S-au răzgândit? Rușii nu mai vor ca ONU să investigheze atrocitățile de la Bucea

Rușii nu mai vor să ceară de la ONU investigarea atrocităților din Ucraina. Ministerul rus de Externe consideră că o eventuală anchetă a Organizației nu va fi efectuată echitabil.

Diplomația rusă susține că deocamdată la ONU nu a fost abordat subiectul. Șeful Departamentului organizații internaționale, Petr Ilicev, a declarat pentru RIA Novosti că anterior s-au înregistrat sunt subiective, transmite realitatea.md.

„Deocamdată la ONU nu s-a discutat chestiunea. Trebuie să vedem ce fel de investigație poate fi și cine o va efectua. Din păcate, experiența, inclusiv pe linia tribunalului internațional, arată poziții părtinitoare”, afirmă oficialul.

După plecarea militarilor ruși din regiunile Kiev și Cernihiv, au apărut imagini din localitățile devastate, fotografii ale civililor uciși cu mâinile legate la spate, dar și informații despre violuri și atrocități în masă. În context, Kievul acuza Moscova de genocid.

Kremlinul a negat cu vehemență orice acuzație privind masacrele din orașele ucrainene și crimele de război. Conform autorităților ruse, imaginile de la Bucea au fost înscenate, pentru ca administrația prezidențială ucraineană să obțină suport de la statele occidentale. În același timp, se cerea întrunirea Consiliului de Securitate al ONU.

Precizăm că luni, 18 aprilie Vladimir Putin a semnat un decret prin intermediul căruia a conferit titlul onorific de „gardă” brigăzii de infanterie care a ocupat Bucea.

NOTĂ: În contextul condițiilor de război, este imposibil de verificat veridicitatea declarațiilor părților implicate în conflict!

Poliţiştii români de frontieră au reținut un moldovean, căutat de autorităţile din Italia

Poliţiştii români de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi reţinut un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, căutat de autorităţile din Italia, care era condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani și 4 luni pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie pe teritoriul acestui stat, scrie punctul.md.

În ziua de 02 decembrie a.c, în jurul orei 03.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – ITPF Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în țară, pasager într-un mijloc de transport, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 34 de ani.

La controlul de frontieră, polițiștii români de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare emis de autorităţile din Italia, din data de 25.11.2024, acesta fiind condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani și 4 luni pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie pe teritoriul acestui stat.Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Percheziții la o companie de construcții. Acțiunile vizează darea în exploatare a unui imobil

Ofițerii și procurorii anticorupție efectuează astăzi acțiuni de urmărire penală într-o cauză pornită pe faptul confecționării, deținerii și folosirii documentelor oficiale false pentru darea în exploatare a unui imobil din municipiul Chișinău, transmite MOLDPRES.

Informația a fost confirmată pentru agenție de purtătorul de cuvânt al Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi.Alte detalii vor fi oferite ulterior. 

Facturi mai mari la gaz din decembrie: Noul tarif a intrat în vigoare

Începând cu 1 decembrie, consumatorii vor plăti cu 3,62 lei mai mult pentru fiecare metru cub de gaz, noul tarif fiind de 16,74 lei, comparativ cu 13 lei și 12 bani anterior, scrie safenews.md.

Se întâmplă după ce Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat majorarea tarifului în cadrul unei ședințe care a durat o oră, justificându-se prin creșterea prețurilor pe bursele europene.

Directorul ANRE, Alexei Taran, a menționat că decizia a fost influențată de majorările internaționale ale prețurilor, afectând astfel costurile de achiziție ale gazelor de către furnizorii de serviciu public, în special SA Moldovagaz.

Deși tariful aprobat este mai mic decât cel solicitat de Moldovagaz, de 17,47 lei, ANRE a avertizat că există posibile noi scumpiri în viitor, cu perspective de menținere a prețurilor ridicate pentru primul trimestru din 2025.

Campanie de prevenire a incendiilor și situațiilor de risc în perioada sărbătorilor de Paște în bisericile din țară
Articolul anterior
Președintele Maia Sandu a promulgat legea privind interzicerea semnelor care promovează războiul
Articolul următor