Panică pe o insulă din Grecia după ce un rechin de peste 3 metri a apărut aproape de țărm: „Nu am vrut să fiu următoarea lui masă”

Vizitatorii insulei grecești Kos au ieșit din apă panicați, când au văzut un rechin monstru, de aproximativ trei metri și jumătate lungime.

Imagini înfricoșătoare arată fiara învârtindu-se dramatic cu aripioarele ieșite, pe plaja Kamari, în Kos.

Martorul ocular Jackie Jones, în vârstă de 60 de ani, a spus că prădătorul „înota în sus și în jos” la doar 50 de metri de țărm, determinându-i pe înotătorii panicați să iasă din apă.

Jackie a spus în exclusivitate pentru Sun Online: „Tocmai am ieșit din apă și mă bucur că am făcut-o – nu am vrut să fiu următoarea lui masă.”

„Soțul meu a văzut ceva în apă și a crezut că este cineva care face snorkeling. Dar ne-am ridicat și am putut vedea că era destul de clar o înotătoare.”

„Nu aveam de gând să mă întorc în apă după aceea! A fost foarte îngrijorător pentru că, evident, mai erau oameni în apă.”

„Se hrănea în mod clar pentru că era la suprafață și îi puteai vedea înotătoarea și coada răsturnându-se. Am avut o viziune oribilă că în orice moment cineva în apă va dispărea.”

O bătrână din Cannock, Staffordshire, a călătorit pe insulă împreună cu soțul ei, Nev, pentru a-și aniversa 60 de ani.

Cei doi se bucurau de o zi relaxantă la plajă când au văzut o umbră alarmantă în apă.

Ea a adăugat: „L-am putut vedea înotând în sus și în jos făcând o figură de opt și coada lui trecând pe apă – am putut vedea cât de mare era.

Soțul meu a făcut snorkeling și putea vedea peștii și meduzele, dar asta era altceva.

Nu sunt fericită să intru în apă cu ceva atât de mare.”

Chiar dacă văzând fiara Jackie și-a amintit de recentele atacuri ale rechinilor din Egipt, ea a spus că cuplul este hotărât să se întoarcă pe insula lor preferată.

„Venim în Kos de 20 de ani și nu am văzut niciodată așa ceva. A doua zi ne-am întors la plajă – doar am stat la o distanță ușoară pentru a ieși repede. Verificam și căutam în mod constant dacă era în golf, dar nu era. Cu siguranță ne vom întoarce pe insulă. Nu ne-a descurajat deloc să mergem.”

Deși rămâne neclar ce anume a fost animalul, martorii au afirmat ferm că este un rechin, scrie greekcitytimes.com.

Revenirea turiștilor după doi ani de pandemie de Covid, precum și pescuitul excesiv ar putea fi cauza pentru care rechinii intră în ape din ce în ce mai aproape de oameni în mai multe locuri populare de vacanță.

Până în prezent, 51 de specii de rechini au fost înregistrate în Marea Mediterană, inclusiv marele rechin alb.

Majoritatea oamenilor de știință cred că întâlnirile între oameni și rechini în Mediterană vor deveni mai frecvente, pe măsură ce în apele mai adânci în care trăiesc se pescuiește intensiv.

Se știe de multă vreme că anumite zone ale Mediteranei găzduiesc rechini.

Rechinii au fost găsiți în Mediterană, din Spania până în Egipt, cu zeci de atacuri înregistrate în ultimii 20 de ani.

Din 2000, Egiptul a înregistrat cele mai multe atacuri din orice țară din regiune, cu 20 anunțate, patru dintre ele fatale.

Spania a înregistrat următorul număr cel mai mare de atacuri de rechini, cu 12 înregistrate în aceeași perioadă, deși toate victimele au supraviețuit.

În afara Egiptului, trei atacuri fatale de rechini au fost înregistrate în Mediterană de la începutul mileniului – două în Italia și unul în Cipru.

