Joe Biden a afişat din greşeală o fiţuică pregătită de personalul său. Notiţele conţineau instrucţiuni specifice: „Faci comentarii scurte”

Imaginile cu notiţele preşedintelui american Joe Biden în vârstă de 79 de ani au fost surprinse de fotografi după ce el a ţinut foaia pe dos în timp ce se adresa, joi, în cadrul unei întâlniri cu directorii din industria eoliană. Intitulat „Offshore Wind Drop-By Sequence of Events”, documentul îi deserveşte preşedintelui „să intre în Sala Roosevelt şi să salute participanţii”.

Pe foaie scrie: „ Te aşezi la locul TĂU”.

Include o notă „Presa soseşte” urmată de „TU faci comentarii scurte (2 minute).”

Apoi scrie „Presa pleacă” urmat de „TU îi pui o întrebare lui Liz Shuler, preşedinte, AFL-CIO”. (AFL-CIO fiind acronimul pentru The American Federation of Labor and Congress of Industrial Organizations)

Nota adaugă: „Liz se alătură [întâlnirii] virtual”. Ulterior, scrie „Mulţumeşti participanţilor” şi „Pleci”.

Fotografiile de la întâlnirea de joi au fost distribuite la scară largă de republicani şi conservatori pe reţelele de socializare, care au pus deseori sub semnul întrebării starea mintală a domnului Biden şi au batjocorit utilizarea de către acesta a unor astfel de foi.

Un sondaj realizat de ABC News / The Washington Post, publicat în ajunul discursului anual al domnului Biden din februarie, constata că 54% dintre americani nu credeau că are „ascuţimea mintală necesară pentru a servi în mod eficient ca preşedinte”.

În aceeaşi lună, 38 de republicani i-au cerut lui Biden să facă un test cognitiv şi să prezinte rezultatele publicului, scriind într-o scrisoare către preşedinte că sunt „îngrijoraţi de abilităţile tale cognitive şi mentale”.

sursa

Tragedie la Comrat! Un băiat de 17 ani a murit după ce a căzut de pe o bară de tracțiuni

Un minor de 17 ani a murit după ce a căzut de pe o bară de tracțiuni. Totul s-a întâmplat pe un teren de joacă din Comrat, scrie știri.md.

Potrivit ofițerului de presă al IGP, Oxana Toderiță, tânărul se afla pe terenul de joacă și făcea niște exerciții la bara de tracțiuni. La un moment dat acesta a căzut și din cauza traumelor suferite a decedat.

Pe acest caz oamenii legii au pornit un proces penal.

Moldova își păstrează locul olimpic: Alisa Glinka, sportiva suspendată temporară după un test de dopaj, merge la Paris

Federația Națională de Echitație a Republicii Moldova anunță oficial că perioada de suspendare temporară a sportivei moldovene Alisa Glinka a luat sfârșit. Alisa este admisă la competiții și, pentru prima dată în istoria dresajului moldovenesc, un sportiv de-al nostru va participa la Jocurile Olimpice, scrie realmedia.md.

Alisa Glinka a fost suspendată temporar de la competiții în urma unui test pozitiv de dopaj, prelevat în timpul finalei Cupei Mondiale de la Riad (Arabia Saudită) în aprilie acestui an.

După examinarea circumstanțelor cazului, s-a decis ridicarea tuturor restricțiilor impuse sportivei. Acest lucru înseamnă că Moldova își păstrează locul olimpic la individual. Alisa Glinka va reprezenta țara noastră la Jocurile Olimpice din 2024, care vor avea loc la Paris în perioada 26 iulie – 11 august.

Alisa Glinka a îndeplinit normele de calificare pe trei dintre caii săi de Grand Prix: Aachen, Abercrombie și Hummer. Urmează să aleagă cun care dintre partenerii săi patrupede va particbipa la Jocurile Olimpice.

Gheorghe Țopa a devenit bunic pentru a cincia oară

Bucurie mare în familia lui Gheorghe Țopa. Artistul a devenit bunic pentru a cincia oară.

Interpretul a publicat un video cu nepoțelul în brațe.

„Astăzi am o bucurie, pe care vreau să o împart cu fanii mei, cu cei care mă urmăresc, prietenii mei adevărați. Am o bucurie, a apărut pe lume Ilie, al cincilea nepot”, a spus artistul.

În total, artistul are 4 nepoți și o nepoată.

Gheorghe Țopa are 61 de ani. S-a născut la 6 mai 1963 în orăşelul Nisporeni, Republica Moldova. Este al zecelea copil din cei unsprezece ai familiei Ţopa. Gheorghe a fost un copil talentat, i-a plăcut să cînte, să participe la diferite serbări, a învăţat să cînte de unul singur la chitară. 

Este interpretul care a reușit să-și mențină statutul necătând la faptul că este pe scena de acasă de foarte mulți ani. A simțit schimbările pe pielea lui și  le mai simte încă, doar că a știut mereu să se adapteze vremurilor noi.

Într-o ediție a emisiunii marca unica.md ”Uși Deschise” cu Aura, artistul a povestit despre încercările vieții, concertele avute de-a lungul anilor, partea urâtă a celebrității și cum i-a reușit să-și mențină faima.

Dacă nu ați reușit să vedeți emisiunea, vă invităm să o priviți. Vedeți video mai jos.

Ion Ceban, după obținerea statutului de țară candidată de aderare la UE: „Nu există nicio scuză, de acum încolo, pentru întârzierea reformelor”
Articolul anterior
Un bebeluș de un an a murit după ce a căzut din maşina aflată în mers, condusă de tatăl său
Articolul următor