De ce atacurile ruşilor ucid atât de mulţi civili. General ucrainean: „Rusia foloseşte rachete din rezerva sovietică” fără grad de precizie

Generalul ucrainean Oleksii Hromov susţine că Rusia foloseşte rachete cu precizie scăzută din vechile stocuri sovietice pentru mai mult de 50% din loviturile sale în Ucraina, care sunt mai puţin precise.

Atacurile cu rachetă ale ruşilor au ucis în ultimele zile un civil dintr-un bloc de apartamente din Kiev şi cel puţin alţi 18 într-un centru comercial din centrul oraşului Kremenciuk, asta în condiţiile în care Rusia neagă că a vizat civili şi spune că loveşte doar infrastructura militară.

Generalul de brigadă Oleksii Hromov a declarat într-o conferinţă de presă joi că Rusia încearcă să lovească infrastructura militară, dar că folosirea vechilor rachete sovietice, care sunt mai puţin precise, duce la pierderi semnificative de vieţi civili, relatează Reuters, citat de hotnews.ro.

Părerea acestuia este total contrară faţă de cea a politicienilor ucraineni care acuză Rusia că a lovit în mod deliberat civili pentru a semăna panică.

„Ţintele inamicului rămân facilităţi militare, infrastructură şi industrie critice, reţele de transport. În acelaşi timp, populaţia civilă suferă pierderi semnificative din cauza loviturilor (prea puţin precise)”, a spus Hromov.

„Pentru a efectua lovituri cu rachete, inamicul în mai mult de 50% (din cazuri) foloseşte rachete din rezerva sovietică, care nu sunt suficient de precise. Drept urmare, clădirile civile sunt lovite”.

Hromov a spus că 202 de rachete au fost lansate asupra Ucrainei în a doua jumătate a lunii iunie, o creştere cu 120 faţă de prima jumătate a lunii, estimând că 68 de locuri civile au fost lovite în a doua jumătate a acestei luni.

Ministerul britanic al Apărării a spus în evaluarea de miercuri că există o posibilitate reală ca racheta care a lovit mall-ul din Kremenciuk să fi fost destinată unei ţinte din apropiere.

„Inexactitatea Rusiei în desfăşurarea loviturilor cu rază lungă de acţiune a dus anterior la incidente cu victime civile în masă, inclusiv în gara Kramatorsk la 9 aprilie 2022″, a precizat ministerul apărării din Marea Britanie în informare recentă a serviciilor de informaţii.

Potrivit Ukrainska Pravda, ruşii scot armele şi echipamentele militare din depozitele din cele mai îndepărtate regiuni ale Rusiei, cum ar fi regiunea Kaliningrad şi insula Sahalin.

Experiţii militari occidentali spun că consumul unor cantităţi mari de muniţie, în special de obuze, care sunt trase într-un ritm pe care aproape nicio armata din lume nu l-ar putea susţină mult timp.

Premierul britanic Boris Johnson, invocând evaluări ale serviciilor de informaţii, a indicat săptămâna trecută că Rusia va putea continua să lupte doar pentru „următoarele luni”. După aceea, „Rusia ar putea ajunge într-un punct în care nu mai există un progres notabil, deoarece şi-a epuizat resursele”, a declarat el pentru ziarul german Süddeutsche Zeitung într-un interviu.

Ruşii au transferat în regiunea Herson un grup de aproximativ 30 de tancuri T-62 vechi de cincizeci de ani.

La 26 mai, au existat rapoarte că în regiunea Zaporojie ocupanţii au staţionat grupul de tancuri T-62 învechite în Melitopol.

Potrivit informaţiilor britanice, faptul că Rusia transferă astfel de tancuri vechi pe fronturi poate fi un semn al penuriei de echipamente moderne, deoarece tancurile T-62 vor fi probabil deosebit de vulnerabile împotriva armelor antitanc.

Mihai Popșoi, întrevedere la Londra cu ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord

În marja vizitei oficiale la Londra, vicepremierul Mihai Popșoi, a avut o întrevedere cu ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, David Cameron și cu ministra pentru Europa, Nus Ghani.

Oficialii au discutat despre consolidarea relațiilor bilaterale moldo-britanice, cu accent pe fortificarea capacităților instituțiilor naționale, reformele implementate de către țara noastră în procesul de integrare în Uniunea Europeană, precum și aspecte ce țin de securitatea regională.

