Diagnosticat cu cancer de piele, Florin Călinescu a spus ce simptome a avut

Forin Călinescu este unul dintre cei mai îndrăgiți oameni de televiziune și prezența sa pe micul ecran reușește de fiecare dată să aducă zâmbetul pe buze telespectatorilor.


Fostul jurat de la „Românii au talent” a vorbit despre una dintre cele mai grele perioade din viața sa, atunci când a fost diagnosticat cu cancer de piele. Florin Călinescu, în vârstă de 66 de ani, a acceptat să susţină o campanie de informare şi conştientizare privind cancerul de piele și cu această ocazia a dezvăluit pentru prima oară că el însuși a trecut prin acest cumplit diagnostic în urmă cu mai mulți ani. Îndrăgitul actor și prezentator de televiziune a fost diagnosticat cu carcinom bazocelular sau, în termeni populari, cancer de piele, tumora fiind localizată la nivelul nasului. Inițial, actorul a crezut că este vorba doar de o bubă și nu i-a dat importanța necesară, însă pe măsură ce aceasta creștea a început să se îngrijoreze. În plus, începuse să ulcereze și nu se vindeca: „Acum vreo câţiva ani am găsit o chestie ciudată la nas, m-am prezentat la doctor şi era o formă uşoară din zona oncologică. Poţi să fii Ioana d’Arc şi Hercule la un loc şi tot ţi se înmoaie puţin genunchii când auzi de cancer. Nu cred că este cineva de pe planeta asta care să zică: Ce am?! Cancer?! Mişto! Să desfacem şampania!“, – a dezvăluit Florin Călinescu în cadrul campaniei respective.

Florin Călinescu a apelat la microchirurgia Mohs considerată a fi cea mai rapidă variantă de diagnostic și tratament: „Nu mai treci prin teroarea aşteptării, 2-3 săptămâni, aşa afli pe loc rezultatele biopsiilor şi aşa poţi să afli pe loc şi că e bine. Asta, psihic, te scuteşte de un chin şi de un calvar. E o poveste care nu te omoară, dar netratată îţi mănâncă tot ţesutul. N-am o problemă… până la oncologic! Acolo intri într-un malaxor al destinului pe care nu-l doresc nimănui“.

Care sunt simptomele cancerului de piele Cancerul de piele dezvoltat de Florin Călinescu apare cu o frecvență foarte crescută la persoanele care se expun necontrolat la soare și nu folosesc măsuri de protecție. În România se estimează un număr de aproximativ 45.000 de cazuri noi pe an de carcinom cutanat. Acesta apare ca o modificare a aspectului pielii, de exemplu, sub forma unei iritații, unei excrescențe, răni care nu se vindecă. De asemenea, se poate manifesta ca modificare a unui nev pigmentar (aluniță) sau a unui neg. Cancerul de piele afectează în special acele zone care sunt expuse la soare în mod frecvent: gâtul, spatele, pieptul și umerii, iar zona nasului este afectată cel mai frecvent.

Florin Călinescu a mărturisit în stilul său caracteristic că în prezent este vindecat și starea lui de sănătate este una bună: „Acum sunt bine, dar vreun an de zile nu cred că ar fi fost plăcut să mă vadă cineva. În primul rând, timp de trei luni am avut nasul triplu, ziceai că m-am bătut cu Mayweather“.

sursa: www.unica.ro

Farmacia Familiei celebrează 19 ani! Participă la tombola aniversară și câștigă premii valoroase!

În luna iulie, Farmacia Familiei celebrează 19 ani de activitate! Cu ocazia aniversării, fiecare client va fi răsplătit pentru fidelitate și încredere.

În perioada 1 – 19 iulie, te invităm să participi la tombola aniversară organizată în Farmacia Familiei și Dita Hyper Farmacie.

