Ce trebuie să facă George și Charlotte pentru a primi bani de buzunar de la părinți

Prințul și Prințesa de Wales, încă de la început, și-au crescut copiii într-un mod cât mai normal cu putință. De exemplu, la fel ca alți copii, Prințul George și Prințesa Charlotte trebuie să își ajute părinții la treburile casnice. Totul, în schimbul unor bani de buzunar sau a unor minute petrecute în fața unui ecran, susține un expert regal.

Kate Middleton and Prince William's children prepare for MAJOR change at  home | HELLO!

Prințul și Prințesa de Wales au doi băieți și o fată. Deși aceștia sunt copiii moștenitorului tronului, Kate Middleton și Prințul William vor ca cei mici să aibă o copilărie cât se poate de „normală”.

Acest lucru include folosirea de către cei doi părinți a unor metode tradiționale de parenting. Mai precis, Prințul William și Kate Middleton îi ajută pe copii să înțeleagă cum se câștigă banii.

Ce trebuie să facă George și Charlotte pentru a primi bani de buzunar de la Prințul William și Kate Middleton

Expertul regal și autoarea Katie Nicholl spune că William și Kate îi pun pe copiii lor să facă treburi în casă pentru a câștiga bani de buzunar și timp de ecran.

Nicholl, care a lansat recent o nouă carte, The New Royals: Queen Elizabeth’s Legacy And The Future Of The Crown, a declarat pentru OK! Magazine: „Îmi imaginez că îi vor pune pe toți copiii să facă treburi, cum ar fi să așeze masa pentru cină, în schimbul banilor de buzunar sau a unor recompense, cum ar fi timpul petrecut în fața ecranului”.

Această abordare se reflectă și în obiceiul lor de a-i duce pe copii la școală în fiecare zi.

„Da, au o dădacă și o menajeră, dar Kate este cea care pregătește ceaiul în majoritatea zilelor. Ea chiar este complet implicată”, a spus Katie.

Întreg programul lui William și Kate este organizat în jurul copiilor

Totodată, autoarea regală Katie Nicholl a declarat că prințul și prințesa de Wales încearcă să își programeze îndatoririle regale în jurul prințului George, în vârstă de nouă ani, a prințesei Charlotte, în vârstă de șapte ani, și a prințului Louis, în vârstă de patru ani.

„Ei încearcă să programeze angajamentele regale cât mai mult posibil în jurul programului lui George și Charlotte – antrenamente de fotbal și cluburi de gimnastică și întâlniri de joacă”.

Prințul William și Kate Middleton s-au mutat recent în Windsor, unde toți cei trei copii frecventează acum aceeași școală. Familia locuiește pe domeniul Windsor, la Adelaide Cottage, după ce s-a mutat de la Palatul Kensington la începutul acestui an.

sursa

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, alături de copii de 1 iunie. Cum au celebrat sărbătoarea

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) s-a alăturat evenimentului dedicat copiilor cu genericul „Celebrăm copilăria împreună”. Astfel, pentru cei mici au fost organizate activități distractive, precum ateliere de creație, jocuri interactive, demonstrații ale sporturilor tradiționale, dresaj canin și un spectacol cu cai.

Celebrăm copilăria împreună: Jocuri interactive și dulciuri pentru copiiFoto: Telegram/IGSU

Pe parcursul zilei, copiii au avut ocazia să se implice în mai multe activități și au primit dulciuri.

În cadrul programului, subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne au organizat expoziții cu echipamente și autospeciale din dotare, precum și ateliere demonstrative pentru cei mici. 

„Copiii au avut posibilitatea să exploreze autospecialele pompierilor și să facă fotografii cu angajații Inspectoratului. 

De asemenea, IGSU a prezentat publicului ambulanța de tip C1 a Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare, iar medicii și paramedicii au prezentat tuturor doritorilor informații și tehnici privind acordarea primului ajutor. 

Totodată, pompierii au organizat un atelier interactiv în care copiii au probat uniforma salvatorilor, dar și au încercat să refuleze apa din furtunuri”, comunică IGSU.

Oaspeții evenimentului au fost surprinși și de un concert cu participarea mai multor artiști autohtoni.

gallery images

De Ziua Copiilor, la Grădina Botanică va avea loc un eveniment festiv

Guvernul va organiza pe data de 1 iunie, când este marcată Ziua Internațională a Ocrotirii Copilului, un program de activități cu genericul „Celebrăm copilăria împreună”.

