Presa rusă șochează: „O pensionară din Moscova a fost hipnotizată de ucraineni pentru a da foc mașinii unui înalt oficial al Statului Major General rus”

Presă rusă susține că Elena Belova, în vârstă de 65 de ani, care a incendiat mașina unui oficial militar rus la Moscova, a fost răpită de forțele speciale ucrainene, hipnotizată și învățată de acestea cum să dea foc la mașini.

Pentru a da credibilitate acestei informații, propagandă rusă le citează pe rudele Elenei Belova. Rudele au susținut că pensionară a fost „hipnotizată de ucraineni” pentru a efectua acest act.

Presă de la Moscova a relatat pe 27 august că o femeie în vârstă a fost reținută la Moscova sub suspiciunea că a dat foc unui automobil BMW X6 deținut de Evgeniy Sekretarev, șeful adjunct al Direcției a 8-a a Statului Major General rus.

Ginerele lui Belova susține că această a fost răpită de serviciile speciale ucrainene, care au „hipnotizat-o”, iar apoi au cerut 500.000 de ruble (aproximativ 8.300 de dolari) pentru eliberarea ei, a scris New Voice of Ukraine, citând propagandă rusă. Rudele ei au precizat că femeia a susținut întotdeauna „operațiunea militară specială”, pe care Rusia o desfășoară împotriva Ucrainei.

Presă rusă mai susține că suspectă a scandat „Azov este puterea” în timpul reținerii.

Russian media say 65-year-old Elena Belova, who set fire to a Russian military official’s car în Moscow, was kidnapped by Ukrainian special forces, hypnotized and taught by them how to burn cars.

An absurd fairy tale to mask public opposition to the Kremlin’s war on Ukraine. https://t.co/fRG5lc0mkr

— Euan MacDonald (@Euan_MacDonald) August 28, 2022

Informația a fost anunțată pe canalele rusești de Telegram Baza și Mash, fiind citată agenția rusă de știri de stat TASS.

Sekretarev lucrează în cadrul Direcției a 8-a a Statului Major General al Federației Ruse, care este responsabilă de cenzură militară în mass-media din Rusia, menționează Pravda.

După cum relatează Baza, un BMW X6 aparținând lui Sekretarev era parcat în curtea unei case de pe stradă Leningrad și a luat foc brusc acolo. Partea din spate a mașinii a avut cel mai mult de suferit, portbagajul fiind complet ars.

Baza mai relatează că forțele de poliție ruse au reținut o femeie care ar fi dat foc mașinii. Această a declarat că era împotriva „operațiunii militare speciale”.

Sursele relatează că femeia a stropit portbagajul mașinii cu benzină și i-a dat foc.

Mash notează că suspectă este o femeie în vârstă de 65 de ani care este înregistrată la o clinică psihoneurologica. Ea ar locui în aceeași clădire cu Sekretarev.

Potrivit agenției ruse de știri de stat TASS, agențiile de aplicare a legii au raportat că o femeie din Moscova „a turnat benzină peste și a dat foc unei mașini aparținând unui angajat al Ministerului Apărării al Federației Ruse”.

sursa

Chinezii de la producătorul auto Chery folosesc fabrici din Rusia lăsate libere de rivalii occidentali pentru asamblarea de mașini

Constructorul auto chinez Chery a început să asambleze mașini în Rusia la trei fabrici lăsate libere de rivalii occidentali, pentru a le vinde în țară. Fabricile au fost lăsate libere inclusiv de Volkswagen și Mercedes, informează digi24.ro., cu referire la Reuters.

Producătorii auto chinezi au acaparat mai mult de jumătate din piața auto din Rusia în ceea ce privește vânzările, deoarece majoritatea omologilor occidentali au abandonat țara în urma invaziei din Ucraina. Acum, aceștia își extind aria de acțiune pentru a acoperi și o mai mare parte din producția internă a Rusiei, subliniind modul în care Beijingul joacă un rol mai influent în schimbarea peisajului de producție și a economiei Rusiei de la începutul invaziei.

Pe lângă importurile de autoturisme finite în Rusia, Chery, care reprezintă aproape o cincime din vânzările de autoturisme din Rusia, importă autoturisme aproape finite și finalizează asamblarea în trei fabrici rusești, au declarat persoanele respective. Patru dintre persoane, inclusiv dealeri care gestionează relațiile cu fabricile, au refuzat să fie identificate deoarece nu sunt autorizate să vorbească cu presa.

Cel mai mare exportator auto din China pariază probabil pe o cerere puternică în țară, în timp ce piața internă din Rusia se confruntă cu o producție limitată și o capacitate de producție neutilizată la maxim, au declarat sursele. Chery a afirmat într-o declarație scrisă că aprovizionează piața rusă cu autoturisme, dar nu intenționează să construiască sau să-și cumpere propriile fabrici în această țară. Aceasta nu a comentat ca răspuns la întrebările Reuters cu privire la lucrările de asamblare de la fabrici.

Ploi slabe și maxime de până la 18 grade Celsius, în weekend

Serviciul Hidrometeorologic de Stat transmite pentru ziua de astăzi ploi slabe pe întreg teritoriul țării, în unele regiuni se aștept averse cu descărcări electrice.

Astfel, potrivit prognozei, la nord temperaturile vor fi cuprinse între 10 și 13 grade Celsius. 

În centru, minimele vor coborâ la 13 grade Celsius, iar maximele vor urca la 16 grade Celsius. 

La sud, temparatura va oscila între 15 și 18 grade Celsius. 

Doi elevi din Moldova au obținut locul I la un concurs global de AI

Nikita Moglan și Daniela Malancea, de la Liceul Teoretic “Iulia Hasdeu” din municipiul Chișinău au obținut locul 1 la concursul global de Inteligență Artificială organizat de compania americană Intel. Inclusiv, Oleg Rata și Anastasia Batrincea de la Liceul Teoretic „Nicolae Milescu Spătaru” din mun. Chișinău au câștigat competiția INTEL , la categoria 13-17 ani. Pentru prima dată, Republica Moldova câștigă la nivel global asemenea concurs, Competiției INTEL AI Global Impact Festival 2024.

Nikita Moglan și Daniela Malancea au concurat alături de 105 echipe, au dezvoltat un proiect de inteligență artificială care are ca scop îmbunătățirea accesului echitabil la sănătate. Proiectul lor oferă diagnostice rapide pentru comunitățile dezavantajate, permițând atât pacienților din zone izolate, cât și furnizorilor de servicii medicale să obțină rapid informații esențiale.

Oleg Rata și Anastasia Batrincea au dezvoltat proiectul ,,Road Condition Recognition”, un exemplu de cum inteligența artificială poate transforma problemele cu care ne confruntăm în soluții inovatoare. Identificarea și evaluarea calității drumurilor din Chișinău nu doar că îmbunătățește siguranța rutieră, ci și condițiile de trai pentru toți cetățenii.

Cel mai izolat om din lume a murit. Nu a avut niciodată contact cu lumea civilizată și se crede că avea 60 de ani
Articolul anterior
Prima femeie milionară a Statelor Unite, inspiraţie pentru o nouă păpuşă Barbie
Articolul următor