Cum participi:

  • Procură din Farmacia Familiei/Dita Hyper Farmacie, în perioada 01 iulie – 19 iulie, orice produse, într-un bon de plată de minim 300 lei.
  • Înregistreză bonul și completează formularul de participare care include datele participantului (nume, prenume, telefon de contact, nr. bonului, data procurării, adresa electronică).

Pe lângă șansa de a câștiga la tombolele zilnice, poți profita de oferte aniversare la cele mai de top branduri de dermatocosmetică și suplimente. Profită de reducerile generoase și asigură-te că ai tot ce îți trebuie pentru sănătatea și bunăstarea ta și a familiei tale.

Farmacia Familiei – 19 ani de grijă pentru toată familia!

Pentru mai multe informații despre campania aniversară consultă regulamentul tombolei.

*Acest articol este un produs comercial.

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Rețelelor Sociale. Recomandările autorităților pentru cetățeni privind sporirea securității digitale

Pe 30 iunie este marcată Ziua Mondială a Rețelelor Sociale, un eveniment care evidențiază impactul pozitiv al rețelelor sociale prin facilitarea unei comunicări continue între utilizatori din întreaga lume.

Potrivit Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, circa cinci miliarde de oameni din întreaga lume folosesc rețelele sociale, ceea înseamnă că, 61% din populația lumii are un cont pe o platformă de social media, iar, în mediu, o persoană utilizează rețelele sociale până la 2,5 ore pe zi.

În acest sens, autoritățile îndeamnă cetățenii să fie vigilenți la toate aspectele legate de activitatea platformelor de socializare.

Măsurile recomandate de STISC pentru securitatea digitală și pentru protejarea conturilor de social media sunt:

  • Evitați să furnizați multe informații personale;
  • Folosiți parole puternice și activați autentificarea cu doi factori;
  • Raportați utilizatorii și comportamentele suspecte;
  • Nu accesași linkurile și mesajele suspecte;
  • Utilizați o soluție de securitate pentru dispozitivele tale.

Ziua Mondială Social Media a fost inițiată de compania globală de entertainment și media, Mashable, pe 30 iunie 2010 pentru a recunoaște impactul rețelelor sociale asupra comunicării globale și interacțiunii umane.

Întâmplarea neplăcută de care au avut parte Cleopatra Stratan și Edward Sanda în Italia. Au fost evacuați de pe plajă și ambulanța a ajuns imediat

Edward Sanda și Cleopatra Stratan au fost martorii unui scene șocante, într-una din vacanțele petrecute în Italia. Artiștii au fost evacuați de pe plajă, acolo unde ambulața și elicopterul au ajuns de urgență, scrie Libertatea.

„Nu am avut parte de peripeții în vacanță, însă am văzut niște lucruri care ne-au stricat vibe-ul, chiar dacă nu am pățit-o noi. Eram în Sardinia, s-a înecat un băiat, a venit elicopterul pe plajă, ne-a evacuat, era o plajă mică. Cred că s-a aruncat de pe o stâncă, a venit și salvarea cu barca. Noi am sperat că a fost bine și că l-au salvat.

Am încercat și noi să sărim si să ajutăm, însă, din păcate, nu aveam cu ce, pentru că persoana respectivă trebuia scoasă din apă, iar după aceea au venit elicopterul”, au declarat Eduard Sanda și Cleopatra Stratan pentru Spynews.ro.

„Era o plajă atât de mișto… Era înconjurată de munte, de stânci, aveai impresia că ești undeva în Thailanda. În ziua aceea am rămas cu gândul la acea întâmplare, ne-am tot gândit la asta. Am aflat ulterior că persoana respectivă a fost în regulă, a reușit să fie salvată. Am reușit cumva să trecem peste asta și am avut grijă de noi, în primul rând”, au mai declarat cei doi artiști.

România nu poate trece la moneda euro, spune Comisia Europeană. Este singurul stat UE cu deficit excesiv
Articolul anterior
Patru zilei de sărbătoare, ceremonii, parade militare și concerte în Marea Britanie cu ocazia Jubileului de Platină a reginei
Articolul următor