„Am mers cinci zile, din sat în sat”. Evadarea unei familii cu patru copii din Mariupol, după două luni petrecute în subsol

Orașul-port Mariupol este asediat de peste 60 de zile, perioadă în care cei care au rămas în oraș au fost nevoiți să-și mute viața în adăposturi, așteptând un moment în care să poată ieși în siguranță din zona încercuită și bombardată de ruși. Este și cazul unei familii cu șase membri, dintre care 4 copii.

„Am mers cinci zile, din sat în sat”. Evadarea unei familii cu patru copii din Mariupol, după două luni petrecute în subsol

„Am mers cinci zile, din sat în sat. Noaptea, niște bătrâni ne adăposteau”, povestește familia cum a reușit să părăsească orașul după două luni în care au fost captivi, pentru Euronews.

Părinții și cei patru copii au mers pe jos 100 de kilometri pentru a putea lua un tren din Zaporojie, de unde au reușit să evacueze spre Liov, în vestul Ucrainei, o regiune care este ferită de lupte directe cu trupele ruse, dar a fost atacată aerian în cele două luni de război.

Tetiana Komisarova se declară foarte mândră de copiii ei, despre care afirmă că au dat dovadă de o hotărâre interioară nemaivăzută până acum. „Nu aveam idee că sunt atât de puternici. Sunt foarte puternici, sunt foarte mândră de ei.”

Anna, care are doar 10 ani, a explicat cum era viața în subsolul lor. „Nu a fost atât de înfricoșător. A tremurat foarte mult când au lovit clădirea de nouă etaje de lângă subsolul nostru. Era mult praf care a căzut din tavan”.

Ajunși în Liov, ei încep acum să se uite spre viitor, chiar dacă ce au trăit în cele două luni petrecute în plin război în Mariupol va fi greu de șters.

„Nu vom uita niciodată ce s-a întâmplat”, a explicat tatăl, Evgeny Tishchenko . „Nu putem. Dar trebuie să ne păstrăm spiritul și să ne creștem copiii.”

Peste 7,1 milioane de persoane sunt acum strămutate intern în Ucraina de la începutul conflictului, potrivit ultimelor cifre ale Organizației Internaționale pentru Migrație. Alte 5,1 milioane au plecat în afara Ucraina.

sursa

Lapoviță la noapte, în Moldova. Ce prognozează meteorologii

Meteorologii anunță că noaptea în nordul Moldovei vor cădea precipitații slabe, predominant sub formă de lapoviță, iar în raioanele de sud va ploua, a comunicat meteorologul Natalia Șcarevnea din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, scrie IPN.

Noaptea care vine se anunță rece în toată țara. La nord temperaturile vor oscila între minus 2 și 0 grade, în centrul țării mercurul va oscila între minus 1 și +1, iar la sud se vor înregistra între 0 și +3 grade Celsius.

Pe parcursul zilei de miercuri vor cădea ploi slabe și vor fi maxime de 8 grade Celsius. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în a doua jumătate a săptămânii vremea se va menține la aceleași caracteristici.

A murit cunoscutul om de afaceri Silviu Prigoană. Acesta s-a înecat cu mâncare într-un restaurant

Omul de afaceri și fondatorul postului TV Realitatea Plus, Silviu Prigoană, a murit, marți, după ce i s-a făcut rău într-un restaurant. 50 de minute l-au resuscitat salvatorii de la ISU. Degeaba însă, scrie adevărul.ro.

Silviu Prigoană a murit după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla la masă cu alte trei persoane la un restaurant din Brașov. La ora 14,13 a fost chemată ambulanța, însă medicii sosiți la fața locului nu au reușit să-l resusciteze și au declarat decesul. Inițial s-a spus că acesta s-ar fi înecat cu mâncare, însă ulterior s-a spus că acesta a murit în urma unui infarct, dat fiind că avea stenturi la inimă și în fiecare an se ducea la cardiologie în Germania pentru control.

