Irina Rimes, dezvăluiri despre părinți și casa părintească: ,,Nu i-am văzut vreodată pe mama și tata să se ia în brațe și să se sărute…”

Irina Rimes a fost invitata unei emisiuni de peste Prut. Artista și-a deschis sufletul și a dezvăluit detalii neștiute din viața ei. Cum a cunoscut Irina Rimes iubirea? Artista a făcut o serie de destăinuiri cu privire la emoțiile care o încearcă de când a fost nevoită să plece departe de casă. De cine, dar mai ales de ce anume îi este dor Irinei Rimes?

Carențele de afecțiune din copilărie par să își fi pus amprenta asupra Irinei Rimes. Chiar dacă a crescut într-un mediu nedominat de partea sentimentală, cântăreața a încercat și a și reușit să transmită emoție și sensibilitate prin opera pe care o compune și o cântă.

În cadrul interviului, Irina Rimes afirmă că nu și-a văzut părinții sărutându-se, iar, când a văzut alte persoane făcând acest gest, s-a întrebat de ce nu fac și părinții ei același lucru.

„La noi a fost tabu iubirea în familie”

„Eu nu i-am văzut vreodată pe mama și pe tata să se ia în brațe și să se sărute pe gură.

Și în momentul când am văzut alți oameni făcând chestia asta, mi s-a părut… m-am supărat!

«Dar părinții mei de ce nu fac asta?»”, a dezvăluit Irina Rimes, în cadrul podcastului realizat de Adrian Artene, pe Youtube.

Cu o carieră de succes în industria muzicală, Irina Rimes a reușit să își pună trăirile în versuri, reușind să îi facă și pe ascultători să se regăsească în piesele pe care le interpretează.

După cum spune chiar ea, și-a dat seama că iubirea este un lucru firesc, de care oamenii nu pot fi privați, în momentul în care a văzut normalitatea cu care ceilalți tratează acest aspect.

Faptul că a fost nevoită să trăiască lipsită de afecțiunea declarată ar fi făcut-o să devină o fire sensibilă.

„La noi a fost tabu iubirea în familie. Noi am început să ne spunem «te iubesc» în momentul în care am ieșit în lume și am văzut la alți oameni că iubirea e un lucru normal.

E normal să îți spui «te iubesc», ba chiar se cere să spui din când în când «te iubesc». Și noi ne-am educat abia când ne-am civilizat, să spunem așa.

Pentru că părinții mei au lucrat prea mult și au fost prea departe de noi să ne învețe lucrurile astea, nici ei nu le știau. Ei le-au învățat acum, împreună cu noi!”, a continuat Irina Rimes.

„Nu am văzut îmbrățișări, nu am văzut săruturi”

Cred că așa a fost iubirea pentru mine, eu nu prea am avut… nu că nu ne-au iubit ai noștri, ne-au iubit, dar în felul lor.

Am simțit grija, mare grijă am simțit din partea părinților, dar nu am văzut-o fizic, nu am văzut îmbrățișări, nu am văzut săruturi, n-am auzit «te iubesc-uri», n-am auzit «îmi pare rău-uri», lucrul ăsta nu prea l-am văzut și cred că de asta și eu și fratele meu l-am tot căutat în lume”, a încheiat Irina Rimes.

Ajunsă la vârsta de 30 de ani, cântăreața Irina Rimes poate spune că a reușit să își construiască o carieră de succes în industria muzicală. Venită din Republica Moldova, Irina Rimes nu numai că interpretează piese care îi aduc succes, dar ajută și alți cântăreți să ajungă în topurile de pe YouTube, compunând piese pentru ei. Succesul dobândit de Irina Rimes, dar și talentul care a consacrat-o, au propulsat-o direct la masa juraților de la „Vocea României”.

“Mi-e dor de casă”

Dezvoltându-se în București pe partea profesională, Irina Rimes recunoaște că sunt lucruri care o duc cu gândul acasă, în Republica Moldova. Deși a fost nevoită să se mute și să își croiască propriul drum, artista încă trăiește cu amintirile din copilările.

Chiar dacă în carieră lucrurile îi merg foarte bine, după spusele ei, sunt anumite momente în care dorul o macină în tăcere.

„Mi-e dor de casă. Am tot ce îmi trebuie. Mama îmi aduce tot, absolut tot. Și halva și bomboane «Bucuria», mi-e plină casa de bomboane.

De asta nu duc lipsă deloc, ba chiar îi spun «Mama, nu mai face pentru că vreau să rămân slabă, nu vreau să mă îngraș!»”, a mărturisit Irina Rimes.

„Când au tăiat părinții mei cireșii pe care i-am văzut crescând și cu care am crescut de când eram mici, am plâns”

În cadrul aceluiași podcast, Irina Rimes a povestit despre un moment din viața sa care a întristat-o. Cireșii din curtea casei au fost tăiați pentru că erau prea bătrâni, însă acest lucru a reușit să o facă să plângă.

Printre altele, Irina a mai vorbit despre un subiect care o pune pe gânduri: vânzarea casei în care a copilărit în Republica Moldova.

„Mi-e dor de casă, de casa părintească. De părinți nu, pentru că îi văd destul de des, vin ei la mine, dar de casă… mi-e dor!

