Video. Un super-iaht al unui oligarh rus va fi scos la licitație marți de guvernul din Gibraltar

Profitul din vânzarea Axioma, evaluat la 65 de milioane de lire sterline, va fi în beneficiul JP Morgan și nu al poporului ucrainean. ,,Axioma” al oligarhului Dmitri Pumpyansky va fi vândut la licitație la decizia Curții Supreme din Gibraltar. Iahtul miliardarului Rusiei a fost reținut în Gibraltar în cadrul sancțiunilor, iar acum instanța a decis să îl vândă.

Un superiaht de 76 de milioane de lire euro al unui oligarh rus va fi scos la licitație marți de guvernul din Gibraltar, devenind astfel prima dintre navele de lux care va fi vândută de când au fost impuse sancțiuni pentru sute de ruși bogați după invazia lui Vladimir Putin în Ucraina, scrie The Guardian .

Cu toate acestea, Axioma, o super-ambarcațiune de 72,5 metri, nu este vândută în beneficiul poporului ucrainean, ci pentru o bancă de investiții americană, JP Morgan, care susține că proprietarul miliardar al iahtului, Dmitri Pumpyansky, îi datorează peste 20 de milioane de dolari.

Vasul, care dispune de șase cabine de lux pentru oaspeți, o piscină, o sală de cinema 3D, o sală de gimnastică, un jacuzzi și un spa complet echipat, a fost reținut după ce a acostat în Gibraltar în luna martie.

Pumpyansky, proprietar și președinte al producătorului de țevi de oțel OAO TMK, furnizor al companiei energetice rusești de stat Gazprom, a fost supus unor sancțiuni din partea Marii Britanii, UE și SUA după invazia din Ucraina.

Marea Britanie a declarat că miliardarul, despre care a spus că și-a construit o avere estimată la 1,84 miliarde de lire sterline, este unul dintre oligarhii ,,cei mai apropiați de Putin„.

sursa

Peste 150 de funcții vacante, în 35 de autorități și instituții publice

Oportunitățile de angajare și de desfășurare a stagiilor în sectorul public vor fi prezentate joi, 10 octombrie, la Târgul de cariere, organizat la Guvern. Vizitatorii sunt așteptați între orele 10:00 și 16:00, în holul Casei Guvernului, intrarea centrală, informează unica.md conform comunicatului emis de Guvernul Republicii Moldova.

În total, la Târg vor fi expuse peste 150 de funcții vacante, în 35 de autorități și instituții publice – Cancelaria de Stat, ministere și agenții subordonate Executivului. 

Posibilități de angajare sunt atât în funcții publice de conducere, cât și de execuție, în diverse domenii: economie, justiție, tehnologii informaționale, comunicare, protecție socială, resurse umane și altele. Vizitatorii vor putea afla informații referitoare la specificul funcțiilor vacante, procedura de angajare, precum și avantajele activării în sectorul public.

Persoanele care vor să facă parte din echipa care construiește Moldova Europeană sunt îndemnate să acceseze platforma cariere.gov.md, unde sunt publicate toate funcțiile vacante și detaliile despre sarcinile de bază, condițiile participării la concurs, salariu și modalitatea de depunere a documentelor.

În cadrul evenimentului, va fi prezentat și Programul de stagii plătite în serviciul public, destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani. Sunt disponibile 93 de locuri de stagiu, în 27 de autorități publice. Tinerii stagiari vor primi o bursă lunară de 3000 de lei și, ulterior, se vor putea angaja fără concurs. Dosarele pot fi remise prin intermediul platformei www.stagii.gov.md, înregistrarea fiind deschisă până la 15 octombrie 2024.

Prima ediție a Târgului de cariere în sectorul public a fost organizată de Guvern în luna ianuarie 2024. La aceasta au participat circa 500 de persoane, fiind propuse peste 200 de funcții libere.

Copilul care a căzut în tunelul liftului de la etajul 6 a fost externat

La aproape o lună de la incidentul produs la Ungheni, copilul de doi ani, care a căzut în gol în tunelul liftului de la etajul șase, a fost externat. Institutul Mamei și Copilului precizează că băiatul este în stare satisfăcătoare și a putut merge acasă, informează IPN.

Copilul a fost internat pe 11 septembrie în stare extrem de gravă, cu multiple fracturi și leziuni ale organelor interne. Situația sa era critică și prezenta un pericol major pentru viață. În zilele care au urmat, copilul s-a aflat în comă medicamentoasă, fiind la respirație dirijată, în Secția de reanimare chirurgicală.

„Datorită tratamentului avansat și eforturilor neobosite ale echipei medicale, starea micuțului pacient a început să se îmbunătățească. La 25 septembrie, semnele de recuperare au permis să fie transferat în Secția de neurochirurgie pentru a începe un proces intensiv de reabilitare. Pe 4 octombrie, copilul a fost externat în stare satisfăcătoare la domiciliu”, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Mamei și Copilului.

Cazul s-a produs într-un bloc locativ din Ungheni. Mama a pus căruciorul între uși pentru a reține liftul și s-a întors pentru a lua o pungă, moment în care a auzit un zgomot. Băiatul a căzut în tunelul ascensorului în timp ce cabina a urcat la unul dintre etajele superioare.

Peste 36 000 euro depistați în mașina unui activist

În weekend, polițiștii INSP au depistat în automobilul unui tânăr pliante electorale ce conțineau mesaje ale unui „bloc politic”, precum și 36.200 de euro, informează INSP, citat de www.unica.md

În baza unei informații parvenite de la o persoană din cadrul unei grupări criminale, polițiștii INSP au stopat un Audi, la volanul căruia se afla un bărbat de 26 de ani care avea un tânăr în calitate de pasager, ambii originari din Chișinău.

În mașină, polițiștii au depistat 13 cutii cu pliante electorale care conțin mesaje ale unui “bloc politic” și pe care era imprimată fotografia liderului unei organizații criminale.

Totodată, pasagerul a predat 724 de bancnote a câte 50 de euro, suma totală fiind de 36 200 de euro, proveniența banilor nefiind justificată.

Atât șoferul, cât și pasagerul său au fost conduși la Inspectoratul de poliție Botanica.

Mijlocul de transport cu materialul informativ, dar și mijloacele financiare au fost ridicate și sigilate pentru păstrare, până la adoptarea unei hotărâri conform legii.

Unul dintre cele mai fierbinți orașe din Europa recurge la o tehnologie veche de 1.000 de ani pentru a combate căldura
Articolul anterior
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, dorește ca îngrășămintele și produsele agricole rusești să aibă acces „neîngrădit” pe piețele mondiale
Articolul următor