Cazul tânărului împușcat într-o pădure din Sângerei. Mărturiile concubinei

Au apărut noi detalii despre cazul tânărului de 29 de ani care a fost împușcat în cap dintr-o armă cu lunetă într-o pădure din Sângerei.

Tânărul ar fi fost împreună cu concubina sa, transmite Deschide.md.

Potrivit Poliției, în această dimineață, în jurul orei 08:15, un bărbat din localitatea Frunzești, Florești, a alertat Poliția după ce în curtea sa a venit o femeie și s-a plâns că concubinul ei a fost împușcat în pădure.

Femeia de 36 de ani le-a declarat polițiștilor că în această dimineață, aproximativ la ora 04:00, împreună cu concubinul ei mergeau pe jos printr-o fâşie forestieră din extravilanul localității Țipleşti, raionul Sângerei, și din cauza oboselii s-ar fi culcat în iarbă. 

Ulterior, cei doi ar fi fost treziți de o serie de fluierături care se auzeau din direcția unui teren agricol semănat cu floarea-soarelui.

Atunci bărbatul s-a ridicat de la sol, dar a fost împușcat în cap și s-a prăbușit însângerat. Femeia le-a mai spus polițiștilor că după împușcătură s-a auzit zgomotul motorului unui vehicul care s-a deplasat într-o direcție necunoscută.

Aceasta a abandonat cadavrul soțului în iarbă și a fugit de la fața locului până în localitatea Frunzești.

Solicitată telefonic, Diana Fetco, ofițerul de presă al IGP, a declarat pentru Deschide.MD că în cadrul cercetării la fața locului s-a stabilit că „decesul a survenit din cauza leziunilor corporale din regiunea capului, provocate de penetrarea prin regiunea facială şi ieşirea prin regiunea occipitală a unui glonte ce a fost depistat în apropiere de victimă. 

Pe terenul agricol au fost depistate şi ridicate mai multe urme lăsate de roțile automobilului neidentificat. Arma din care a fost efectuată împuşcătura şi persoana ce a efectuat-o la moment nu sunt identificate. 

Pe cazul dat, organul de urmărire penală al IP Sângerei a pornit o cauză penală conform art. 145 alin. 1 din Codul penal”, a precizat Fetco.

Amintim că, potrivit surselor Deschide.MD, bărbatul ar fi fost împușcat dintr-o armă cu lunetă, cartușul fiind găsit de ofițerii de investigații la o distanță de 140 de metri de la locul unde a fost găsit cadavrul.

Un cetățean ucrainean deghizat în femeie a fost prins la frontieră

Cetățenii ucraineni sunt în culmea disperărilor și încearcă diverse modalități pentru a scăpa de înrolare.

Un ucrainean deghizat în femeie a fost prins la hotarul cu România

Un nou caz de acest fel a fost raportat de Serviciul Poliției de Frontieră. Este vorba de un locuitor al orașului Zolotonoșa din regiunea Cerkasî, transmite newtv.md.

În vârstă de 44 de ani, bărbatul s-a deghizat în femeie, pentru a trece frontiera cu România. El și-a pus perucă, sâni artificiali, s-a machiat și s-a îmbrăcat în fustă, iar polițiștilor le-a prezentat pașaportul surorii sale. 

Chiar și după ce a fost deconspirat, el insista că este ”cetățeancă” a Ucrainei. Ulterior, el a recunoscut că a folosit acest șiretlic pentru a fugi de război. Serviciul Poliției de Frontieră anunță că bărbatului i-a fost întocmit un proces-verbal pentru abatere administrativă.

Spitalul Clinic din Bălți are încă un vicedirector

Lilian Brînză este a fost numit astăzi, 7 mai, vicedirector medical al Spitalului Clinic Bălți, responsabil de partea curativă.

Spitalul Clinic din Bălți are încă un vicedirector. Ce experiență are

Anterior, Lilian Brînză a deținut funcția de șef al Blocului de operații, precum și alte funcții de conducere.

Este medic chirurg de mai bine de 30 de ani și a activat în mai multe instituții medicale din țară.

Sute de asistenți sociali personali din Chișinău, reangajați de Guvern

Începând cu luna mai, 507 de asistenți personali, demiși în primele luni ale anului, au fost angajați în cadrul serviciului social asistență personală instituit de curând în cadrul Agenției pentru Gestionarea Serviciilor Sociale cu Specializare Înaltă.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, această cifră reprezintă 67% din totalul de 758 de asistenți personali, demiși la începutul anului de Primăria Chișinău.

La sfârșitul lunii martie, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a anunțat soluția identificată pentru a putea restabili serviciul prestat celei mai vulnerabile categorii de cetățeni din Capitală și anume persoanele cu dizabilități severe.

Reprezentanții MMPS menționează că Ministerul va continua să angajeze asistenții personali afectați până în prezent, dar și pe cei care vor fi disponibilizați ilegal în perioada următoare.

Ministerul reamintește că 1.200 asistenți personali cu care au fost încetate raporturile de muncă sau redusă norma de muncă au primit și un sprijin financiar din partea statului. Mai exact:

-în luna martie, o plată în sumă fixă de 5.000 de lei pentru toți asistenții vizați;

-în luna aprilie, au beneficiat de încă un ajutor bănesc în funcție de proporția, în care a fost diminuată norma sau încetarea totală a raporturilor de muncă.

Adda a aflat, în sfârșit, cum s-a îmbolnăvit de borelioză și bartonella: ”Eu nu am luat-o prin mușcătură de căpușe”
Articolul anterior
Peste 8.300 de cereri de înscriere a copiilor la școală au fost depuse în Chișinău
Articolul următor