Copiii de la o grădiniță din Moscova primesc lecții de război. Micuți de 4 și 5 ani sunt învățați să folosească mitraliere și grenade

Copiii de la o grădiniță din Moscova primesc lecții de război. Micuții de patru și cinci ani învață cum să folosească mitraliere și grenade.

Imagini video șocante arată cum un ofițer în echipament de luptă le arată copiilor de la grădiniță cum se folosește o mitralieră Kalashnikov și un lansator de grenade antitanc, potrivit Daily Mail citat de stirileprotv.ro.

„Profesorul” este Pavel Firsov, care face parte dintr-o mișcare militaristă pro-Kremlin numită „Combat Brotherhood”.

Copiii de la Grădinița nr. 31 din Korolev, aflată lângă Moscova, au fost învățați despre „calitățile care disting un adevărat apărător al Patriei”.

Tatăl unui copil de la grădinița respectivă și-a exprimat indignarea.

„Nu am fost avertizați. Am avut noroc că fiul nostru nu era la grădiniță în această zi”, a declarat el.

Firsov este un „veteran al operațiunilor militare” și dă în mod regulat lecții militare copiilor mai mari.

Cursurile au loc pe măsură ce zeci de mii de soldați ruși mor în încercarea lui Putin de a cuceri Ucraina.

Ministrul Mediului: ”Nu există niciun pericol și avem destulă apă în Nistru!”

„Astăzi nu avem niciun pericol și avem destulă apă în Nistru”, susține Ministrul Mediului în contextul în care e alertă hidrologică pentru Nistru, Prut, dar și râurile mici. Sergiu Lazarencu reiterează că râul Nistru este esențial pentru Republica Moldova, fiind sursa principală de apă pentru o mare parte a țării și pentru municipiul Chișinău, subliniind importanța protejării acestuia.

„Nistru e comoara noastră, e sursa cea mai importantă de apă, 80% din teritoriul Republicii Moldova și aproape 100% pentru municipiul Chișinău de asta e important să îl păstrăm și să ținem la el, nepoluându-l. Principalele surse de poluare sunt, pe de o parte, apele uzate, o altă sursă de poluare sunt de la fertilizanții agricoli și o sursă vizibilă și ține mult de educația noastră și responsabilitatea noastră civică e poluarea din plastic. Una din sursele principale sunt PET-urile și cu această ocazie fac apel la populația Republicii Moldova să fim mai responsabili fiindcă asta se răsfrânge a ceea ce consumăm noi zi de zi”, a declarat Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, transmite TVR Moldova.

Totodată, ministrul amintește despre vizita recentă a Ministrului Protecției Mediului și a Resurselor Naturale din Ucraina, Ruslan Strelets, în cadrul căreia a fost abordat subiectul gestionării eficiente a fluviului Nistru.

„Vizita recentă a domnului Strelets în Republica Moldova demonstrează aceasta, e prima dată în istoria Republicii Moldova când un ministru al mediului vine la noi. Suntem în legătură permanentă cu dumnealui. Am avut o discuție foarte constructivă, am agreat anumite chestii, ne-a făcut o invitație la Kiev. Cel mai important e că am discutat inclusiv despre respectarea regulamentului pentru bazinul Nistru. Astăzi, acest regulament se respectă și debitul este de minimum 100 de metri cubi pe secundă. Din păcate, se speculează foarte mult pe acest aspect, astăzi nu este niciun pericol. Noi suntem în perioada apelor mici, iar situații de acestea se întâmplă în mai mulți ani. Lacul de la Dnestrovsc, de fapt, este un avantaj ori dacă nu era el, situațiile și acele poze pe care le-am văzut ar putea fi în alți ani și asta e natural. Astăzi, acest lac de la Dubăsari este un avantaj pentru că în perioada de inundații este o barieră împotriva viiturilor, în perioada de secetă poți regla debitul de care e necesar de apă potabilă, pentru irigare și astăzi nu avem niciun pericol și avem destulă apă în Nistru”, a declarat Ministrul Mediului.

