Cum a călătorit neobservată fiica lui Putin în Germania: „Gărzile Kremlinului se plimbă prin Bavaria și nimănui nu-i pasă”

Katerina Tihonova, 35 de ani, fiica președintelui rus Vladimir Putin, a călătorit în Germania de aproximativ 20 de ori în ultimii ani, fără ca autoritățile de securitate să aibă vreo informație despre asta, arată publicația germană Der Spiegel, preluată de Blick. Motivul vizitelor: povestea de iubire dintre Tihonova și Igor Zelenski, 53 de ani, directorul Baletului de Stat din München, cu care ar avea o fetiță de doi ani.

La historia de amor secreta entre una de las hijas de Putin y un bailarín  apellidado Zelenski | LOC

Potrivit ziarului german, fiica lui Putin ar fi călătorit regulat la München până în aprilie. Nu numai că autoritățile germane au ratat faptul că Tihonova făcea în mod regulat „naveta” de la Moscova pentru a se întâlni cu iubitul ei, nu aveau „pe radar” nici faptul că femeia era însoțită de gărzi de corp înarmate din cadrul Gărzii Prezidențiale Ruse FSO.

Unul dintre bodyguarzii care au însoțit-o pe Katerina în Germania este Dmitri Posunenko, gardă de corp personală a liderului de la Kremlin.

Der Spiergel scrie că nici guvernul federal, nici autoritățile germane de securitate sau serviciile de informații nu au avut cunoștință despre vizitele fiicei președintelui rus .Și asta în ciuda faptului că Kremlinul nici măcar nu a încercat să-și ascundă „urmele”. Nici bodyguarzii și nici Tihonova nu au călătorit sub nume false.

O singură vizită a lui fiicei lui Putin a fost „observată” de autoritățile de securitate. Un bodyguard a atras atenția cu două pașapoarte diplomatice, dar care aveau date diferite de naștere.

Cu toate acestea, poliția nu a fost informată în acest sens.

John Sipher, fostul șef al operațiunilor CIA în Rusia, nu este surprins de faptul că guvernul german a ratat vizitele fiicei lui Putin: „Nimeni nu a vrut să arunce o privire mai atentă, pentru că înseamnă o confruntare nedorită cu Moscova. De ce ar cerceta-o cineva pe fiica lui Putin?”.

„Gărzi de corp înarmate din Garda Prezidențială Rusă se plimbă prin Bavaria și nimănui nu-i pasă!”, a exclamat parlamentarul german Sebastian Fiedler (SPD).

Potrivit lui Fiedler, Germania trebuie să contracareze Rusia printr-o „creștere semnificativă a capacităților operaționale ale autorităților de securitate”. 

Surse din serviciile de informații au confirmat pentru Der Spiegel că nu există nicio informație specifică legată de prezențele Tihonovei în Bavaria, dar au precizat că, oficial, „nu sunt responsabili pentru călătoriile membrilor familiilor șefilor de guvern străini”.

sursa

Prețul carburanților continuă să scadă. Cât vor costa de mâine

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă în continuare ieftinirea prețurilor la carburanți pe bursele internaționale, tendință care se reflectă fidel la stațiile petroliere din Republica Moldova, scrie tvrmoldova.md.

În consecință, pe parcursul săptămânii curente benzina a scăzut sub pragul de 26 lei/litru, iar motorina sub 21 lei/litru. Motorina, la prețul dat s-a comercializat ultima dată la începutul anului curent, fapt ce semnifică o recuperare totală a prețului acestui produs după fluctuațiile din ultimele luni.

Pentru următoarele patru zile, 11.05.2024-14.05.2024, ANRE a stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la nivelul de:

– 25,69 lei/litru – pentru benzina COR 95 (-23 bani);
– 20,95 lei/litru – pentru motorina standard (-09 bani).

ANRE urmărește îndeaproape evoluțiile la bursele petroliere internaționale și asigură consumatorii că actualul mecanism de stabilire a prețurilor este unul transparent și garantează corectitudine maximă pentru acestea.

Doi copii au găsit muniții lângă un lac din Bălți

Doi copii din Bălți au găsit muniții lângă un lac din apropierea localității. E vorba de o grenadă și mai multe cartușe. Cazul s-a întâmplat la 9 mai. În acest context, salvatorii au venit cu mai multe recomandări, scrie agora.md.

La Bălți, în bazinul lacului orășenesc, doi minori au găsit un obiect asemănător cu o grenadă, dar și mai multe cartușe. La fața locului au intervenit specialiștii în domeniu, care au asigurat securizarea zonei și au ridicat aceste obiecte. Nimeni nu a avut de suferit.

RECOMANDĂRI. În acest sens, dar și în contextul vacanței sărbătorilor pascale, salvatorii îndeamnă părinții să se asigure că minorii respectă tehnica securității, evită jocul sau atingerea obiectelor periculoase și necunoscute.