„Vă pot spune că am fost anunțați să intervenim în localitatea Șimon, la o persoană care se afla în stop cardio-respirator, un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani și că echipajul SMURD a ajuns acolo, a aplicat manevre de resuscitare timp de aproximativ 50 de minute, după care a fost predat echipajului SAJ cu medic, venit la fața locului, iar ulterior a fost declarat decesul bărbatului. Din păcate acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

– La ce oră a venit apelul?

Apelul a fost recepționat la ora 14,13.

– Suspiciunea era că s-ar fi înecat cu mâncare?

Nu avem această suspiciune. Colegii l-au găsit în stop cardio-respirator. Se vor face analize, anchete, și probabil se va stabili ulterior”, a declarat pentru Adevarul maior Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Brașov.

În anul 2010, Silviu Prigoană a mai suferit un infarct miocardic, în urma căruia a fost internat la spitalul Floreasca din Capitală.

IPJ Brașov: A fost resuscitat, dar nu s-a putut face nimic

Inspectoratul de Poliție din Brașov a anunțat că, în această dupa-amiază, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Bran au fost sesiszati cu privire la faptul că, în timp ce o persoană, de 60 de ani, lua masa împreună cu alte persoane, la un restaurant din Stațiunea Bran, a resimțit o stare de rău, fapt pentru care a fost solicitat sprijin de specialitate.

Echipajul medical sosit la fața locului a întreprins procedurile de resuscitare, însă, în pofida tuturor manevrelor, a fost declarat decesul bărbatului.

Adrian Bahmuțeanu: Sunt foarte afectată

Fosta lui soție, Adriana Bahmuțeanu, și-a exprimat regretul într-o declarație pentru România TV: „Sunt în stare de șoc, nu îmi vine să cred! Mi s-a confirmat ce s-a întâmplat în Brașov, într-un restaurantt, dar nu știu nimic altceva. Îmi pare extrem de rău! Este tatăl copiilor mei! Sunt foarte afectată!”

În decembrie ar fi împlinit 61 de ani

Silviu Prigoană s-a născut în decembrie 1963, la Gherla, în județul Cluj. Acesta a fost acționar principal la Rosal Grup și fondator al mai multor posturi de televiziune. Dar ambițiile sale au fost mult mai mari de atât, ajungând să se implice și îm politică. Omul de afaceri a fost deputat de București, din partea PDL, în legislatura 2008-2012.

Silviu Prigoană a fost fondator al posturilor de televiziune Realitatea TV, Etno TV și Taraf TV.

Afaceristul a început să investească masiv în mass-media în 2001, an în care a înființat Realitatea TV. În 2003, a lansat TV Sport, urmat de Etno TV și Taraf TV. A deținut și 10% din acțiuni din Digital Cable Systems (DCS), care a lansat serviciul direct to home (DTH) Max TV. Prigoană deținea și licențe pentru alte două canale, Meteo TV și Manele TV. Omul de afaceri mai deținea, Sigma TV, acțiuni la Teleshop 24, fiind coproprietar și la Taifasuri FM, Manele FM, Jazz FM. Mai deținea și revista Taifasuri, firma Rosal Ortopedic și RTL (Romanian Television of America), precum și postul de radio Etno FM. Până în 2006, Silviu Prigoană a deținut și revista săptămânală Fanatik, cu profil sportiv.

ULTIMA ORĂ! Încă o dronă lansată de ruși, găsită la Coșernița: Este a treia în ultimele zile

Poliția Națională informează că, acum o oră, polițiștii din Criuleni au fost alertați despre depistarea unei drone în extravilanul localității Coșernița.

Informațiile au fost comunicate imediat autorităților competente, iar în zona căderii dronei accesul cetățenilor a fost restricționat.

”La fața locului se află toate serviciile specializate, iar angajații secției tehnico-explozivă a Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP urmează să investigheze complex aparatul de zbor. Vom reveni cu detalii.”, anunță Poliția.

Cazuri misterioase de hepatită la copii din România, între cele 169 descoperite în toată lumea și anunțate de OMS
Articolul anterior
Pentru prima dată în istorie, Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în Ucraina, din România
Articolul următor