Un pasager fără experienţă a aterizat un avion, după ce pilotul a leşinat

Un pasager fără experiență de zbor a aterizat un avion în Florida, după ce pilotul a leșinat. El a fost ajutat de controlorul de trafic aerian aflat la sol.

Un pasager fără experienţă a aterizat un avion, după ce pilotul a leşinat

Robert Morgan, controlor de trafic aerian la Aeroportul Internațional Palm Beach, se afla în pauză când un coleg a venit să îl avertizeze asupra situației, relatează BBC, transmite spotmedia.ro.

Instructor de zbor cu o vechime îndelungată și cu o experiență de peste 20 de ani în controlul traficului aerian, Morgan nu zburase niciodată cu modelul respectiv, un monomotor Cessna 208, dar a reușit să folosească o hartă a cabinei de pilotaj a aeronavei pentru a-i da instrucțiuni celui care zbura.

„Știam că avionul zbura ca orice alt avion. Am știut doar că trebuie să îi mențin calmul, să îi arăt direcția pistei și să îi spun cum să reducă puterea pentru a putea coborî la aterizare”, a declarat Morgan pentru WPBF-TV.

O conversație la bord între pasager (Harrison) și controlorul de trafic aerian a surprins momentele tensionate:

Harrison: „Am o situație gravă aici. Pilotul meu a devenit incoerent. Nu am nicio idee despre cum să pilotez avionul”.

Controlor: „ATC: 333 Lima Delta, Roger, care este poziția ta?”

Harrison: „Habar n-am. Văd coasta Floridei în fața mea, dar habar nu am.”

Controlor: „Mențineți aripile la același nivel și încercați să urmăriți coasta, fie spre nord, fie spre sud. Încercăm să vă localizăm.”

Incidentul s-a produs la Aeroportul Internațional Palm Beach.

Cei doi s-au întâlnit ulterior pe pistă pentru o îmbrățișare. Pilotul care a leșinat primește tratament la spital.

Actorul rus Mihail Efremov a fost eliberat din închisoare

Miercuri, 9 aprilie, celebrul actor rus Mihail Efremov a fost eliberat din penitenciarul nr. 4 din regiunea Belgorod printr-o decizie judecătorească privind eliberarea condiționată anticipată.

După cum a declarat pentru msk1.ru avocatul actorului, Iuri Padalko, motivul eliberării anticipate a fost înrăutățirea gravă a sănătății lui Efremov, transmite noi.md.

Mihail Efremov a fost condamnat la 7,5 ani de închisoare pentru provocarea unui accident rutier mortal, care a avut loc în centrul Moscovei pe data de 9 iunie 2020. Fiind în stare de ebrietate alcoolică, actorul aflat la bordul SUV-ului său a ieșit pe contrasens și s-a izbit într-o dubiță. În urma accidentului, șoferul camionului a fost grav rănit și a murit la terapie intensivă.

Inițial, Tribunalul Presnenski din Moscova l-a condamnat pe Efremov la 8 ani de închisoare, însă ulterior Tribunalul orașului Moscova a redus pedeapsa la 7,5 ani, luând în considerare faptul că actorul a compensat integral prejudiciul moral adus familiei decedatului. În total, Mihail Efremov a petrecut în închisoare 4,5 ani.

Potrivit avocatului Iuri Padalko, Mihail Efremov a fost diagnosticat cu boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC), care se manifestă prin tuse constantă, dificultăți de respirație și slăbiciune generală. Din cauza problemelor grave de sănătate, actorul se mișcă și vorbește cu dificultate.

24 martie 2025, Tribunalul raional Alekseevski din regiunea Belgorod, după ce a examinat petiția apărării, a decis să îl elibereze pe Mihail Efremov condiționat. Partea rămasă din pedeapsă, și anume 3,5 ani, actorul o va executa la domiciliu, sub supravegherea organelor de drept. Acestuia i s-a ordonat să se prezinte în mod regulat la poliție sau la Departamentul principal al Serviciului federal de executarea pedepselor (GUFSIN) la locul său de reședință. În plus, instanța l-a privat pe Efremov de dreptul de a conduce un mijloc de transport.

Un moldovean a fost reținut la Moscova, fiind acuzat de terorism

Un tânăr de 25 din R.Moldova a fost reținut de polițiștii ruși, fiind suspectat de terorism. Potrivit presei ruse, acesta ar fi comis mai multe acte de diversiune asupra infrastructurii feroviare din regiunea Moscova.

Potrivit BAZA, numele moldoveanului este G. M. și acesta a fost reținut încă vinerea trecută, pe 4 aprilie. Tânărul a fost identificat prin intermediul camerelor de supraveghere, după ce a provocat un incendiu de pe o porțiune de cale ferată din apropierea stației „Podlipki-Dacinâe”, transmite deschide.md.

