Incendiu uriaș în Capitală. Imagini înfricoșătoare! Șapte echipe de salvatori au luptat cu focul

Astăzi, 30 martie, un incendiu de vegetație pe o suprafață extinsă s-a răspândit cu repeziciune pe un câmp de la intersecția străzilor bulevardul Traian și strada Grenoble din capitală.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13:10. Potrivit primelor informații fumul dens a inundat o porțiune dintre străzi, iar focul a nimicit mai multe hectare de vegetație uscată. La fața locului pentru localizarea arderii au fost îndreptate 7 echipe de salvatori și pompieri.

Ajunși angajații IGSU au stabilit ca focul s-a extins pe o suprafață mare, afectând mai mult teren. În urma arderii nu au fost raportate victime. Video:

Pompierii lucrează pentru localizarea și lichidarea arderii. Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii au intervenit stingerea a 244 incendii de vegetație uscată.

sursa: www.echipa.md

Weekendul se încheie cu vreme frumoastă, perfectă pentru plimbări

Vreme ideal de frumoasă în toată țara astăzi, 22 septembrie. Vom avea parte de soar în aproape toate regiunile țării, informează unica.md.

Meteorologii anunță între 22 și 25 de grade Celsius, cu o minimă ce va atinge 11 grade. Precipitații nu se prevăd.

 Mâine, în prima zi a săptămânii, vor fi aceleași valori ca și cele din weekend.

Maximele vor oscila între 23 – 24 grade Celsius.

Locuri de muncă cu salarii de peste 1.000 de euro, în România. Se fac angajări masive

Peste 550 noi locuri de muncă vor fi scoase pe piață în perioada următoare, iar viitorii angajați nu vor avea salarii deloc mici. Acestea pot ajunge chiar și la peste 1.000 de euro lunar, scrie evz.ro.

Este vorba despre noua fabrică de anvelope Nokian Tyres din Oradea, care va fi prima din lume care va opera cu emisii zero de CO2.

Salarii ce pot ajunge și la 1.200 de euro pe lună

Fabrica va angaja mai mult de 550 de persoane, oferind salarii nete de aproximativ 1.200 de euro, un nivel competitiv în România.

În prezent, în Oradea lucrează aproximativ 300 de angajați, iar începând de anul viitor, se intenționează recrutarea a încă 200 de persoane.

Nokian Tyres va primi sprijin din partea statului român, în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro, precum și un împrumut de 150 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții.

Această unitate de producție reprezintă o investiție semnificativă nu doar pentru regiunea Bihor, ci și pentru întregul sector economic, salariile competitive fiind un indicator esențial.

Investiția, un impact pozitiv asupra regiunii

Susanna Tusa, directorul general al operațiunilor Nokian Tyres în România, va coordona toate activitățile legate de implementarea proiectului din Oradea, având ca obiectiv transformarea fabricii într-un punct de referință pe piața europeană a anvelopelor ecologice.

„Vom analiza cu atenție calificările și experiența tuturor solicitanților, pentru a asigura cea mai bună potrivire posibilă în cadrul organizației noastre”, a declarat compania.

De asemenea, Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, a subliniat că Nokian reprezintă nu doar o investiție semnificativă, ci și o oportunitate de vizibilitate pentru Oradea pe plan european, generând locuri de muncă și prosperitate.

Victime și oameni dispăruți în Japonia după puternicele inundaţii şi alunecări de teren

Centrul Japoniei, afectat de ploi torenţiale, se află, duminică, sub ameninţarea inundaţiilor şi a alunecărilor de teren, care au făcut deja un mort şi cel puţin şase dispăruţi, relatează AFP și News.ro.

Râurile se revarsă în Anamizu, un oraş din peninsula Noto, unde pagubele provocate de cutremurul de la 1 ianuarie, care a făcut cel puţin 318 morţi, sunt încă vizibile, relatează  AFP.Sistemul de prevenire a dezastrelor din oraş difuzează un mesaj prin care avertizează locuitorii că ploaia ar putea inunda sistemele de canalizare şi că apele uzate ar putea ieşi la suprafaţă.Autorităţile locale au cerut evacuarea a aproximativ 75 000 de persoane, descriind ploaia ca fiind „fără precedent”, în timp ce Agenţia meteorologică japoneză (JMA) a emis o alertă de urgenţă pentru regiune, care a rămas în vigoare duminică.Inundaţiile impresionante au afectat numeroase locuinţe, inclusiv opt centre de cazare temporară din Wajima şi Suzu, unde încă trăiesc victime ale cutremurului cu magnitudinea de 7,5 de la începutul acestui an.Pe lângă clădirile inundate, numeroase alunecări de teren blochează drumurile, iar aproximativ 6 200 de locuinţe au rămas fără electricitate şi fără apă, potrivit autorităţilor din prefectura Ishikawa.În aceeaşi prefectură, o persoană a murit, alte două au fost grav rănite şi trei sunt date dispărute, a anunţat guvernul regional într-un comunicat.

Pe un şantier de refacere a drumurilor din Wajima, trei muncitori angajaţi de Ministerul Teritoriului sunt de asemenea daţi dispăruţi de sâmbătă, după o alunecare de teren, a declarat duminică pentru AFP un responsabil local al ministerului, Yoshiyuki Tokuhashi.

Unul dintre colegii lor, considerat iniţial dispărut, a reuşit „să se adăpostească în tunel”, unde 26 dintre colegii săi s-au refugiat înaintea sa, a declarat Tokuhashi.

Aproximativ zece râuri din regiune sunt inundate, transportând copaci şi gunoaie care sunt adesea blocate de poduri.

JMA a plasat prefectura Ishikawa în stare de alertă maximă, avertizând asupra pericolelor „mortale”.

Satoshi Sugimoto, meteorologul agenţiei, a raportat „ploi torenţiale la o scară fără precedent”, cu peste 120 mm de precipitaţii pe oră înregistrate în Wajima sâmbătă dimineaţa, o cifră nemaivăzută în zonă de când datele au devenit disponibile în 1929.

Armata, forţele de autoapărare, au fost chemate să întărească întreaga regiune rurală de-a lungul Mării Japoniei.

Duminică, autorităţile din comitatele situate mai la nord de Ishikawa, Niigata şi Yamagata, au cerut evacuarea a 16 800 de locuitori.

Agenţia meteorologică japoneză (JMA) a retrogradat duminică nivelul maxim de alertă la al doilea nivel maxim.

Rusia nu va cere imediat plata pentru gaz în ruble, anunță Kremlinul
Articolul anterior
Vești proaste pentru invadatorii ruși. Cele mai rapide rachete antiaeriene din lume au ajuns în Ucraina
Articolul următor