Mesaj emoționant publicat de tânăra soție a regretatului secretar al PLDM Alexandru Fetescu: ,,Trăiți acum, că mâine poate să nu fie”

Soția secretarului general al PLDM, Alexandru Fetescu, a publicat un mesaj emoționant în memoria soțului ei care s-a stins la doar 36 de ani, în urmă cu trei săptămâni.

Lena Fetescu îi îndeamnă pe oameni să prețuiască clipele frumoase pe care le oferă viața.

„De 3 săptămâni soție de înger. Cele mai grele săptămâni din viața mea. Nu am nevoie de compătimire și nici condoleanțe, pentru că ceea ce am trăit în aceștia aproape 14 ani, unii nu vor trăi nici în două vieți. Am oferit și am primit atâta dragoste. Sunt recunoscătoare universului pentru fiecare secundă petrecută alături de El.

Dar postarea mea are alt scop… Iubiți, faceți ce vă place, petreceți timpul cu oamenii care vă aduc emoții frumoase, dar cel mai important: Trăiți, oameni buni, că mâine, nu se știe…”, a menționat Lena Fetescu.

Alexandru Fetescu și soția sa creșteau împreună doi copii.

Piața Uniunii Europene a devenit mai accesibilă pentru fermierii din țara noastră. Moldova poate exporta material săditor

Piața Uniunii Europene a devenit și mai accesibilă pentru producătorii din R. Moldova. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că R. Moldova a obținut dreptul de a exporta material săditor pentru speciile din genul Prunus.

Potrivit ANSA, pe 30 mai curent a fost publicat Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2024/1437 al Comisiei din 24 mai 2024 de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2018/2019 cu privire la anumite plante destinate plantării din specia Prunus L., originar din R. Moldova, transmite ziar.md.

„Conform Regulamentului menționat, riscul fitosanitar care decurge din introducerea pe teritoriul UE a plantelor relevante este considerat accesibil, cu condiția respectării cerințelor speciale corespunzătoare din anexele II, III, VII și X la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/2072”, notează ANSA.

Astfel, destinate exportului și comercializării pe teritoriul UE vor fi speciile pentru plantare de genul Prunus armeniaca, Prunus avium, Prunus canescens, Prunus cerasifera, Prunus cerasus, Prunus davidiana, Prunus domestica, Prunus dulcis, Prunus fontanesiana, Prunus persica, Prunus salicina, Prunus tomentosa cu o vârstă de până la 2 ani, cu rădăcini goale, fără frunze și hibrizii între speciile menționate, cu un diametru maxim de 17 mm la baza tulpinii, originare din R. Moldova.

În acest context, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor îndeamnă persoanele cointeresate să stabilească relații comerciale cu parteneri/producători privind livrarea produsului în statele membre ale Uniunii Europene.

Plaja cu cea mai curată apă din lume se află pe o insulă din Grecia

Există o plajă recunoscută ca având cea mai curată apă de mare din lume. Aceasta se află pe o insula din Grecia.

Unde se află plaja cu cea mai curată apă din lumeFoto: Profimedia

Peste 32 de milioane de persoane au călătorit în Grecia în 2023, ceea ce o face una dintre cele mai vizitate țări din lume, transmite gandul.ro.

Grecia continuă să atragă turiști din întreaga lume nu doar prin istoria sa bogată, cultura distinctă și bucătăria delicioasă, ci și prin peisajele sale de neegalat.

Există și un alt motiv important pentru care oamenii par să se îndrăgostească de vacanțele în națiunea mediteraneană – apele sale cristaline și absolut primitoare.

Conform unui studiu recent realizat de agenția de turism Florida Panhandle din SUA, plajele grecești au cele mai curate ape din lume. Studiul a evaluat 2,4 milioane de recenzii de la călători din 75 de țări, analizând 50 de plaje de top pentru a identifica cele mai curate locații.

Plaja Prassa (sau Prasa) de pe insula Kimolos, situată în partea de est a orașului, a fost declarată plaja cu cele mai curate ape din lume. Aceasta se remarcă nu doar prin puritatea apei, ci și prin culoarea deosebită a nisipului.

