O fetiţă de 2 ani, atacată de o maimuţă în curtea casei. Copila, refugiată din Ucraina, luptă pentru viaţă la terapie Intensivă

O fetiţă de 2 ani, refugiată din Ucraina, a avut parte de o „aventură” neaşteptată, în plină stradă. Paulina a fost nevoită să lupte, la propriu, pentru viaţa ei, după ce a fost atacată brutal de o maimuță, sub ochii părinţilor îngroziţi. Animalul evadase dintr-o grădină zoologică privată de lângă Moscova, iar momentul în care se năpusteşte asupra fetei a fost filmat şi a ajuns pe reţelele de socializare.

Clipe de groază pentru o familie de refugiaţi ucraineni. O maimuță evadată dintr-o grădină zoologică privată, deţinută de un miliardar rus, a atacat-o violent pe micuţa Paulina, chiar lângă mama şi tatăl acesteia. Disperaţi, părinţii fetiţei de doar 2 ani au încercat să-şi smulgă fiica din strânsoarea animalului agresiv, iar întreaga scenă a fost filmată. Cu strigăte şi gesturi precipitate, au reuşit cu greu să-şi salveze copilul. Incidentul s-a petrecut în Terpigorievo, un sat „cu pretenţii” situat în apropierea capitalei Rusiei.

Fetiţă de 2 ani, refugiată din Ucraina, atacată de maimuţă în Rusia 

Fetiţa se afla pe o scară, lângă piscina din curtea casei, când maimuţa a sărit gardul şi a atacat-o. Alţi copii din apropiere s-au speriat şi au fugit cât mai departe de animal, lăsând-o în urmă pe micuţa ucraineancă. Maimuţa a doborât-o cu uşurinţă la pământ, moment în care a apărut în fugă şi mama Paulinei. Dar nici la intervenţia femeii, animalul nu s-a dat bătut. A continuat să tragă de fetiţă în toate părţile, ca şi cum ar fi luptat pentru un premiu. La luptă s-a alăturat în scurt timp şi tatăl, iar în cele din urmă au crezut că au reuşit să alunge maimuţa. Însă aceasta a revenit, continuând atacul la mică distanţă, unde camerele de supraveghere nu aveau vizibilitate.

Potrivit Daily Mail, Paulina se luptă acum pentru viaţă, internată la Terapie Intensivă. A trecut printr-un mare şoc, iar medicii spun că în urma altercaţiei bizare s-a ales cu răni severe, la mâini şi picioare. De altfel, copila a pierdut şi foarte mult sânge. Vecinul pasionat de animale exotice ar mai ţine pe proprietatea sa şi alte creaturi sălbatice, inclusiv lupi sau un elefant. Conform presei din Rusia, ar fi vorba despre soţia lui Leonid Rosenblum, un avocat celebru din Moscova. Poliţiştii investighează cazul, în urma unei plângeri depuse de membrii familiei Paulinei.

7 elevi de la Liceul Aristotel, unde a avut loc intoxicația în masă, diagnosticaţi cu norovirus

Cauza intoxicării de la liceul Aristotel din Chișinău este infecția cu norovirus, au stabilit specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP). Starea copilului din reanimare s-a îmbunătățit, scrie Europa Liberă.

Dintre cei 20 de elevi care s-au intoxicat alimentar la liceul Aristotel, 7 au fost diagnosticați cu norovirus, potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Starea lor este satisfăcătoare. Elevul internat ieri în secția de reanimare, astăzi va fi transferat într-o secție obișnuită, după ce starea lui s-a ameliorat.

Specialiștii ANSP spun că doar de la 7 elevi au fost prelevate probe pentru norovirus, întrucât ceilalți nu mai manifestau simptome.

„Norovirusul este unul din principalii viruși care cauzează gastroenterita acută, în special, la adulți și copii. Preponderent cele mai multe cazuri sunt înregistrate în perioada rece”, a declarat pentru Europa Liberă, epidemiologul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Ion Bîrca.

Infecțiile determinate de norovirus sunt extrem de contagioase și se manifestă în mod frecvent prin simptome digestive: vărsături și sindrom diareic. Răspândirea patogenului se face prin consumul de apă și alimente contaminate.

De asemenea, potrivit managerului Spitalului de Boli Contagioase pentru Copii, Ludmila Bîrca, unde sunt internați 6 copii, starea elevului din reanimare s-a ameliorat și urmează să fie transferat într-o altă secție.

Alți 16 elevi ai Liceului Aristotel, inclusiv un angajat sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”. Starea acestora este satisfăcătoare, potrivit directorului interimar al instituției, Vasile Lazari.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare, iar rezultatele testelor de salubritate și a probelor din produsele alimentare vor fi cunoscute abia peste o săptămână, potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), care au precizat că elevii s-au infectat după ce au consumat hrană în incinta cantinei liceului.

Inspectorii ANSA au inițiat un control la firma responsabilă pentru alimentarea copiilor. Până la finalizarea anchetei, cantina și-a sistat activitatea.

Ieri, 18 septembrie, 65 de elevi și un angajat al Liceului Teoretic Republican „Aristotel” din municipiul Chișinău s-au intoxicat alimentar. Dintre aceștia, 20 de elevi și un angajat al instituției au fost internați în spital.

