea este cea mai frumoasă femeie din lume! Este studentă, are de 23 de ani și este din Polonia. A fost încoronată Miss World

Karolina Bielawska, o studentă din Polonia, a fost încoronată miercuri seară Miss World 2021, într-o gală desfăşurată în Puerto Rico, în care nicio concurentă latino-americană nu a fost premiată şi care a fost înconjurată de controverse, relatează EFE, citată de peroz.ro.

Prima finalistă a fost Shree Saini, candidata Statelor Unite, iar cea de-a doua, Olivia Yace, din Cote d’ Ivoire, una dintre favoritele celei de-a 70-a ediţii a concursului internaţional de frumuseţe, potrivit Agerpres.

Gala desfăşurată în sala Coca Cola Music Hall din San Juan a fost presărată de problemele legate de organizatori, care au determinat publicului să fluiere şi să profereze insulte în lipsa candidatelor „latino” neincluse în Top 12 al finalistelor, precum reprezentanta Venezuelei, Alejandra Conde.

Karolina Bielawska, care a fost încoronată Miss World 2021, a făcut primele declarații și a mărturisit că nu și-a imaginat că va câștiga.

”Când mi-am auzit numele, am fost surprinsă, nu mi-a venit să cred, încă nu-mi vine să cred. Dar mă simt onorată.”, a spus tânăra în vârstă de 23 de ani.

Totodată, tânăra care urmează o facultate în administrație, a mărturisit că își dorește să devină un speaker motivațional. În ceea ce privește activitățile ei din timpul liber, ea adoră să înoate, să facă scufundări, dar și să joace tenis și badminton.

Gala ar fi trebuit să aibă loc pe 16 decembrie la sala Coliseo din Puerto Rico, dar a fost amânată trei luni după ce au fost depistate 38 de cazuri de COVID-19, în rândul concurentelor şi personalului echipei tehnice.

În Puerto Rico s-au întors săptămâna aceasta 40 dintre cele 97 de participante la concursul Miss World 2021.

Cum a arătat clasamentul de la Miss World

Topul 12 a fost format de 13 concurente, după ce două s-au aflat la egalitate, şi a inclus reprezentantele din Vietnam, Mexic, Irlanda de Nord, Filipine, Polonia, Somalia, Statele Unite, Columbia, Republica Cehă, Franţa, India, Indonezia şi Cote d’ Ivoire.

În următoarea fază s-au clasat reprezentantele SUA, Shree Saini; Poloniei, Karolina Bielawska; Indoneziei, Pricilia Yules; Mexicului, Karolina Vidales; Irlanda de Nord, Anna Leitch; şi Cote d’ Ivoire, Olivia Yace.

Anunţarea finalistelor a stârnit protestele publicului, surprins de lipsa uneia dintre principalele favorite: venezueleana Alejandra Conde şi portoricana Aryam Díaz.

„Să câştige o latină, Venezuela, ţară a reginelor, eu sunt portorican, tu ce eşti?”, au fost câteva dintre sloganele scandate de public.

În cadrul evenimentului a avut loc şi un moment emoţionat dedicat Ucrainei, când participantele au fost rugate să aprindă lumânări, într-un omagiu condus de vocea celei care a fost încoronată Miss World 2019, jamaicana Toni-Ann Singh.

Dodon ar opri aderarea la UE, dacă ar ajunge din nou președinte

Fostul președinte Igor Dodon, judecat în prezent pentru mai multe infracțiuni, printre care trădare de patrie, ar opri procesul de integrare europeană al Republicii Moldova, dacă ar primi un nou mandat la prezidențialele din această toamnă, crede Andrei Curăraru, expert în securitate de la organizația „WatchDog”, scrie evz.ro.

Curăraru spune că Igor Dodon nu va spune, deschis, că este împotriva integrării în UE a Republicii Moldova, pentru a nu pierde o parte importantă din electorat, dar acesta și forțele care îl susțin ar acționa prin diverse manevre legislative pentru a îndepărta Chișinăul de Uniunea Europeană.

