Trei surori de 5, 8 şi 9 ani, găsite moarte într-un iaz din apropierea casei. Erau îngrijite de un prieten de familie când au dispărut. Mama copilelor nu îşi revine din şoc

Trei surori au fost găsite moarte în mod suspect într-un iaz din apropierea casei, în Texas. Erau îngrijite de un prieten de familie când au dispărut.

Două fetiţe lângă o zonă de apă

Zi’Ariel Robinson Oliver, în vârstă de 9 ani, A’Miyah Hughes, în vârstă de 8 ani, şi Te’Mari Robinson Oliver, în vârstă de 5 ani, au fost date dispărute vineri seara, după ce au ieşit la joacă şi nu s-au mai întors.

După ce au fost alertate autorităţile, a fost lansată o amplă operaţiune de căutare. În cele din urmă, o echipă de scafandri a reuşit să scoată trupurile neînsufleţite ale fetiţelor dintr-un iaz aflat pe o proprietate privată, aflată în vecinătatea casei, sâmbătă devreme, relatează Daily Mail, conform Observator. Cauza deceselor nu a fost încă dezvăluită.

Mama copilelor este îngenunchiată de durere şi nu poate înţelege cum s-a întâmplat o asemenea tragedie. „Totul pare ireal”, a scris ea într-un mesaj postat pe facebook.

Poliția și-a centrat căutarea în jurul iazului după ce o pereche de pantofi și alte articole de îmbrăcăminte au fost găsite împrăștiate în apropiere și în apă.

„Am localizat articole de îmbrăcăminte în jurul unui iaz și în iaz”, a declarat sâmbătă pentru KSLA, administratorul Texas Game, Shawn Hervey. „Așadar, am centrat căutarea în jurul acelei zone de apă și, folosind scafandri, am reușit să recuperăm trei victime la aproximativ 2 dimineața”.

Un videoclip de la fața locului arată o bicicletă abandonată pe proprietate, aparent aproape de iaz. Nu este clar dacă bicicleta a aparținut fetelor și dacă acestea au mers cu ea până la proprietate.

„Nu avem idee ce făceau fetele acolo”, a declarat șeriful din comitatul Cass, Larry Rowe, pentru Texarkana Gazette.

Anchetatorii nu au ajuns la nicio concluzie cu privire la tragedie şi ce s-ar fi putut întâmpla, cadavrele fiind trimise la scurt timp pentru autopsie. „Nimeni nu a fost acuzat de nimic”, a adăugat Rowe.

Mama a declarat pentru Daily Mail că are inima zdrobită pentru pierderea fiicelor sale şi că îşi doreşte ca intimitatea să-i fie respectată. „În acest moment încerc doa să-mi îngrop bebeluşii”, a spus ea, postând pe reţelele de socializare un mesaj în care explică că incidentul a fost „neaşteptat, cutremurător şi şocant” pentru întreaga lor familie.

„Prin tot acest proces, familia mea mă ajută să trec peste această perioadă grea, pierderea bebelușilor mei dulci; este atât de ireal. Dar știu că trebuie să fiu puternică de dragul celorlalți 3 bebeluși ai mei, pentru că au nevoie de mine mai mult decât oricând!!!”, a scris ea.

Mama îndoliată și-a creat un cont pe o pagină de strângeri de fonduri – GoFundMe pentru a ajuta cu costurile de înmormântare și alte cheltuieli aferente.

„A fost atât de neașteptat şi este un şoc pentru mine şi familia mea. Acum cerem ajutor pentru a ne putea îngropa copilaşii. Orice ajutor va fi apreciat. Doamne…îmi vreau copiii înapoi, cuvintele nu pot explica durerea prin care trec, îmi vreau fetiţele înapoi în braţe. Odihniţi-vă dragele mele, să-i salutaţi pe bunici pentru mine, îmi va fi dor de voi şi vă voi iubi toată viaţa”, a adăugat ea.

Prietenii și apropiaţii şi-au arătat de asemenea sprijinul faţă de familia greu încercată în aceste momente dificile.

„Nu am cuvinte”, a scris Stephanie Spriggs-Luckey. „Nici un cuvânt nu vă va aduce vreo mângâiere. Îmi pare incredibil de rău pentru pierderea prețioșilor voştri copii. Mă voi ruga ca Dumnezeu să aducă pace și mângâiere așa cum poate doar El”.

Verișoara ei, China Davis, a împărtășit fotografii cu fetele pe Facebook, spunând: „Acești copii vor rămâne în mintea mea, îmi sunt atât familie, cât şi prieteni. Te iubesc, verișoară, mă rog pentru tine, inima mea strigă la cer pentru tine!”

Pagina de Facebook a lui Shommaonique a fost inundată de mesaje de condoleanțe și rugăciuni, cei apropiaţi exprimându-şi de asemenea şocul complet în urma veştilor tragice.

„Mă rog pentru tine, ca Dumnezeu să îți dea putere”, a repetat Dapatrick Jones.

„Cu siguranță nu pare real!!” a pus LaKeithia Malone, o apropiată a familiei. „Trebuie să fii puternică pentru ceilalţi copii ai tăi. Îţi suntem alături”.

Angajatorii sunt speriați de tinerii din generația Z. De ce evită să le ofere locuri de muncă

Angajatorii sunt nemulţumiţi de cei născuţi în Generaţia Z. Ba mai mult, ar putea evita angajarea proaspeţilor absolvenţi în viitor. Sunt datele prezentate de un raport recent. Unele dintre motivele care stau la baza acestei decizii se referă la lipsa de motivație a angajaților, lipsa de profesionalism și slabele abilități de comunicare, scrie antena3.ro.