La Liceul Teoretic Republican „Aristotel” învață 362 de elevi.

Fermentarea tulburelului: două persoane, soț și soție, găsiți morți în beciul casei, la Sadova

Potrivit datelor statistice ale IGSU, de la începutul anului 2024, în această toamnă au fost deja înregistrate 2 cazuri mortale de intoxicație cu dioxid de carbon. Incidentul a fost înregistrate în localitatea Sadova, raionul Călărași, unde soțul cu soția au fost găsiți decedați în beciul propriei case, după ce aceștia s-ar fi intoxicat cu gazul emanat în procesul de fermentare a vinului, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență desfășoară activități de prevenire a intoxicațiilor cu dioxid de carbon, emanat în urma procesului de recoltare și fermentare a vinului. În această perioadă, salvatorii și pompierii din toată țara merg pe la casele oamenilor pentru a-i informa despre regulile și măsurile de securitate necesare de respectat în derularea acestui proces.

pe 20 septembrie 2024, angajații IGSU au vizitat o gospodărie din localitatea Condrița, municipiul Chișinău. Aici, specialiștii au discutat cu membrii familiei despre importanța respectării normelor de securitate în procesul de preparare a vinului de casă.

Salvatorii au explicat cetățenilor pericolele generate de acumularea de dioxid de carbon, care se acumulează jos la suprafața solului în concentrații înalte. Gazul este o substanță toxică puternică, fără miros și culoare, iar inhalarea acesteia poate deveni fatală în cazul aflării îndelungate în spații închise și neaerisite. Intoxicația cu dioxid de carbon se manifestă prin dureri de cap, amețeli, stare de vomă, iar în cazuri grave convulsii, comă sau chiar deces.

Totodată, specialiștii au îndemnat oamenii să nu intre în spații închise, unde este păstrat produsul nefermentat, iar pentru evitarea riscurilor cel mai bine este ca acesta să fie ținut în aer liber. Mai mult, pompierii au recomandat gospodarilor să asigure o ventilație permanentă a spațiilor în care se desfășoară procesul de fermentare și să evite închiderea ermetică a recipientelor în care se află vinul.

De asemenea, angajații IGSU au demonstrat o metodă simplă cum se poate de verificat concentrația de oxigen în beciuri și subsoluri, unde se fermentează vinul. Astfel, înainte de a intra în încăpere se aprinde o lumânarea, iar dacă aceasta se va stinge, să nu intre în interior, întrucât aportul de oxigen este insuficient și există risc de intoxicație.

IGSU îndeamnă toți cetățenii să fie prudenți și responsabili de viața lor și a celor din jur, respectând recomandările specialiștilor.

Despărțire chinuitoare pentru Andreea Marin: ”E prea greu”

Perioadă dificilă pentru Andreea Marin. Vedeta traversează o perioadă care a sperat că nu va veni prea curând. Dar timpul își pune amprenta asupra ei, scrie presa română.

Andreea Marin traversează o ruptură dureroasă, întrucât fiica ei, Violeta, urmează să plece anul viitor să urmeze Dreptul în Statele Unite.

Cu toate că se bucură că fiica ei a decis ce este mai potrivit pentru ea, ruptura dintre cele două va fi una dureroasă, spune vedeta.

Mai ales că Violeta este singura sa fiică. Însă se pare că sistemul american îi place, astfel că va pleca din România.

„Spun cu sinceritate, e foarte greu ca singurul copil să se pregătească să dea la facultate pe un tărâm îndepărtat. E clar că gândul ei spre o facultate din Statele Unite. Nu e o chestiune de snobism. Are motivele ei bine întemeiate. O susțin cu tot sufletul, dar nu mi-e ușor. Spun cinstit lucrul ăsta. E un sistem care o atrage mai mult, un sistem de învățământ, la asta mă refer”, a dezvăluit Andreea Marin.

După cum se pare, fosta prezentatoare înțelege cum funcționează lucrurile. Pentru că ea a învățat și în Statele Unite și a observat deosebirea față de Europa.

Totuși, Violeta mai trebuie să îndeplinească câteva condiții înainte de a putea fi admisă. In ultimii doi ani, fiica Andreei Marín a tot încercat să întocmească o cerere de admitere completă, ca să poată intra fără probleme la universitatea dorită.

„Până să meargă ea la facultate, împreună cu colegii ei de echipă, au fost la faza semifinală în Suedia la o competiție mondială, World Scholar’s Cup, și au câștigat dreptul de a merge în finala care este la Universitatea ei. Deci tot în Statele Unite, chiar acum în noiembrie, așa că va merge la acea Universitate pentru competiția aceasta”, a mai declarat Andreea Marin într-o emisiune TV.

Andreea Marin și fiica ei au relație foarte apropiată.

Tauber, scrisoare de după gratii: ”Echipa lui Șor va salva țara de voi”
Articolul anterior
Regiunea transnistreană intenționează să obțină independența, cu aderarea ulterioară la Federația Rusă. Reacția Biroului politici de reintegrare
Articolul următor