Expertul „WatchDog” a dat exemplul Georgiei, unde guvernul pro-rus a adoptat o lege de inspirație putinistă împotriva ONG-urilor, care a stârnit un amplu protest, întins pe mai multe luni, și care a contribuit semnificativ la îndepărtarea țării de Uniunea Europeană.

Cum ar putea fi îndepărtată de UE Republica Moldova

„Schema lui Dodon este destul de clară. Este o schemă pe care Ivanishvili o aplică acum în Georgia. Nu te opui în mod deschis integrării europene, dar iei măsuri care nu sunt compatibile cu integrarea în UE. Și oficialii europeni trebuie să reacționeze la asta”, a declarat Andrei Curăraru la o emisiune a TV8.

„Dacă ajunge la putere un astfel de personaj, fie acesta, fie altul, prima măsură pe care o vor lua este să promoveze valorile tradiționale, care sunt destul de populare în societatea noastră, prin noi legi „despre familie” sau ceva similar. Ceva care este mai puțin acceptabil pentru Uniunea Europeană. Și atunci oficialii europeni vor face ca procesul nostru de negociere să fie suspendat”, a explicat expertul în securitate.

Posibilul joc al lui Igor Dodon

Curăraru a mai spus că în documentul-cadru pentru integrarea europeană este clar stipulat faptul că, dacă se iau decizii contrare legislației europene, Republica Moldova are 90 de zile pentru a rezolva problema, urmând ca apoi să se închidă, temporar, partea respectivă de negociere și a se continua discuțiile pe alte subiecte. Însă dacă după alte 90 de zile situația nu e remediată, procesul de negociere poate fi suspendat în ansamblu.

„Aceasta este o mișcare potențială simplă a lui Dodon, pentru că înțelegem că, dacă ar spune deschis «Sunt împotriva integrării», ar fi o poziție sinucigașă în Republica Moldova”, a mai spus Curăraru.

„Ar pierde o parte semnificativă a electoratului. Chiar și cei care votează pentru el înțeleg că avem nevoie de bani europeni și de granturi europene, altfel nu vom putea rezolva multe probleme”, a încheiat expert în securitate de la organizația „WatchDog”.

Sărbătoare la Bălți! Sute de oameni, prezenți la Parada portului popular românesc

Capitala de Nord a R. Moldova, cum este supranumit Bălțiul, a îmbrăcat astăzi straiele naționale românești de sărbătoare. Copii, tineri și adulți au participat la Parada portului popular românesc, desfășurată pe străzile orașului, scrie deschide.md.  

„Sute de tineri și adulți s-au adunat astăzi în fața Centrului de Cultură și Tineret din Bălți pentru a participa la cea mai inedită acțiune de promovare a identității și tradițiilor românești.

La acțiune au participat Preasfințitul Antonie, Episcop de Bălţi, Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, Stareţul Mănăstirii Hadâmbu, reprezentanții DRRM, ai autorităților locale și raionale, membrii Societății Femeilor Ortodoxe din Episcopia de Bălți, și ai ansamblurilor folclorice din localitățile vecine”, informează reprezentanții Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova

Parada s-a desfășurat în cadrul proiectului „Ia românească în fiecare casă”, ajuns la a IV-a ediție, organizat de Societatea Femeilor Ortodoxe din Episcopia de Bălți și finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Programul festivalului a continuat cu dans, muzică românească, ateliere meşteşugăreşti și expoziţii de costume naţionale.

În acest context, menționăm că anual la 24 iunie este marcată Ziua Internațională a Iei, cămașa cu altiță fiind inclusă în Patrimoniul cultural al UNESCO. De asemenea, în R. Moldova a fost instituită și Ziua Portului Popular, aceasta fiind ultima zi de duminică a lunii iunie.