În același timp, Sergiu Lazarencu vine cu o rugămite către cetățenii Republicii Moldova de a consuma rațional apa.

„Eu cred că e nevoie să consumăm rațional pe tot parcursul anului. Resursele naturale nu sunt inepuizabile, de asta consumul rațional e important în fiecare anotimp. Reiterez că barajul de la Dnestrovsc și lacul de acumulare ne ajută ca noi să avem debitul necesar pentru a aproviziona toată țara cu apă potabilă, inclusiv pentru irigare”, menționează ministrul.

Întrebat care ar fi pericolele pentru Republica Moldova dacă barajul de la Naslavcea ar fi distrus într-o eventuală bombardare în Ucraina, ministrul a răspuns: „Într-adevăr, ar fi pericole. Totuși, este foarte greu, discutând cu specialiștii tehnici, în ultima perioadă am avut mai multe discuții pe acest subiect, e foarte greu să distrugi acest baraj în totalmente. Dacă l-ai distruge în totalmente, ar fi pericol în zona lacului de acumulare Dubăsari, până acolo relieful ne ajută să nu fie aceste pericole. Noi am făcut anumite calcule și simulări. Totuși sper să nu se ajungă la asta. În caz de ceva noi vom reacționa și avem un plan de reacție.”

Trei zile de festival! Când începe „Te Salut, Chișinău!”

Primăria Municipiului Chișinău informează că în acest an, Festivalul „Te salut, Chișinău!” va fi organizat în perioada 19-21 iulie 2024.

Viceprimarul Angela Cutasevici a făcut un anunț în acest sens și a dat câteva detalii despre desfășurarea evenimentului cultural-artistic.

„O zi a Festivalului este dedicată istoriei locale, o altă zi este dedicată culturii și folclorului tradițional, după care avem muzica clasică, iar ultima zi este destinată tinerilor”, a specificat Angela Cutasevici.

„Te Salut, Chișinău!” este un eveniment care adună împreună atât locuitorii orașului, cât și oameni din toate zonele țării și de peste hotare.

Festivalul „Te Salut, Chișinău!”, ediția 2024, este consacrat aniversării a 588-a de la prima atestare documentară a orașului.

CIO dezminte informaţiile privind o posibilă anulare a Jocurilor Olimpice de la Paris

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a dezminţit, miercuri, zvonurile legate de un articol publicat în presa franceză, conform cărora se ia în considerare posibilitatea anulării Jocurilor Olimpice de la Paris, transmite MOLDPRES cu referire la news.ro.

Le Journal du Dimache şi Le Point au anunţat că preşedintele CIO, Thomas Bach, a fost „îngrozit de dizolvarea” Adunării Naţionale franceze la 9 iunie de către Emmanuel Macron şi şi-a dat „termen până la jumătatea lunii iulie pentru a confirma, anula sau amâna Jocurile de la Paris”, care ar urma să se desfăşoare între 26 iulie şi 11 august.

„Acest lucru face în mod clar parte din campania continuă de dezinformare împotriva Franţei, a CIO, a preşedintelui său şi a Jocurilor Olimpice. Nu are nicio bază reală. Preşedintele CIO şi întreaga mişcare olimpică aşteaptă cu nerăbdare nişte Jocuri Olimpice excelente la Paris 2024, începând cu ceremonia de deschidere din 26 iulie”, a negat CIO într-un mesaj postat pe reţelele sale sociale, inclusiv X.

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice Paris 2024 a declarat, de asemenea, că va „investiga originea acestor informaţii false” difuzate de Le Point şi preluate de Le JDD.

Poșta Moldovei atenționează asupra unui nou tip de escrocherie prin care oamenilor le sunt ceruți bani
Articolul anterior
Sensibilizați de cazul Deliei, și copii din alte instituții au organizat iarmaroace cu vânzare. În ajutor le-au sărit mai mulți agenți economici
Articolul următor