Au fost abordate și acțiunile care ar putea fi întreprinse pentru a facilita conversiunea permiselor de conducere moldovenești și liberalizarea accesului producției moldovenești pe piața britanică.

„I-am mulțumit ministrului britanic de externe pentru faptul că, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord sprijină constant dezvoltarea și consolidarea democrației și rezilienței Republicii Moldova”, a menționat ministrul Popșoi.

La rândul său, omologul britanic a asigurat de susținerea Regatului Unit pentru modernizarea țării noastre.

Ucraina: o bătrânică a străbătut circa 10 km prin bombardamente pentru a ajunge pe un teritoriu controlat de ucraineni

Lidia Stepanivna, în vârstă de 98 de ani, a străbătut circa 10 km prin bombardamente până a ajuns pe un teritoriu liber, controlat de ucraineni.

Ucraina: O bătrână a mers mai mulți km pe jos prin bombardamenteFoto: Poliția Ucrainei

Casa femeii din localitatea Oceretine a fost distrusă de ruși, iar rudele sale au fost rănite, scrie www.stiri.md, conform presei ucrainene.

O zi întreagă femeia a mers fără mâncare sau apă, a căzut de câteva ori fără putere. În plină luptă, bătrână a rămas miraculos nevătămată.

Seara, bătrâna a fost observată pe drum de militari, care au predat-o polițiștilor. Aceștia au dus-o la un adăpost pentru cetășenii evacuați, unde a primit îngrijirile necesare. În prezent, oamenii legii caută rudele femeii.

„Am supraviețuit acelui război și trec prin acest război. A rămas fără nimic”, spune femeia.

O companie italiană a deschis prima sa fabrică de procesare a fructelor la Căinari

Compania italiană LEONEVA a deschis prima sa fabrică de procesare a fructelor în Republica Moldova. Amplasată în orașul Căinari, afacerea italiană, a generat în jur de 25 de locuri noi de muncă și mai urmează și altele.

Fondatorul companiei, Leone Piero Antonio, care se află în Republica Moldova din 2020, a reușit deja să proceseze și să exporte mai bine de 3500 de tone de fructe, transmite IPN.

Fondatorul și administratorul companiei LEONEVA, Leone Piero Antonio, le-a mulțumit tuturor participanților la acest eveniment, spunând că reprezintă un pas important.

Omul de afaceri precizează că, lansarea și desfășurarea afacerii sale este un lucru de echipă care ajută Republica Moldova să fie și mai vizibilă în lume.

Prezent la eveniment, ambasadorul Republicii Italiene în Republica Moldova, Lorenzo Tomassoni, a menționat că fabrica italiană pentru procesarea fructelor reprezintă o mișcare substanțială în acest domeniu.

Și este de remarcat faptul că, LEONEVA conlucrează cu un partener important, cunoscut ca unul dintre cei mai mari producători și exportatori de fructe la nivel global.

În următorii doi ani, urmează să fie create și alte oportunități noi de angajare. Este vorba despre o investiție de circa 1,5-2 milioane de euro.

La evenimentul de inaugurare a participat și viceprim-ministrul Dumitru Alaiba, ministru al economiei și digitalizării.

„Suntem aici pentru a inaugura o nouă investiție italiană în Republica Moldova, în Căinari. Ne bucurăm foarte mult de faptul că, oameni de afaceri italieni găsesc oportunități aici, în Republica Moldova. Ne bucurăm foarte mult de fiecare asemenea pas, oricât de mic, care ne integrează tot mai mult în piața europeană”, a menționat Dumitru Alaiba.

„Atunci când un antreprenor găsește oportunitate în Republica Moldova și investește aici, acest fapt nu poate să nu bucure. Aceasta generează capacitate de export, aceasta generează locuri de muncă. Bine ați venit în Republica Moldova”, a mai spus Dumitru Alaiba, precizând că în 2023 Moldova a livrat cele mai multe prune pe  piața europeană.

sursa: www.agrobiznes.md

Moldoveanul Ion Demian a devenit campion european Under 20
Articolul anterior
Elveţia ar putea raţionaliza consumul de gaze: „Nu putem garanta că va exista o cantitate suficientă pentru toţi”
Articolul următor