asdfrgthyjhgfdx

Un nou tip de escrocherie în Republica Moldova! 35.000 de euro furați într-o singură zi prin această metodă

O nouă escrocherie ia amploare în Republica Moldova, pe fondul credulității cetățenilor, mai ales a celor în vârstă.

Astfel, doar într-o singură zi, escrocii din Republica Moldova au reușit să înșele trei pensionari în același timp. Escrocii moldoveni au folosit o schemă veche și îndelung folosită în România, metoda ”accidentul”.

Aceasta presupune ca escrocii să sune la persoane în vârstă și să le transmită că o rudă a lor a fost victima unui accident rutier.

Pentru a-i ajuta pe cei răniți, escrocii le spun vârstnicilor că este nevoie de foarte mulți bani, fie pentru a mușamaliza o eventuală culpă rutieră, ce s-ar putea solda altfel cu dosar penal, fie pentru îngrijiri medicale mai bune pentru rudele rănite în accidentul rutier, scrie evz.ro.

La aceste cazuri de escrocherie din Republica Moldova, infractorii au acționat în mod similar. O femeie, vorbitoare de limba rusă, a contactat victimele prin intermediul unui telefon fix.

Apoi, când pensionarii au fost de acord să trimită banii pentru a-și ajuta rudele, li s-a trimis un curier, o fată sau băiat.

35.000 de euro furați într-o singură zi prin această escrocherie

Valoarea totală a prejudiciului produs de escrocii moldoveni prin metoda „accidentul” doar în aceste trei cazuri a depășit 35 de mii de euro.

Un bărbat din Stăuceni, în vârstă de 82 de ani, le-a dat escrocilor 84.000 de lei si 650 de euro (circa 5.000 de euro în total).

Iar la Chișinău, o victimă în vârstă de 72 de ani le-a transferat 15.000 de euro escrocilor.

În aceeași zi, la Ungheni, un bărbat în vârstă de 78 de ani le-a plătit infractorilor aceeași sumă.

Infractorii au fost prinși

Polițiștii au reușit să-i dea de urmă pe suspectului, în vârstă de 25 de ani, care a fost reținut pentru 72 de ore.

Poliția a publicat o înregistrare a conversației dintre escroci și victimă. De asemenea, polițiștii fac apel la moldoveni să comunice cu rudele în vârstă și să le avertizeze cu privire la acest tip de fraudă.

Incident pe Aeroportul Otopeni! Șase curse Tarom au fost anulate, pentru că piloții nu s-au prezentat la lucru

Tarom, compania aeriană de stat, a anulat șase curse avia în ultimele ore. Este vorba despre trei curse care trebuiau să decoleze noaptea trecută și alte trei în această dimineață.

Pasagerii așteaptă în Aeroportul Otopeni, neștiind ce se va întâmpla și cum vor ajunge la destinație. Ei spun că nu au primit nici o explicație concludentă din partea reprezentanților companiei.

Tarom a anulat mai multe curse

Compania aeriană de stat a anunțat că mai multe curse aeriene au fost anulate, în prima zi a săptămânii. Acest lucru s-a întâmplat din cauză că piloții nu s-au prezentat la lucru. Oficial, compania Tarom susține că membrii echipajelor ar avea probleme de sănătate.

Conform unor surse din interiorul companiei, în realitate ar fi vorba despre un protest mascat. Piloții din cadrul companiei de stat reclamă salariile prea mici și programul de lucru prea încărcat, conform evz.ro care citează Digi 24.

Inițial, compania Tarom a anunțat că toate zborurile către și dinspre Cairo, Amman și Beirut programate sunt anulate din cauză că membrii echipajelor sunt indisponibili temporar. Ar fi vorba despre șase curse, trei dinspre București, care trebuiau să decoleze noaptea trecută, și celelalte trei pereche, din destinațiile respective:

  • ROT101/2 OTOPENI -CAIRO- OTOPENI;
  • ROT167/8 OTOPENI -BEYRUT- OTOPENI;
  • ROT187/8 OTOPENI -AMMAN-OTOPENI.

Slăbiciunile matinale: ce ascund

Acest simptom care apare frecvent poate fi un semnal de alarmă că organismul are o suferinţă cronică indusă inclusiv de un dezechilibru hormonal.

Astfel, potrivit specialiştilor, senzația de slăbiciune matinală poate indica instalarea unor boli precum diabetul zaharat, hipotiroidismul sau anemia. „Una dintre bolile în care apare ca simptom predominant oboseala matinală este diabetul. O altă boală endocrină cu acest simptom este hipotiroidismul primar”, explică medicul endocrinolog Anna Mashkova.

Hipotiroidismul este o boală a glandei tiroide cauzată de funcția sa redusă. „Boala se caracterizează prin senzaţia frecventă de apatie, slăbiciune generală, rezistență fizică redusă, umflarea feței în zona din jurul ochilor (mixedem), căderea părului, subțierea sprâncenelor, unghii fragile, ciclu menstrual neregulat, intoleranță la variaţiile de temperatură”, a remarcat medicul.

Slăbiciunea matinală este, de asemenea, caracteristică anemiei. Oamenii se plâng de oboseală, amețeli, dureri de cap, concentrare redusă, paloare și toleranță slabă la efort fizic.

Simptomele diabetului tip II:

– Urinări frecvente, mai ales noaptea.

– Sete constantă.

– Oboseală și slăbiciune. Procesarea defectuoasă a zahărului în organism poate duce la o energie scăzută și te poate face să te simți obosit și slăbit.

– Creșterea poftei de mâncare, senzație constantă de foame.

– Vindecarea lentă a rănilor.

De asemenea, diabetul necontrolat poate cauza probleme de vedere, cum ar fi acuitatea vizuală încețoșată sau redusă.

Alte cauze ale slăbiciunii matinale

Lipsa de somn. Somnul insuficient poate fi cauzat de stres, insomnie sau o rutină zilnică deficitară.

Nivel scăzut de zahăr din sânge. Dacă nu mănânci suficient înainte de culcare sau sări peste micul dejun, glicemia poate fi scăzută, făcându-te să te simți slăbit și amețit dimineața.

Depresie, anxietate. Problemele psihologice afectează calitatea somnului.

Lipsa activității fizice duce la slăbirea mușchilor și la scăderea energiei.

Alimentaţie de proastă calitate. Nu primirea suficienților nutrienți sau săritul peste mese înainte de culcare poate duce la senzația de slăbiciune și oboseală dimineața.

Valorile medii ale glicemiei

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între 70 şi 100 mg/dl, a jeun (dimineaţa, pe nemâncate) şi între 101 şi 140 mg/dl la 2 ore după masă (postprandial).

Specialiștii recomandă monitorizarea hemoglobinei glicozilate anual sau de fiecare dată când este nevoie. Deşi în majoritatea cazurilor nu sunt prezente simptome, nivelul crescut al zahărului din sânge poate să ducă la sete excesivă, urinare frecventă, vedere neclară sau oboseală prelungită.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a trăi o viață sănătoasă dacă aveți diabet este să vă controlați glicemia (zahărul din sânge).

sursa