După comiterea infracțiunii, moldoveanul s-a deplasat către unul dintre hotelurile din regiunea Moscova, unde a fost reținut de forțele de ordine, care îi urmăreau traseul.

În timpul verificării smartphone-ului acestuia, anchetatorii au descoperit materiale video ce arătau incendierea unor turnuri de telefonie mobilă în orașele Krasnogorsk și Liuberțî.

În prezent, pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal pentru „act terorist”, iar instanța a dispus aplicarea în privința acestuia a măsurii preventive sub formă de arest.

UE urmează să impună taxe suplimentare de 25%, asupra unei serii de importuri din SUA

Comisia Europeană a anunţat miercuri că a obţinut sprijinul ţărilor UE şi că a aprobat un prim set de contramăsuri la tarifele SUA pentru oţel şi aluminiu care se vor aplica începând cu data de 15 aprilie, transmite news.ro, preluat de MOLDPRES.

Astfel, Uniunea Europeană urmează să impună taxe suplimentare, în principal de 25%, asupra unei serii de importuri din SUA, ca răspuns specific la taxele vamale americane pentru metale.

Bruxelles-ul evaluează în continuare modul în care va răspunde taxelor pentru automobile şi tarifelor mai generale anunţate de Donald Trump săptămâna trecută.

UE poate aplica tarife de retorsiune în valoare de aproximativ 22 de miliarde de euro pentru produse americane precum soia, motociclete şi suc de portocale, după ce ţările blocului european au aprobat miercuri acesta măsuri, a anunţat Comisia Europeană.

„UE consideră că tarifele americane sunt nejustificate şi dăunătoare, provocând prejudicii economice ambelor părţi, precum şi economiei mondiale. UE şi-a exprimat clar preferinţa de a găsi soluţii negociate cu SUA, care să fie echilibrate şi reciproc avantajoase”, a declarat executivul comunitar.

Contracarând tarifele preşedintelui Donald Trump pentru oţel şi aluminiu, contramăsurile Uniunii Europene se vor aplica în trei runde.

După ce unele vor intra în vigoare săptămâna viitoare, altele se vor aplica de la mijlocul lunii mai, iar ultima rundă va urma în decembrie, scrie POLITICO.

Doar Ungaria s-a opus pachetului de măsuri, potrivit a patru diplomaţi UE care au avut cunoştinţă directă de vot, în timp ce toate celelalte 26 de ţări au votat în favoarea acestuia.

„Escaladarea nu este răspunsul. Astfel de măsuri vor provoca daune suplimentare economiei şi cetăţenilor europeni prin creşterea preţurilor. Singura cale de urmat sunt negocierile, nu represaliile”, a declarat Péter Szijjártó, ministrul afacerilor externe şi comerţului din Ungaria, într-o postare pe X.

Ar fi trebuit însă ca 14 ţări UE să voteze, precum Ungaria, împotriva represaliilor economice ale blocului comunitar, ceea ce era foarte puţin probabil având în vedere demonstraţiile de unitate din ultimele săptămâni.

Represaliile europene nu răspund încă impunerii de către Trump a unor tarife „reciproce” de 20% pentru toate exporturile UE, care au intrat în vigoare miercuri, şi nici ultimului său tarif de 25 % pentru maşini. Trump a declarat, de asemenea, că vor veni în curând şi tarifele pentru produsele farmaceutice.

Comisia Europeană ia în considerare prezentarea contramăsurilor sale privind aceste tarife încă de săptămâna viitoare.

„Cu siguranţă va fi în curând. Mă aştept să fie chiar săptămâna viitoare”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt pentru comerţ, Olof Gill.

Trump cere ca UE să îşi reducă excedentul comercial cu SUA, de exemplu prin cumpărarea unor cantităţi nerealiste de gaz sau prin reducerea standardelor de siguranţă pentru maşini.

În timp ce Europa vinde într-adevăr mai multe bunuri americanilor, SUA se bucură la rândul lor de un excedent atunci când vine vorba de servicii. În ansamblu, relaţia comercială de 1,3 trilioane de euro are o diferenţă de doar aproximativ 50 de miliarde de euro.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a relansat săptămâna aceasta ideea eliminării tuturor tarifelor industriale – în cadrul unui acord „zero pentru zero” – pe bază reciprocă.

Germania acuză Rusia că utilizează energia ca o armă
Articolul anterior
Trecerea prea rapidă la mașini electrice ar putea dăuna mediului înconjurător
Articolul următor
Close menu