Expert militar ucrainean: Războiul din Ucraina, șansa Moldovei și Georgiei să-și reintegreze țările

Republica Moldova și Georgia ar avea acum posibilitatea să-și reintegreze teritoriile, ocupate de Federația Rusă, profitând de războiul din Ucraina. Declarația aparține observatorului militar, Alexander Kovalenko, precizând că, în prezent, Kremlinul și-a concentrat toate forțele în războiul din Ucraina, scrie telegraph.

Oficialul a precizat că Moldova și Georgia sunt în prezent prea slabe din punct de vedere politic pentru a rezolva problemele Transnistriei, Osetiei de Sud și, respectiv, Abhaziei.

„Nu putem vorbi deloc despre Kurili, decât la nivel de demagogie”, a adăugat el.

În ceea ce privește așa-numita Transnistria, acest teritoriu „reprezintă o amenințare la adresa Ucrainei, așa că o soluție unilaterală a problemei este imposibilă”, a spus el. Ucraina nu își va desfășura armata într-o altă țară, deși o parte a acesteia este în prezent ocupată, a mai adăugat expertul.

„Din păcate, actualul guvern de la Chișinău s-a dovedit prea slab pentru o acțiune îndrăzneață și decisivă”, a susține Kovalenko.

El a adăugat că în prezent, perspectiva revenirii Transnistriei în Moldova, chiar și cu ajutorul unui terț, arată fantastic.

Precizăm că, atât Republica Moldova, cât și forțele separatiste din stânga Nistrului au declarat că nu se vor implica sub nici o formă în războiul din Ucraina, deși Kievul afirmă că există riscul ca autoritățile de la Kremlin să folosească militarii ruși din Transnistria într-un potențial atac armat al orașului Odesei.

Jocurile Olimpice de la Paris 2024: Flacăra olimpică a plecat din Grecia spre Marsilia

La ora 07.50 (ora Atenei, 06.50 la Paris), portul Pireu, acoperit de nori, se trezeşte, dar terminalul C este scena unei activităţi intense. Tony Estanguet, preşedintele Paris 2024, conduce o mică delegaţie care vizitează Belem, scrie AFP.

Legendarul vas cu trei catarge se pregăteşte să primească flacăra olimpică, care, după ceremonia de predare a acesteia pe stadionul Panathenaic din Atena, vineri, şi-a petrecut noaptea la ambasada Franţei.

În aşteptarea oficialilor, cei şaisprezece cercetaşi selectaţi de Caisse d’Épargne ajută la reglarea protocolului. Două ore mai târziu, protejată de gărzi, scrutată de camere de luat vederi şi de o dronă, flacăra, în ritmul lent al lui Tony Estanguet, preşedintele Paris 2024, hotărât să se bucure de solemnitatea momentului, ajunge pe pontonul de la Belem în aplauzele publicului.

O flacără, păstrată într-un mic felinar, gata să se instaleze în salonul navei, gata să trăiască douăsprezece zile de neuitat de navigaţie. Apoi se pleacă la Marsilia, unde oraşul se pregăteşte pentru marele eveniment din 8 mai: o paradă nautică, focuri de artificii… La sosirea navei Belem, Florent Manaudou va fi primul purtător al torţei.

„Este un sentiment de bucurie, de mândrie, această flacără este franceză. Ea va face această traversare a Mediteranei. Şi este, de asemenea, un sentiment de responsabilitate, pentru că flacăra va ajunge la Marsilia pe 8 mai, iar acesta este începutul a ceva extraordinar de concret. Vrem ca francezii să fie mândri. Şi vrem să proiectăm o imagine deschisă în întreaga lume, o imagine de îndrăzneală şi de universalism, şi să transmitem un mesaj de pace şi de armonie prin intermediul Jocurilor Olimpice”, a comentat ministrul Sporturilor, Amélie Oudéa-Castéra, prezentă la eveniment.

Rândunica roșcată, o specie extrem de rară, a fost surprinsă în premieră pe teritoriul României

Recent, în România, a fost observată apariția unei păsări spectaculoase. Este un exemplar atât de rar, încât nimeni nu l-a mai întâlnit până acum.

La începutul lunii aprilie a acestui an, rândunica roșcată a putut fi observată în diverse zone ale țării. Norocoșii au avut privilegiul să admire acest exemplar rar și special în locuri precum Giurgiu, Ialomița, București și Alba, conform Fanatik.

Rândunica roșcată este ușor de identificat, mai ales datorită penajului său distinctiv. Gâtul și abdomenul acestei păsări au o nuanță roșie, cu mici dungi negre. La fel ca și alte specii de rândunică, coada sa este lungă și bifurcată.

Rândunica roșcată sosește în România în luna aprilie și pleacă la sfârșitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, migrează către țările calde și poate fi întâlnită pe un teritoriu vast, inclusiv în Mongolia, în sud-estul Siberiei și chiar în Japonia.

Un bărbat din Zimbabwe a primit peste 3.000 de ani de închisoare. Ce acuzaţii i se aduc

Jeremiah Nyasha Musiwacho Dube, în vârstă de 59 de ani, a primit peste 3.000 de ani de închisoare. Bărbatul din Zimbabwe a fost acuzat de spălare de bani, fraudă şi fals.

Potrivit The Herald, Înalta Curte din Petroria l-a găsit vinovat de 391 de infracţiuni, printre cele mai importante fiind acelea de spălare de bani, fraudă şi fals. Dube a primit o sentinţă de 3.376 de ani în închisoare. Va executa efectiv doar 65 de ani.

Dube făcea parte dintr-un grup infracţional mai amplu care falsifica acte contabile pentru a obţine în mod fraudulos rambursarea TVA-ului. Un alt inculpat din dosar, Mavudzi Maxwell Ndlovu, a fost condamnat la 3.272 de ani de închisoare, dar şi el va executa doar 65 de ani.

Alţi inculpaţi au primit pedepse de 100 de ani, din care vor executa efectiv doar 15 ani. Cei care au colaborat cu autorităţile au scăpat definitiv de orice pedeapsă cu închisoarea.

sursa: Observatornews.ro

Un nou bilanț prezentat de Ucraina. Într-o lună de război armata rusă a pierdut 17.200 de militari
Articolul anterior
Colonelul de poliție Sergiu Coipan și-a pierdut viața în timpul reținerii a doi infractori înarmați
Articolul următor