Vorbind pentru The Sun Online, expertul în rechini Alessandro De Maddalena a spus:

„Trei factori cauzează creșterea numărului de rechini văzuți – creșterea populației umane, faptul că oricine poate fotografia sau filma oricând orice vede, datorită răspândirii smartphone-urilor și a altor dispozitive și apariția rețelelor sociale prin care astfel de imagini ajung la un public global.”

Expertul Yannis Papastamatiou, profesor asociat la Universitatea Internațională din Florida, a declarat pentru The Sun Online: „Șansa de a fi mușcat de un rechin este extrem de scăzută și mai ales în Marea Mediterană, deoarece populația de rechini este mică.

Alte lucruri pe care le puteți face este să evitați apele după furtuni puternice, să evitați înotul în zori sau în amurg și să evitați să înotați în apropierea gurilor de râu.

Fii atent. Cele mai multe dintre apele din plajele populare sunt foarte limpezi, așa că dacă se apropie un rechin, cineva îl va vedea.

„Când înoți, înotați cu cel puțin o altă persoană – aceasta este o idee bună pentru siguranța generală.”

Kos este o insulă mica, aflată în sudul Greciei, la doar 8 kilometri de Bodrum, Turcia. Principalul oraș este Kos Town si insula are o populație de 30.000 de locuitori.

sursa: www.ziare.com

Detalii despre reținerea lui Nichita Dodon. Ar fi deposedat de milioane lei mai mulți bătrâni ademeniți „să investească” în criptomonede

Ofițerii Direcției Combaterea criminalității organizate și cei ai Direcției urmărire penală a INI, în comun cu procurorii PCCOCS, au reținut patru bărbați și o femeie care au lipsit de aproximativ 7 milioane lei mai mulți vârstnici ademeniți „să investească” în criptomonede. Potrivit surselor PulsMedia.MD, apropiate anchetei, unul dintre ei ar fi Nichita Dodon, fiul lui Alexandru Dodon, proprietarul hotelului de lux „President”, scrie pulsmedia.md.

Potrivit unui comunicat al IGP; primele din cele nouă victime cu vârste cuprinse între 65 și 80 de ani au fost înșelate începând din 2023. Persoanele înșelate sunt din Edineț, Orhei, Ialoveni, Căușeni și Cahul și au fost convinse de către bănuiți să investească sume de peste 10.000 lei, în mai multe tranșe.

„În schimb, aceștia le promiteau că vor câștiga mulți mai bani (în funcție de creșterea sau scăderea bursei de valori). Cei patru bărbați bănuiți din Cahul, Căușeni, Ceadâr-Lunga și Edinet cu vârste cuprinse între 19 și 43 de ani creau conturi bancare și găseau prin comunicare pe aplicațiile Whatsapp și Telegram „investitorii” pe care-i convingeau să depună sume de bani. La rândul ei, femeia bănuită cu vârsta de 43 de ani (care este și concubina liderului grupului criminal organizat, anunțat în căutare prin Interpol), avea rolul de curier – primea banii de la victime. Astfel, bănuiții profitau de vulnerabilitatea acestora și lipsa de informare pentru a fi duse cu ușurință în eroare, ulterior aceștia extrăgeau de la bancomate banii depuși de către victime. Mai apoi, atunci când „investitorii” își cereau profitul promis, bănuiții le cereau alte sume de bani, ca și „comision” pentru extragerea banilor investiți. În final, banii erau convertiți în criptovalută de către un suspect de 22 de ani. Prin urmare, persoanele care au investit inclusiv din bani împrumutați au fost înșelate în total cu 385.000 lei, 360.000 dolari și 30.000 euro (sau aproximativ 7 milioane lei)”, menționează Poliția Națională.

