Imagini cutremurătoare! Rușii au bombardat o școală în care se adăposteau peste 90 de persoane

Forţele ruse au lansat o bombă puternică asupra unei şcoli în care se adăposteau 90 de persoane, a anunţat guvernatorul regiunii Lugansk.

O bombă rusească a lovit o şcoală în care se adăposteau 90 de persoaneFoto: twitter.com

Două persoane au fost ucise în bombardamentul rusesc asupra unei şcoli din satul ucrainean Bilohorivka, iar alte 60 rămase sub dărâmături e posibile să fi murit, a declarat, duminică, Serhii Gaidai, guvernatorul regiunii estice Lugansk, relatează Reuters, transmite adevarul.ro.

Haidai a spus că o bombă a forţelor ruse a vizat sâmbătă după-amiază o şcoală unde se adăposteau aproximativ 90 de persoane, care s-a soldat un incendiu care a cuprins clădirea.

Treizeci de persoane au fost salvate.

”Incendiul a fost stins după aproape patru ore, apoi molozul au fost curăţat şi, din păcate, au fost găsite cadavrele a două persoane. E probabil ca şaizeci de persoane să fi murit sub dărâmăturile clădirii, a scris Haidai pe Telegram.

Haidai a mai precizat că, potrivit informaţiilor preliminare, bombardamentele din satul Sipilovo au distrus o casă şi 11 persoane au rămas sub dărâmăturile clădirii.Publicitate

Potrivit lui Serghei Haidai, în clădirea şcolii se ascundeau aproape toţi locuitorii din satul Bilohorivka.

30 de persoane au fost scoase de sub dărâmături şi nu s-a anunţat dacă sunt răniţi sau morţi.

Cod galben de averse puternice, emis în Moldova

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică pentru astăzi, 28 mai 2024, în intervalul orar 13:50 – 24:00.

În țară, se prevăd descărcări electrice, ploi de scurtă durată Izolat, averse puternice (15-25 l/m²), grindină slabă, Intensificări ale vîntului în rafale de până la 15-18 m/s.

Ala Nemerenco, aleasă vicepreședinte al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Mondiale a Sănătății desfășurate la Geneva

Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a fost aleasă vicepreședinte al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Mondiale a Sănătății desfășurate la Geneva.

Pe pagina sa de facebook, Ala Nemerenco și-a împărtășit unele dintre impresiile acestui eveniment.

,,Astăzi două lucruri mi-au umplut inima de mândrie.

Primul este că am fost aleasă Vicepreședinte al celei de-a 77-a sesiune a Adunării Mondiale a Sănătății (WHA 77) la care particip în calitate de ministru al Sănătății și care se desfășoară în Geneva.

Adunarea Mondială a Sănătății este organul suprem de decizie al Organizației Mondiale a Sănătății și reunește 194 de state membre care se întâlnesc anual, la Geneva, pentru a stabili prioritățile și politicile OMS.

Iar al doilea este că în restaurantul la care am fost invitată seara (cel mai popular restaurant din Geneva la care foarte greu poți găsi locuri libere fără o comandă din timp – Les Armures), am aflat că bucătarul șef este un moldovean de-al nostru. Ion este mândria restaurantului, dar poate, și a Genevei, și bucatele elvețiene într-adevăr au fost delicioase. Bucuroasă că l-am cunoscut, iar desertul din poză a venit din partea bucătarului șef, pregătit de el personal.

Cu așa oameni, chiar dacă nu sunt acasă, țara noastră, mică și dragă, va reuși să renască. Fiindcă bogăția ei sunt oamenii. Cu drag, din Geneva”, a punctat Ministra Sănătății.

Ar putea fi o imagine cu Sacré-Cœur

Secția pediatrie a Spitalului raional Anenii Noi, reparată capital

Condiții mai bune pentru micii pacienți! Secția pediatrie a Spitalului raional Anenii Noi a fost reparată capital.

Lucrările de renovare au fost defășurate în cadrul unui proiect investițional finanțat din fondul de dezvoltare și modernizare al CNAM.

foto: Facebook/Ala NemerencoAr putea fi o imagine cu 4 persoane şi jucărie

Ar putea fi o imagine cu uşă glisantă, spital şi în interior

Persoanele cu dizabilități locomotorii ar putea fi scutite de plata pentru ascensor
Articolul anterior
Criză de apă! Un oraș din Italia amendează frizerii care spală de două ori părul clienților
Articolul următor