Începe Festivalul de Film TIFF Chișinău! Acces Gratuit la Proiecții de Top

Astăzi începe cea de-a 4-a ediție a Transilvania International Film Festival – TIFF Chișinău, care se va desfășura în perioada 28-30 iunie 2024. Evenimentul de deschidere promite să fie memorabil, începând cu ora 19:00, la Cinema Odeon. Publicul va avea ocazia să vizioneze filmul „Libertate” regizat de Tudor Giurgiu, unul dintre cele mai apreciate și premiate filme românești ale anului trecut. Proiecția va avea loc în prezența echipei filmului și a regizorului. Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, iar înregistrările se pot face în prealabil pe film.md.

“Libertate”: Unul dintre cele mai premiate filme românești ale anului „Libertate” este o dramă istorică inspirată din evenimentele Revoluției din 1989 de la Sibiu, un moment de răscruce în istoria României. Filmul a fost apreciat pentru realismul său și pentru modul în care a capturat haosul și tensiunile acelei perioade. La Gala Premiilor Gopo din 2024, „Libertate” a câștigat 10 premii, inclusiv pentru Cel mai bun film, Cea mai bună regie, Cel mai bun scenariu, Cel mai bun actor în rol principal (Alex Calangiu) și Cel mai bun actor în rol secundar (Iulian Postelnicu). De asemenea, filmul a fost recunoscut pentru montaj, sunet, costume și decoruri. Tudor Giurgiu, regizor și producător de renume cu o carieră impresionantă în cinematografie de peste două decenii, va fi prezent la Chișinău pentru a introduce filmul și pentru a discuta cu publicul despre procesul de realizare a acestuia.
“Nasty”: Mai mult decât Tenis Printre filmele prezentate la TIFF Chișinău se numără și „Nasty”, regizat de Tudor Giurgiu, Tudor D. Popescu și Cristian Pascariu, care a avut recent o proiecție specială la Cannes. Acest film explorează viața și cariera lui Ilie Năstase, unul dintre cei mai mari tenismeni din toate timpurile. Proiecția va avea loc sâmbătă, 29 iunie, la ora 17:30, la Cinema Odeon, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri (Q&A).
Cine-Concertul “Haz de Necaz” LIVE înainte de Gala de Deschidere Festivalul va debuta cu cine-concertul „De haz, de necaz”, o colecție rară de scurtmetraje românești de arhivă din prima jumătate a secolului 20, adevărată mărturie a cinemaului românesc timpuriu, care vor fi aduse la viață prin interpretarea muzicală a compozitoarei Simona Strungaru și a trompetistului jazz Sebastian Burneci. Absolventă a masteratului în muzică la Conservatorul din Amsterdam, Simona Strungaru este un muzician plurivalent, dirijoare de orchestră, compozitoare și pianistă.

Alte Filme din Programul TIFF Chișinău Printre filmele prezentate la TIFF Chișinău se numără și (r. Letiția Roșculeț) cu Eva Măruță și Alex Bogdan, și „Moromeții 3” (r. Stere Gulea), ultima parte a îndrăgitei trilogii bazată pe romanele lui Marin Preda, cu Horațiu Mălăele și Oana Pellea. Alte titluri din program sunt „Băieții buni ajung în Rai” (r. Radu Potcoavă), „Visul” (r. Cătălin Saizescu), „Rusalka” (r. Claudiu Mitcu), cel mai nou film în care joacă Maia Morgenstern, și multe altele. Programul complet al TIFF Chișinău și detalii despre toate proiecțiile pot fi găsite pe www.film.md. Participarea la toate evenimentele din cadrul festivalului este gratuită, dar locurile sunt limitate, așa că vă recomandăm să vă rezervați locul din timp.

 TIFF CHIȘINĂU este un eveniment organizat de Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, în colaborare cu YOUBESC și Asociația Companiilor de Creație ”COR”.

Comandantul unității de aviație a Forțelor Aeriene Ruse, ucis în Ucraina
Articolul anterior
Imagini dramatice! O luptă între ceceni și ucraineni, surprinsă cu o cameră video
Articolul următor