Accesul la evenimentul din Grădina Botanică va fi gratuit, iar primii 3.000 de vizitatori vor primi înghețată, pufuleți, sucuri și snack-uri, transmite IPN.

„Cu toții ne întrebăm cum ar arăta o zi petrecută pe poieniță verde, fără discursuri oficiale, cu activități pentru cei mari și pentru cei mici. Este un program interactiv care a fost pregătit de către autorități”, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului, Daniel Vodă.

Potrivit lui, activitățile din Grădina Botanica vor începe la ora 10.00. Vor fi expoziții, programe artistice, ateliere, activități pentru copii, prezentarea tehnicii de intervenție și cea criminalistică a diferitor instituții de stat. De asemenea, vor fi prezenți cu demonstrații patrupezii și reprezentanții Serviciului chinologic. Alte prezentări vor fi ale sporturilor tradiționale.

„Invităm părinții și copiii să viziteze activitățile pe care le organizează Guvernul țării la Grădina Botanică din capitală”, a mai spus Daniel Vodă.

Parlamentul a declarat anul trecut ziua de 1 iunie zi de sărbătoare nelucrătoare. Potrivit autorilor inițiativei, modificările la Codul Muncii vor oferi părinților posibilitatea de a marca împreună cu copiii ziua de 1 iunie. Or, potrivit lor, interesul pentru copil trebuie să fie unul prioritar și că toți copiii au nevoie de sprijinul și atenția de zi cu zi.

Ziua Internațională pentru Protecția Copiilor, marcată pe 1 iunie, este sărbătorită în aproape 50 de țări. Alte peste o sută de state celebrează o zi a copilului la date diferite.

Lista disciplinelor opționale pe care părinții le pot alege pentru elevii din ciclul primar

Suntem în luna mai, deci, în curând, părinții care au elevi în clasele primare vor trebui să scrie cereri de solicitare a unei discipline opționale pe care o vor studia copiii lor în viitorul an de învățământ. Disciplinele vor fi propuse părinților de către o comisie a instituției de învățământ, inclusiv la recomandarea Consiliului Elevilor, și trebuie să aibă la bază interesele copiilor raportate la gradul de calificare a cadrelor didactice.

În viitorul an de învățământ, elevii din clasele primare vor avea posibilitatea de a alege una dintre cele 22 de discipline opționale prevăzute în Planul-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal, anul de studii 2024/2025, transmite diez.md

Lista disciplinelor o găsiți mai jos.

Limbă și comunicare

  1. Cultura bunei vecinătăți
  2. O oră pentru lectură
  3. În împărăția cuvântului
  4. Tainele comunicării
  5. Elemente de cultură și civilizație a Franței
  6. Educație pentru media (cl. III-IV)
  7. English for Future

Matematică și științe

  1. Educație ecologică
  2. Educație pentru sănătate
  3. Matematica distractivă
  4. În împărăția lui MATE
  5. Robotica (cl. III-IV)
  6. Informatica (cl. II-IV)
  7. Matematica în cotidian (cl. I-IV)
  8. Matematica pentru isteți (cl. I-IV)

Educație socioumanistică

  1. Religia
  2. Educație economică și antreprenorială (cl. I-IV)
  3. Educație interculturală
  4. Educație pentru drepturile omului (cl. I-IV)
  5. Chișinăul meu (cl. III-IV)

Sport

  1. Educație fizică și fotbal (cl. I-IV)
  2. În împărăția șahului (cl. I-IV)

În clasele gimnaziale și liceale, disciplinele opționale sunt selectate de către elevi. Totuși, în locul elevilor claselor I-IV-a, disciplinele opționale studiate vor fi selectate de părinții/reprezentanții legali ai acestora, în cadrul unor ședințe cu părinții. Instituția de învățământ va informa în luna mai părinții despre oferta educațională pe care o pune aceasta la dispoziție. Totodată, părinții au dreptul să participe pe parcursul anului în calitate de invitați la anumite lecții din cadrul disciplinei opționale, alături de alți membri ai comunității: membri ai APL, antreprenori, polițiști și persoane notorii.

Părinții care au elevi ce vor fi înmatriculați în clasele întâi indică disciplinele opționale în cererea de înmatriculare în instituție.

Un bebeluș născut la 24 de săptămâni, lăsat să moară. Medicii au ajuns pe banca acuzaților
Articolul anterior
Mircea Bravo, detalii despre viața de om însurat. Ce s-a schimbat pentru faimosul creator de conținut de când este căsătorit
Articolul următor