Totodată, în perioada vacanței, maturii sunt îndemnați să monitorizeze minorii, în vederea evitării riscului izbucnirii unor incendii în locuințe în urma nerespectării regulilor antiincendiare și exploatării necorespunzătoare a instalațiilor electrice și a celor conectate la gaze. Mai mult, părinții sunt rugați să fie precauți și să nu lase la îndemâna copiilor lichide ușor inflamabile sau alte obiecte ascuțite și periculoase. 

În cazul depistării unor obiecte neobișnuite sau suspecte, oamenii sunt rugați să alerteze imediat serviciile de urgență. De asemenea, salvatorii și pompierii îndeamnă cetățenii să fie responsabili pentru propria siguranță, dar și a întregii comunități, iar în caz de situații de risc, să apeleze Serviciul 112.

Arsenie Todiraș, fostul membru al trupei O-Zone, va deveni tătic

Cântărețul Arsenie Todiraș, cunoscut sub numele de Arsenium, va deveni tată pentru prima dată. Fostul membru al trupei O-Zone a anunțat pe rețelele de socializare că partenera lui de viață este însărcinată, scrie avantaje.ro.

Îndrăgitul artist radiază de fericire. Va deveni în curând tătic pentru prima dată și a vrut să împărtășească marea veste cu toată lumea. Cântărețul a dezvăluit totul pe rețelele de socializare. Arsenie Todiraș a publicat pe contul său personal de Instagram o fotografie alături de partenera lui, Agnès Matoko, în care aceasta își arată cu mândrie burtica de gravidă și ține în mână ecografiile bebelușului.

„1+1=3′, a scris Arsenie Todiraș pe contul său de Instagram alături de imaginea în care anunță că va deveni tată, chiar în a doua zi de Paște, pe 6 mai.

Arsenie Todiraș pare mai îndrăgostit ca niciodată. Dacă la începutul anului surprindea pe toată lumea, anunțând că se pregătește să meargă la altar alături de frumoasa Agnes Matoko, un fotomodel extremd e cunoscut, acum cei doi au anunțat că devin și părinți. Bruneta și artistul au mai fost iubiți în urmă cu 14 ani, în anul 2010, iar după despărțire au rămas în relații bune, atunci el declara că nu este pregătit pentru o relație serioasă. Dragostea dintre ei s-a reaprins și s-au împăcat la 10 ani de la despărțire, iar acum sunt pregătiți să-și întemeieze o familie.

De când s-au împăcat, cei doi nu s-au afișat deloc împreună, semn că vor să își țină relația departe de ochii curioșilor. Însă, în primele zile din 2024, au fost împreună într-o vacanță în Thailanda, unde Arsenie și-a cerut iubita în căsătorie.

Agnes Matoko, viitoare soție a lui Arsenie Todiras, este una dintre cele mai cunoscute modele de la noi din țară. S-a nascut în Bacău dintr-un tată congolez și o mamă româncă. Mai are patru frați, dar ea este frumoasă familiei, cea care a cunoscut succesul în București, reușind să-și clădească o carieră în modelling. Ea a apărut în clipurile lui Arsenie Todiraş, Morandi, Pepe şi Keo. După despărțirea de Arsenie, Agnes Matoko s-a cuplat cu Lucian Becali, însă relația lor s-a terminat cu scandal.

Arsenie Todiraș a devenit celebru cu O-Zone, unde împreună cu Dan Bălan, fondatorul proiectului muzical, și de Radu Sîrbu, Todiraș au cucerit topurile, inițial în Republica Moldova, apoi în România și mai târziu în întreaga lume.

În anul 2004, Arsenie Todiraș, Dan Bălan și Radu Sîrbu alcătuiau cel mai de succes grup din Europa, însă în 2005 aceștia s-au despărțit. După destrămarea trupei O-zone, Arsenie Todiraș s-a reinventat ca artist, adoptând un stil mai îndrăzneț decât afișa în anii 2000.Acum câțiva ani, Arsenie Todiraș a vorbit despre foștii săi colegi din trupa O-Zone, Dan Bălan și Radu Sîrbu.

„Când a murit mama, trupa O-Zone a semnat primul contract.(…) Poate trebuia să trăiesc durerea, m-am afundat în muncă. (…) Primii ani nu realizam că s-a stins trupa. (…) Până la ultimele concerte din Japonia știam că nu mai continuăm. (…) Au fost chestii financiare din cauza cărora ne-am despărțit, și eu eram ca și caracter… Nu știu, poate dacă eram mai maleabil… Dan e… Cum vrea el, așa trebuie să fie. (…) Asta era problema, că nu ne simțeam inferiori, dar ar fi trebuit, vezi? (…) Se întâmplau chestii când el se simțea jignit. (…) Dan era un bun psiholog, de a te vedea, de a te convinge, dar nu era prea diplomat. (…) În schimb, Radu e super! Și acum e super!’, a declarat Arsenie Todiraș în emisiunea „La Măruță’ de la Pro TV.

Republica Moldova peste 7 ani, în viziunea autorităților: Reducerea sărăciei cu 50%, reabilitarea sistemelor de canalizare, construcția a două spitale regionale
Articolul anterior
Dmitry Gordon și-a arătat fiica cea mică, pe care nu a văzut-o de șase luni. Prezentatorul ucrainean este tată a 7 copii
Articolul următor