Kimolos este, de asemenea, chiar alături de o altă favorită a Travel + Leisure, insula Milos, care a apărut de mai multe ori în cadrul World’s Best Awards și este adesea lăudată ca fiind cel mai fotogenic loc din Grecia, ceea ce face să nu fie o surpriză faptul că și insula vecină are o frumusețe perfectă.

Alături de Prassa Beach pe lista celor mai limpezi ape din lume se află o altă plajă grecească, Gennadi Beach de pe insula Rodos, pe locul al doilea, urmată de Pileh Bay din Thailanda, Agios Dimitrios Beach de pe continent din Grecia și Agia Anna Beach de pe insula grecească Naxos, care completează topul cinci, potrivit travelandleisure.com.

1 Iunie, Ziua Copilului. Cum a apărut sărbătoarea

Ziua Copilului este sărbătorită pe 1 iunie, atât în Republica Moldova, cât și în alte 50 de țări de pe glob. 1 Iunie, Ziua Copilului este ziua în care se celebrează copiii, miracolul nașterii și-al purității și dreptul copiilor de a fi protejați.

Ziua Copilului: tot ce nu știai despre sărbătoarea liberă în România

Obiceiurile legate de Ziua Copilului sunt multe și variază de la un stat la altul și chiar de la familie la familie.

De Ziua Copilului sunt oferite copiilor de toate vârstele bomboane, jucării, ursuleţi de pluş, baloane colorate, hăinuţe şi alte lucruri pe care ei și le doresc. De asemenea, de Ziua Copilului sunt organizate, de obicei, petreceri-surpriză, evenimente artistice și ateliere dedicate copiilor, dansuri tradiţionale, manifestări sportive, excursii.​ Însă, cel mai important lucru pentru un copil este jocul, atenția părinților și timpul petrecut împreună cu aceștia.

Așadar, Ziua Copilului este un prilej în plus pentru ca părinții să petreacă mai mult timp împreună cu copiii lor și să le ofere dragostea și afecțiunea de care aceștia au nevoie pentru a fi sănătoși din punct de vedere emoțional.

Cum a apărut Ziua Copilului

Sărbătorirea unei zile dedicate copilului a fost propusă în 1925, la Conferinţa mondială pentru bunăstarea copiilor de la Geneva. Decizia instituirii unei zile pentru protecţia copiilor a fost adoptată de către Federaţia Democratică Internaţională a Femeilor, în cadrul unei sesiuni speciale din noiembrie 1949, desfăşurată la Moscova.

La 14 decembrie 1954, Adunarea Generală a ONU a adoptat Rezoluţia nr. 836 pentru a proclama o Zi mondială a copilului. Pornind de la convingerea că trebuie acordată o atenţie deosebită copiilor, care reprezintă generaţia de mâine, Adunarea a recomandat, cu acest prilej, ca începând din 1956, în toate ţările să fie instituită o Zi mondială a copilului, pentru ca ea să fie marcată „ca o zi a fraternităţii şi înţelegerii între copiii de pretutindeni, a activităţilor dedicate promovării idealurilor şi obiectivelor Cartei şi bunăstării copiilor din toată lumea, pentru întărirea şi lărgirea eforturilor pe care Naţiunile Unite le fac în favoarea copiilor din întreaga lume.

Rezoluţia recomanda guvernelor statelor membre să instituie o astfel de zi, la data pe care o considerau de cuviinţă, deci nu neapărat 1 iunie, dată la care este sărbătorită Ziua Copiluluiîn România. Organizaţia Naţiunilor Unite marchează această zi la 20 noiembrie, data la care au fost adoptate Declaraţia Drepturilor Copilului în 1959 şi Convenţia asupra Drepturilor Copilului, în 1989.

Interpreta ucraineană Jamala, premiată la ceremonia organizată de Consiliul Atlantic al SUA
Articolul anterior
O navă rusă cu 30 de milioane de kg de cerereale furate din Ucraina a ajuns într-un port din Siria
Articolul următor