Generația Z se adaptează greu cerințelor de pe piața muncii. Drept urmare, una din șase companii a evitat sau a fost reticentă în a angaja tineri născuți între 1997 și începutul anilor 2010.

Sunt concluziile unui raport al platformei de consiliere pentru educație și carieră, Intelligent. Lipsa abilităților practice, a motivației și competențele slabe de comunicare, se numără printre motive.

Șase din zece companii au concediat un tânăr din Generația Z

Raportul arată că multe companii au fost nemulțumite de angajații din Generația Z. Aproximativ șase din zece companii incluse în acest studiu au concediat un proaspăt absolvent de facultate pe care l-au angajat în acest an, adică un tânăr din generația Z, ceea ce reprezintă categoria de vârstă 14-27 de ani.

Lipsă de motivație și profesionalism

Lipsa de motivație, este principala problemă, despre care au vorbit peste jumătate dintre angajatori.

46% dintre ei susțin că tinerii din Generația Z sunt lipsiți de profesionalism. Apoi, abilitățile slabe de organizare și comunicare, mai sunt printre motivele care-i nemulțumesc.

Sursa problemei, susțin mulți dintre managerii care au participat la studiu, este faptul că facultatea nu-i pregătește suficient pe tineri pentru câmpul muncii, pentru că se axează foarte mult pe teorie și mai puțin pe practică. Iar un alt raport arată că tinerii din Generația Z nu știu să fie independenți și se bazează mult pe ajutorul părinților.

25% din candidații Gen Z și-au adus părinții la interviuri

70% dintre tineri au recunoscut că le-au cerut ajutor părinților în procesul de căutare a unui loc de muncă. Alți 25% și-au adus chiar și părinții la interviuri, în timp ce unii le-au cerut părinților să depună cereri de angajare și să completeze CV-urile în locul lor.

Ce așteptări au angajatorii de la tinerii din Generația Z

Cei mai mulți caută angajați cu inițiativă, atitudine pozitivă și etică profesională. Punctualitatea și abilitățile de comunicare sunt și ele la mare căutare.

Un individ din Fălești care și-a omorât tatăl, trimis pe banca acuzaților. Acesta pledează nevinovat

Un bărbat din Fălești a fost trimis în judecată sub acuzația de omor a propriului tată, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Procuratura raionului Fălești anunță că a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată o cauză penală, în privința unui bărbat de 38 de ani, învinuit de omorul tatălui său.

Procurorii i-au înaintat acuzarea pe faptul că, învinuitul, la 25 octombrie 2024, aflându-se la domiciliul său din raionul Făleşti, a iniţiat un conflict cu tatăl său. În urma altercațiilor, i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii și picioarele în regiunile vitale ale corpului, preponderent a capului și a toracelui, de la care, la scurt timp, a survenit decesul victimei.

Învinuitul a pledat nevinovat. Acesta a declarat că altcineva l-ar fi maltratat pe tatăl său, dar nu cunoaște cine putea să o facă. Totodată, a relatat că anterior a fost sancționat contravențional și penal pentru că avuse altercații și bătăi cu tatăl său.

Dacă va fi găsit vinovat, învinuitul riscă o pedeapsă maximă sub formă de închisoare de până la 20 de ani sau detențiune pe viață.

Companiile investitoare în industria din Moldova pot aplica pentru ajutor de stat

Companiile mari și mici din Moldova, care vor investi în extinderea și dezvoltarea afacerii, pot aplica la primul mecanism de ajutor de stat. Statul le va restitui până la 60% din investițiile realizate în domenii ca industria electronică, industria chimică și farmaceutică. De asemenea, este vorba despre industria prelucrătoare de mașini și componente auto, industria textilă și de îmbrăcăminte, industria materialelor de construcție și industria alimentară, transmite IPN.

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării precizează că ajutorul de stat va fi atribuit după formula: 25% vor fi oferite imediat, sub formă de granturi nerambursabile, iar 75% din suma restituită va fi alocată sub formă de scutiri de 50% la impozitul pe venit.

Bugetul total al acestui mecanism este de cel puțin două miliarde de lei, cu posibilitatea extinderii acestuia în cazul unei cereri mai mari.

Potrivit Programului Național de Industrializare, până în 2036 există așteptări de investiții totale, în valoare de peste 500 de milioane de euro.

Furnizorul ajutorului de stat este Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, iar pentru a beneficia de acest mecanism de sprijin companiile trebuie să fie eligibile pentru câteva criterii. Astfel, trebuie să fie vorba despre o investiție nouă, iar alocarea investiției să fie de minim 10 milioane de lei, iar investiția să fie realizată anume în sectoarele industriei prelucrătoare.

„Mecanismul de ajutor de stat pentru investițiile din industria Republicii Moldova reprezintă un angajament clar al Guvernului Republicii Moldova de a sprijini industria și investitorii din Republica Moldova – locali și străini, printr-un cadru clar, predictibil și bine structurat, care respectă standardele europene și este menit să aducă beneficii reale în toată țara”, menționează MDED.

Dosarele de aplicare deja pot fi depuse la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Presa ucraineană, despre criza economică provocată de război în ambele țări. „Putin va fi nevoit să aleagă între armament și ulei pentru popor”
Articolul anterior
Kadîrov luptă fioros cu dușmani închipuiți: „Comandantul trupelor TikTok a arătat o lecție de maestru despre cum să lupți corect cu un inamic inexistent”
Articolul următor