Și când au tăiat părinții mei cireșii pe care i-am văzut crescând și cu care am crescut de când eram mici, am plâns. Au tăiat 12 cireși, i-au tăiat că erau bătrâni.

De casă mi-e dor și stau și mă gândesc câteodată dacă o să vindem casa părintească sau nu, pentru că fratele meu s-a mutat în București și cred că eu le mai dau 5 ani părinților mei.

Dar stau și mă gândesc dacă m-ar lăsa sufletul să vindem casa părintească”, a încheiat Irina Rimes.

sursa

Mihai Popșoi, întrevedere la Londra cu ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord

În marja vizitei oficiale la Londra, vicepremierul Mihai Popșoi, a avut o întrevedere cu ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, David Cameron și cu ministra pentru Europa, Nus Ghani.

Oficialii au discutat despre consolidarea relațiilor bilaterale moldo-britanice, cu accent pe fortificarea capacităților instituțiilor naționale, reformele implementate de către țara noastră în procesul de integrare în Uniunea Europeană, precum și aspecte ce țin de securitatea regională.

Au fost abordate și acțiunile care ar putea fi întreprinse pentru a facilita conversiunea permiselor de conducere moldovenești și liberalizarea accesului producției moldovenești pe piața britanică.

„I-am mulțumit ministrului britanic de externe pentru faptul că, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord sprijină constant dezvoltarea și consolidarea democrației și rezilienței Republicii Moldova”, a menționat ministrul Popșoi.

La rândul său, omologul britanic a asigurat de susținerea Regatului Unit pentru modernizarea țării noastre.

Ucraina: o bătrânică a străbătut circa 10 km prin bombardamente pentru a ajunge pe un teritoriu controlat de ucraineni

Lidia Stepanivna, în vârstă de 98 de ani, a străbătut circa 10 km prin bombardamente până a ajuns pe un teritoriu liber, controlat de ucraineni.

Ucraina: O bătrână a mers mai mulți km pe jos prin bombardamenteFoto: Poliția Ucrainei

Casa femeii din localitatea Oceretine a fost distrusă de ruși, iar rudele sale au fost rănite, scrie www.stiri.md, conform presei ucrainene.

O zi întreagă femeia a mers fără mâncare sau apă, a căzut de câteva ori fără putere. În plină luptă, bătrână a rămas miraculos nevătămată.

Seara, bătrâna a fost observată pe drum de militari, care au predat-o polițiștilor. Aceștia au dus-o la un adăpost pentru cetășenii evacuați, unde a primit îngrijirile necesare. În prezent, oamenii legii caută rudele femeii.

„Am supraviețuit acelui război și trec prin acest război. A rămas fără nimic”, spune femeia.

O companie italiană a deschis prima sa fabrică de procesare a fructelor la Căinari

Compania italiană LEONEVA a deschis prima sa fabrică de procesare a fructelor în Republica Moldova. Amplasată în orașul Căinari, afacerea italiană, a generat în jur de 25 de locuri noi de muncă și mai urmează și altele.

Fondatorul companiei, Leone Piero Antonio, care se află în Republica Moldova din 2020, a reușit deja să proceseze și să exporte mai bine de 3500 de tone de fructe, transmite IPN.

Fondatorul și administratorul companiei LEONEVA, Leone Piero Antonio, le-a mulțumit tuturor participanților la acest eveniment, spunând că reprezintă un pas important.

Omul de afaceri precizează că, lansarea și desfășurarea afacerii sale este un lucru de echipă care ajută Republica Moldova să fie și mai vizibilă în lume.

Prezent la eveniment, ambasadorul Republicii Italiene în Republica Moldova, Lorenzo Tomassoni, a menționat că fabrica italiană pentru procesarea fructelor reprezintă o mișcare substanțială în acest domeniu.

Și este de remarcat faptul că, LEONEVA conlucrează cu un partener important, cunoscut ca unul dintre cei mai mari producători și exportatori de fructe la nivel global.

În următorii doi ani, urmează să fie create și alte oportunități noi de angajare. Este vorba despre o investiție de circa 1,5-2 milioane de euro.

La evenimentul de inaugurare a participat și viceprim-ministrul Dumitru Alaiba, ministru al economiei și digitalizării.

„Suntem aici pentru a inaugura o nouă investiție italiană în Republica Moldova, în Căinari. Ne bucurăm foarte mult de faptul că, oameni de afaceri italieni găsesc oportunități aici, în Republica Moldova. Ne bucurăm foarte mult de fiecare asemenea pas, oricât de mic, care ne integrează tot mai mult în piața europeană”, a menționat Dumitru Alaiba.

„Atunci când un antreprenor găsește oportunitate în Republica Moldova și investește aici, acest fapt nu poate să nu bucure. Aceasta generează capacitate de export, aceasta generează locuri de muncă. Bine ați venit în Republica Moldova”, a mai spus Dumitru Alaiba, precizând că în 2023 Moldova a livrat cele mai multe prune pe  piața europeană.

sursa: www.agrobiznes.md

Durere fără margini. Părinții româncei din Suceava, ucisă de rechin în Egipt, sunt devastați: ,,Am văzut la TV. Am sperat până în ultima clipă că nu este vorba despre fiica noastră”
Articolul anterior
Anastasia și Gabriel Stati au trimis invitațiile de nuntă
Articolul următor