Cel mai valoros soldat al Rusiei, trimis la Izium. Generalul Valeri Gherasimov va comanda invazia din prima linie

Șeful Statului Major General rus, generalul Valeri Gherasimov, se află în Iziumul ocupat, în estul Ucrainei, unde supraveghează ofensiva împotriva ucrainenilor, fapt care îi face pe analiștii militari să se întrebe dacă nu este un semn că ofensiva rusă este blocată, potrivit Wyborcza Gazeta.

Izium este un oraș situat la 100 km sud de Harkov. Este un punct extrem de important pe harta din estul Ucrainei, deoarece drumurile care duc spre Slaviansk și Kramatorsk, principalele orașe din Donbasul controlat de ucraineni, trec prin Izium. Acestea sunt orașele pe care Rusia este hotărâtă să le cucerească după retragerea rușinoasă și costisitoare de la Kiev.

Luptele crâncene pentru Izium au continuat încă din primele ore ale agresiunii rusești, iar rușii i-au alungat în cele din urmă pe ucraineni din oraș la începutul lunii aprilie. Dar asaltul asupra Donbasului ucrainean nu avansează.

De aceea, însuși șeful Statului Major General al forțelor armate ruse, generalul Valeri Gherasimov, a mers la Izium. Potrivit unor surse militare ucrainene, Gherasimov va conduce ofensiva la nivel operațional și tactic.

Cel mai important soldat al Federației Ruse

Dacă luăm în considerare faptul că ministrul apărării, Serghei Șoigu, este doar un politician îmbrăcat în uniformă de general, atunci generalul Gherasimov, în vârstă de 66 de ani, este cel mai important soldat al Federației Ruse.

Și-a început cariera în Orientul Îndepărtat al Rusiei drept comandant de pluton de infanterie mecanizată, comandând ulterior o companie și un batalion. În 2000, în timpul celui de-al doilea război din Cecenia, a comandat întreaga Armată 58.

În 2012, când Vladimir Putin a revenit la Kremlin și a început să epureze aparatul de reformatori numiți de Dmitri Medvedev, șeful Ministerului Apărării, Anatoli Serdiukov, care cerea reforme profunde în armata rusă, și șeful său de stat major, Nikolai Makarov, și-au pierdut posturile.

Ministrul a fost înlocuit cu durul Șoigu, care îi este loial lui Putin, iar statul major al forțelor armate a fost preluat de Gherasimov, care a devenit, de asemenea, prim-ministru adjunct al apărării.

Gherasimov, autorul doctrinei că Rusia poate destabiliza alte state

Gherasimov este, de asemenea, autorul unei noi doctrine în politica externă rusă, care afirmă că, pentru a-și atinge obiectivele, Kremlinul poate destabiliza politic alte țări sau poate desfășura acțiuni hibride.

Principiile doctrinei au fost publicate în primăvara anului 2013. Un an mai târziu, acestea au fost puse în practică atunci când Rusia, în urma unor operațiuni ale serviciilor speciale, a desprins Crimeea de Ucraina și a declanșat un război în estul Ucrainei.

În timpul luptelor din vara anului 2014, Gherasimov a comandat forțele rusești din estul Ucrainei, care erau oficial forțele așa-numiților separatiști din Donețk și Luhansk.

Foto: Vladimir Putin alaturi de ministrul rus al apararii Serghei Soigu si adjunctul sau Valeri Gherasimov Foto: Yevgeny Paulin / TASS / Profimedia Images

Gherasimov, dat dispărut în același timp cu Șoigu

Planurile de invazie a Ucrainei au fost făcute sub supravegherea sa. Iar el este responsabil pentru eșecurile rusești și pentru pierderile uriașe.

În luna martie, au existat mai multe speculații în privința sorții ministrul rus al Apărării Șoigu, după ce acesta nu mai fusese văzut în public din 11 martie.

Tot de pe acea dată nu mai fusese văzut nici Valeri Gherasimov, adjunctul lui Șoigu din ipostaza de șef al Statului Major General al Rusiei.

Cei doi au revenit însă în spațiul public ulterior, dar misterul dispariției lor nu a fost elucidat.

sursa: www.hotnews.ro

Campania națională de împădurire, lansată oficial: Mobilizare națională – 16 noiembrie

Săptămâna trecută ministrul mediului, Sergiu Lazarencu, alături de Victor Durbală, directorul Agenției „Moldsilva”, au dat start campaniei de împădurire din toamna acestui an în localitatea Mălăiești, raionul Orhei. În cadrul acestei inițiative ambițioase, peste 7.300 de hectare de teren vor fi împădurite pe parcursul anului 2024, scrie unghiul.com.

