Maia Sandu, o nouă întâlnire cu cetățenii

Șeful statului, Maia Sandu a efectuat ieri vizită în raionul Ștefan Vodă, scrie tribuna.md.

Șeful statului a discutat cu locuitorii satului Feștelița, prima localitate din țară care, datorită parcului fotovoltaic construit cu fonduri europene, își asigură pe deplin necesitățile de energie a clădirilor publice.

„Comunitatea a implementat și alte proiecte importante, care au schimbat fața localității și au contribuit la creșterea standardelor de viață ale oamenilor. În vara curentă Feștelița a câștigat un proiect în cadrul Programului „Satul European”, cu ajutorul căruia vor fi finalizate lucrările de construcție a sistemului de canalizare și a stației de epurare”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, au discutat despre problemele care afectează întreaga țară – implicațiile războiului din Ucraina, creșterea prețurilor, criza energetică.

„Le-am comunicat despre măsurile de susținere a populației și businessului anunțate de Guvern pentru perioada imediat următoare. Am vorbit și despre reformele inițiate în sectoarele cheie care trebuie să producă schimbări calitative pe termen mediu și lung”, a mai spus Maia Sandu.

Fostul mare atacant din Premier League, Kevin Campbell, s-a stins din viață la 54 de ani

Kevin Campbell, o legendă din Premier League, a murit la vârsta de 54 de ani. A fost unul dintre cei mai reprezentativi jucători ai cluburilor Arsenal Londra și Everton.

Fostul mare atacant din Premier League, Kevin Campbell, a muritImagine simbol

Fostul atacant al lui Arsenal și Everton, Kevin Campbell, a murit la vârsta de 54 de ani, din cauza unei boli. Campbell a marcat 148 de goluri în 542 de meciuri la opt cluburi de-a lungul carierei sale, transmite protv.ro.

Everton a declarat la începutul acestei luni că acesta s-a îmbolnăvit în luna mai și că starea sa a fost „foarte rea” în spital.

„Suntem devastați să aflăm că fostul nostru atacant Kevin Campbell a murit după o scurtă boală. Kevin era adorat de toată lumea de la club. Cu toții ne gândim la prietenii și familia sa în aceste momente dificile. Odihnește-te în pace, Kevin”, a transmis clubul Arsenal.

„Toată lumea de la Everton este profund întristată de moartea fostului nostru atacant Kevin Campbell la vârsta de doar 54 de ani. Nu doar un adevărat erou al lui Goodison Park și o icoană a jocului englezesc, ci și o persoană incredibilă – așa cum știe oricine care l-a întâlnit vreodată. RIP, Super Kev”, au reacționat și cei de la Everton.

După ce a absolvit academia lui Arsenal, Campbell a debutat la echipa de seniori în 1998, după împrumuturi la Leyton Orient și Leicester, notează BBC.

El a marcat nouă goluri în 22 de apariții pentru Arsenal în timpul campaniei 1990-91, în care a câștigat titlul de campioană.

Campbell i-a ajutat apoi pe „tunari” să câștige dubla Cupa FA și Cupa Ligii în 1993, precum și Cupa Cupelor Europene în 1994.

Nottingham Forest l-a achiziționat pe Campbell în vara anului 1995 și a petrecut trei sezoane pe City Ground, marcând 22 de goluri în 39 de meciuri în ultimul său mandat pentru a ajuta clubul să promoveze în Premier League.

După o scurtă perioadă petrecută în Turcia, la Trabzonspor, Campbell a fost împrumutat la Everton în martie 1999, marcând de nouă ori în ultimele opt meciuri din Premier League și ajutându-le pe „caramele” să evite retrogradarea.

El a fost recompensat cu un contract permanent în acea vară și a rămas pentru mai mult de cinci sezoane.

Cariera de jucător a lui Campbell s-a încheiat cu stagii la West Brom. și Cardiff, iar după ce s-a retras în 2007 a trecut la postul de comentator.

Maia Sandu participă la Summitul pentru pace în Ucraina, care are loc în Elveția

Președinta Maia Sandu participă, astăzi, la Summitul pentru pace în Ucraina, alături de Președintele Ucrainei Volodymyr Zelenskyy și Președinta Elveției, Viola Amherd, gazda evenimentului. 

Șefa statului a menționat că, în Elveția, împreună cu liderii din 100 de țări și organizații internaționale discută despre cum să fie restabilită pacea în Europa.  

„Pacea nu înseamnă capitulare în fața agresorului, renunțare la apărarea propriilor cetățeni sau acceptarea ocupației străine. Pacea este când copiii se joacă și nu sunt bombardați sau răpiți; mamele și tații se bucură alături de copiii lor, nu plâng la mormintele acestora; școlile și spitalele se construiesc, nu sunt distruse”, a subliniat Președinta Maia Sandu. 

Șefa statului a mai specificat că pacea e atunci când granițele sunt respectate, iar fiecare popor își decide propria soartă. „Pacea în Ucraina înseamnă și pacea în Moldova. Pacea noastră a tuturor”, a conchis Președinta Maia Sandu. 

Topul celor mai prestigioase universități cu cei mai mulți miliardari printre absolvenți

Statele Unite găzduiesc peste 700 de miliardari, ceea ce nu este surprinzător având în vedere că mulți dintre aceștia au absolvit universitățile de top. În 2024, Forbes a publicat un clasament al universităților cu cei mai mulți miliardari printre absolvenți. Universitățile Ivy League au dominat clasamentul, șapte dintre cele opt instituții având peste 11 miliardari absolvenți. Cu toate acestea, Brown University este o excepție notabilă, scrie playtech.ro.

Harvard deține recordul pentru cei mai mulți miliardari absolvenți, cu 29. Printre aceștia se numără Nathan Blecharczyk, cofondator și director tehnic al Airbnb, care a absolvit în 2005 cu o diplomă în informatică. Alți absolvenți miliardari includ Tom Werner, cofondator și președinte al Fenway Sports Group, și Jim Koch, fondatorul Sam Adams.

Universitatea din Pennsylvania, renumită pentru Wharton School of Business, este alma materul lui Elon Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, cu o valoare netă de 211,1 miliarde de dolari. Musk a studiat economie și fizică la Penn. Alți absolvenți notabili includ fostul președinte Donald Trump și moștenitorii Estée Lauder: Leonard, William, Aerin și Ronald Lauder.

Stanford, situată în centrul Silicon Valley, este un teren fertil pentru inovația tehnologică. Evan Spiegel, CEO-ul Snap Inc., este un absolvent miliardar care și-a fondat compania de succes. Spiegel a creat Snapchat împreună cu colegul său de la Stanford, Bobby Murphy, în 2011. Universitatea a produs și alți antreprenori tehnologici de succes, precum fondatorii DoorDash, Andy Fang și Stanley Tang.

Yale University a fost un catalizator pentru succesul a 19 miliardari, inclusiv membri ai familiei Mars, asociați cu branduri iconice precum M&M’s, Snickers și Twix. De asemenea, universitatea numără printre absolvenții săi de seamă pe fondatorul FedEx, Fred Smith, precum și pe cofondatorii Pinterest, Ben Silbermann și Paul Sciarra.

Johy Davis revine cu un videoclip bombă: ,,Nu s-a mai filmat așa ceva în Moldova”
Articolul anterior
Cine a ajutat-o pe Iuliana Beregoi, artista-fenomen de la noi din țară, să devină celebră. Mama ei a făcut mari sacrificii: ”Am renunțat la tot”
Articolul următor