 În urma măsurilor de investigație și a probelor acumulate în cadrul urmăririi penale, oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliile suspecților, unde au fost depistate și ridicate mai multe probe relevante pentru cauza penală: mai multe telefoane mobile și carduri bancare, un aparat pentru numărarea bancnotelor, cartele telefonice, extrase ale transferurilor bancare, înscrisuri de ciornă, precum și suporturi de stocare a informației.

Amintim că potrivit surselor unul dintre ei este Nichita Dodon, fiul lui Alexandr Dodon. Ultimul este consăteanul ex-președintelui Igor Dodon.

Nichita Dodon ar fi suspectat de procurori că ar fi săvârșit infracțiuni de escrocherie în proporții deosebit de mari, dar și  spălare de bani, iar la data de 19 aprilie curent magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au eliberat mandat de arest pentru 30 de zile pe numele său.

Anterior, Nichita Dodon a mai apărut în spațiul public, după ce pe rețele de socializare au fost publicate imagini în care acesta șofa prin centrul capitalei cu o viteză ce depășește 150 de km/h, dar și cum consumă alcool sau împușcă dintr-o armă pe ritmul unei melodii tematice care răsună la volum maxim.

Negocierile de pace de la Londra, la nivel înalt, au fost amânate după ce Ucraina a respins planul SUA de a recunoaște Crimeea ca teritoriu rusesc

Întâlnirea de nivel înalt planificată pentru miercuri la Londra între miniștrii de externe ai Regatului Unit, Statelor Unite, Franței, Germaniei și Ucrainei a fost retrogradată la nivel de oficiali, în urma respingerii de către Kiev a unei propuneri americane de pace, informează Sky News.

Secretarul de Stat al SUA, Marco Rubio, și ministrul britanic de externe, David Lammy, au renunțat la participarea personală, deși șeful diplomației ucrainene, Andrii Sibiga va fi prezent în capitala britanică pentru discuții bilaterale cu Lammy.

Planul american, relatat de presa din SUA în weekend, prevedea recunoașterea de către Washington a anexării Crimeei de către Rusia și înghețarea actualei linii a frontului ca parte a unui acord de pace – condiții respinse categoric marți de președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Nu este nimic de discutat. Acest lucru încalcă Constituția noastră. Acesta este teritoriul nostru, teritoriul poporului Ucrainei”, a declarat Zelenski în timpul unui briefing, la Kiev, pe 22 aprilie.

Zelenski a avertizat că orice discuție despre Crimeea riscă să schimbe negocierile într-un cadru dictat de Kremlin. El a spus că astfel de propuneri joacă direct în „jocul” președintelui rus Vladimir Putin.

„De îndată ce încep discuțiile despre Crimeea și teritoriile noastre suverane, discuțiile intră în formatul pe care îl dorește Rusia – prelungirea războiului – pentru că nu va fi posibil să ajungem rapid la un acord”, a adăugat el.

Deși a recunoscut că semnale despre Crimeea au apărut pe diferite canale, Zelenski a spus că Ucraina va respinge imediat orice propunere oficială.

„Știm unde sună aceste semnale și vor continua să sune”, a spus el, adăugând că nu este sigur dacă provin din Rusia sau anumiți reprezentanți ai SUA care au dialogat cu Putin .

În pofida acestei reduceri a nivelului diplomatic, negocierile vor continua între oficiali de rang înalt din cele cinci țări. Trimisul special al SUA pentru Ucraina, Keith Kellogg, va conduce delegația americană în discuțiile de la Londra.

Potrivit Financial Times, Vladimir Putin ar fi oferit să oprească invazia pe liniile actuale ale frontului, ceea ce ar însemna lăsarea sub control rusesc a circa 20% din teritoriul ucrainean. Nu este clar dacă Ucraina ar accepta o astfel de propunere.

Comentând informațiile apărute în FT, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că în prezent circulă multe informații false și a îndemnat să se aibă încredere doar în sursele primare.