Campania face parte din Programul Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor și are scopul de a îmbunătăți biodiversitatea și de a contribui la combaterea schimbărilor climatice.

Detalii despre campanie
În primăvară, au fost plantați 3.300 de hectare de pădure, iar pentru această toamnă este planificată împădurirea a încă 4.000 de hectare. Din totalul suprafeței, în raionul Ungheni vor fi reîmpădurite peste 80 de hectare, implicând primăriile Măcărești, Morenii Noi, Pîrlița, Sculeni și Boghenii Noi.

Mobilizare națională
Începând cu data de 16 noiembrie, întregul Guvern se va alătura eforturilor de împădurire la Mălăiești, unde vor planta 40 de hectare de pădure. De asemenea, cetățenii din toată țara sunt încurajați să participe la acțiuni similare, fiind disponibile 440 de locații de plantare în cadrul a 160 de primării.

Declarațiile ministrului mediului
„Vom planta peste 26 de milioane de puieți în această toamnă, inclusiv specii precum stejar, frasin, salcâm și arțar, toate crescute în pepinierele „Moldsilva”. Fiecare copac plantat este un simbol al responsabilității noastre față de natură și de viitorul Moldovei”, a declarat Sergiu Lazarencu. El a evidențiat, de asemenea, cooperarea eficientă cu autoritățile locale, care au pus la dispoziție 24.000 de hectare de teren pentru împădurire de la începutul programului.

Această inițiativă are potențialul de a transforma peisajul țării și de a promova un mediu mai sănătos și mai verde pentru generațiile viitoare.

Șoferii care comit încălcări nesemnificative vor scăpa doar cu avertisment. În ce condiții?

Șoferii care vor comite încălcări fără urmări semnificative asupra ordinii și securității publice se vor alege cu avertismente, dar nu cu amenzi. O condiție este ca persoana vizată să nu fi fost sancționată pe parcursul ultimului an pentru comiterea unei fapte similare. De asemenea, trebuie să aibă achitate toate amenzile aplicate pentru faptele comise anterior, transmite IPN.

Avertismentul va fi aplicat de către agentul constatator, fără remiterea cauzei contravenționale în instanța de judecată, doar în cazurile în care sunt întrunite cumulativ cele două condiții.

Potrivit documentului, printre încălcările care vor putea fi sancționate doar cu un avertisment figurează exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcție, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, precum și conducerea unui vehicul cu numărul de înmatriculare indescifrabil sau cu placa de înmatriculare amplasată incorect. Este vorba și despre nerespectarea exigențelor de folosire a dispozitivelor de iluminat pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate redusă; neconectarea în faruri a luminii de întâlnire sau a luminii de deplasare pe timp de zi.

„Proiectul susține intenția responsabilizării participanților la trafic a căror acțiuni ilicite generează urmări nesemnificative ordinii și securității publice, oferind posibilitatea aplicării alternative a unei sancțiuni cu caracter nepecuniar”, se menționează în nota informativă a inițiativei legislative.

Documentul urmează să fie aprobat de Parlament în a doua lectură, care este și finală.

Ion Ceban acuză Guvernul că nu a transferat banii pentru salariile profesorilor din Capitală

O parte din profesorii din capitală ar putea să nu primească salariul pentru luna decembrie, a anunțat edilul capitalei într-un discurs. Ion Ceban acuză Guvernul că nu ar fi transferat municipalității banii pentru salariile și premiile profesorilor, transmite IPN.

„Din 200 de milioane pe care, conform legii, trebuie să fie transferați municipalității pentru achitarea salariilor și premiilor profesorilor – au fost transferași doar 36 de milioane de lei”, a afirmat primarul capitalei. Edilul susține că salarizarea profesorilor este obligația autorităților publice centrale și nu ale celor locale.

Ministerul Educației și Cercetării a venit cu o replică la acuzațiile primarului. „Toate obligațiunile salariale vor fi respectate, procedura de rectificare este una standard și are loc în fiecare an. Îndemnăm primarul să nu dezinformeze și să se asigure de buna gestionare a municipiului”, a declarat ministrul Dan Perciun.

Primul copil din România considerat suspect de hepatită de origine necunoscută are de fapt boala Wilson și este în stare gravă. Fetița a fost transferată la Institutul Fundeni pentru transplant hepatic
Articolul anterior
Rusia anunță că a lansat rachete Kalibr de pe submarine din Marea Neagră
Articolul următor