Totodată, răspunzând la o întrebare a Financial Times privind negocierile, Peskov a spus că acest proces nu poate avea loc public. Potrivit lui, Moscova poartă un dialog cu Washingtonul, „un proces dificil și care necesită mult timp”.

Donald Trump, care a intrat în funcție promițând o încheiere rapidă a războiului, a avertizat că SUA se vor retrage din procesul de mediere dacă părțile implicate „fac dificil” un acord.

Eforturile diplomatice ale Londrei și Parisului vizează și formarea unei „coaliții a voluntarilor” care să trimită trupe britanice, franceze și ale altor state în Ucraina pentru a garanta o eventuală pace, deși analiștii militari pun la îndoială fezabilitatea unui astfel de plan fără sprijinul militar american.

Într-o postare pe platforma X, David Lammy a descris discuția telefonică avută marți cu Marco Rubio drept „productivă”, reafirmând angajamentul Marii Britanii pentru pace și securitate euro-atlantică. Rubio a confirmat, la rândul său, că delegația americană condusă de Kellogg este pregătită pentru întâlniri „substanțiale și tehnice” cu partenerii britanici și ucraineni.

Se așteaptă ca o întâlnire la nivel de miniștri să fie reprogramată în următoarele săptămâni.

Mai mulți vârstnici, ademeniți „să investească” 7.000.000 lei în criptomonede. Cinci bănuiți au fost reținuți

Patru bărbați și o femeie, care au lipsit de aproximativ 7 milioane lei mai mulți vârstnici ademeniți „să investească” în criptomonede, au fost reținuți, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

„Primele din cele nouă victime cu vârste de 65-80 ani au fost înșelate începând din 2023. Persoanele înșelate sunt din Cahul, Căușeni, Edineț, Ialoveni și Orhei și au fost convinse de către bănuiți să investească sume de peste 10.000 lei, în mai multe tranșe. În schimb, aceștia le promiteau că vor câștiga mai mulți bani (în funcție de creșterea sau scăderea bursei de valori).
Cei patru bărbați bănuiți din Cahul, Căușeni, Ceadâr-Lunga și Edineț cu vârste cuprinse între 19 și 43 de ani creau conturi bancare și găseau prin comunicare pe aplicațiile Whatsapp și Telegram „investitorii” pe care-i convingeau să depună sume de bani.
La rândul ei, femeia bănuită cu vârsta de 43 de ani (care este și concubina liderului grupului criminal organizat, anunțat în căutare prin Interpol), avea rolul de curier – primea banii de la victime.
Astfel, bănuiții profitau de vulnerabilitatea acestora și lipsa de informare pentru a fi induse cu ușurință în eroare, ulterior aceștia extrăgeau de la bancomate banii depuși de către victime. Mai apoi, atunci când „investitorii” își cereau profitul promis, bănuiții le cereau alte sume de bani, ca și „comision” pentru extragerea banilor investiți. În final, banii erau convertiți în criptovalută de către un suspect de 22 de ani.
Prin urmare, persoanele care au investit inclusiv din bani împrumutați au fost înșelate în total cu 385.000 lei, 360.000 dolari și 30.000 euro (aproximativ 7 milioane lei)”, se arată în comunicatul emis de PCCOCS.

În urma măsurilor de investigație și a probelor acumulate în cadrul urmăririi penale, oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliile suspecților, unde au fost depistate și ridicate mai multe probe relevante pentru cauza penală: mai multe telefoane mobile și cartele bancare, un aparat pentru numărarea bancnotelor, cartele telefonice, extrase ale transferurilor bancare, înscrisuri de ciornă, precum și suporturi de stocare a informației.

Urmărirea penală continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

VIDEO cu impact emoțional. Momentul în care o tănără este lovită de o mașină în timp ce traversa strada pe o zebră din Capitală
Articolul anterior
O nouă alertă cu bombă la Aeroport. Polițiștii, la fața locului
Articolul următor
Close menu