Iana Rudkovskaya, supărată că băiețelul ei nu poate concura la competiții internaționale: ,,I s-a furat viitorul. Nu e corect”

Producătoarea Iana Rudkovskaya este o ,,patriotă rusă”. Celebra blondină nu-și ascunde poziția clară, susținând acțiunile regimului rus aflat la putere.

Iana este îngrijorată de viitorul moștenitorului ei, Alexander Plushenko. Băiatul se poate lăuda cu un succes extraordinar în patinajul artistic, dar viitorul sportivului este în prezent pus sub semnul întrebării.

Din cauza războiului din Ucraina și a sancțiunilor, sportivii ruși nu pot concura în competiții internaționale.

Яна Рудковская заявила, что ее сын может отказаться от фигурного катания  только из-за травмы - Вокруг ТВ.

Ei vor trebui să îndeplinească condiția clară: să declare public că nu susțin acțiunile Federației Ruse în Ucraina.

„Fiului meu i s-a luat viitorul, a avut mare succes în sport. Sportivilor noștri li s-a propus să-și schimbe poziția civică”, se plânge blonda pe Instagram.

Кому Яна Рудковская обязана многомиллионным состоянием - Экспресс газета

Primăria anunță un concurs pentru identificarea unui concept sculptural al bustului scriitorului Nicolae Dabija

Primăria Municipiului Chișinău, prin intermediul Direcției Generale Cultură și Patrimoniu Cultural, anunță lansarea concursului de soluții plastice de selectare a autorului monumentului de for public, bustul scriitorului Nicolae Dabija, informează unica.md cu referire la un comunicat al Primăriei.

Concursul este deschis pentru sculptorii din țară și are drept scop identificarea unui concept sculptural care ar imortaliza personalitatea scriitorului, istoricului literaturii și omului politic din Republica Moldova, membru de onoare al Academiei Române (din 2003) și membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei (2012), Nicolae DABIJA.

Juriul, format din sculptori și specialiști notorii din domeniu, va decide asupra conceptului câștigător.

Propunerile vor fi recepționate până la data de 04 octombrie 2024. Rezultatele Concursului vor fi făcute publice/anunțate la 14 octombrie 2024.

Un alpinist din R.Moldova a rămas blocat în munți, în Italia. Era împreună cu o româncă

Un moldovean de 35 de ani și o tânără de 30 de ani din România au fost salvați noaptea trecută după ce au rămas blocați în munții Cadini di Misurina din Italia. Potrivit presei italiene, cei doi ar fi greșit traseul de coborâre. Din fericire, aceștia au fost observați cu ajutorul dronelor, scrie deschide.md.

Conform informației prezentate, după ce au ajuns în vârf, cei doi au început din greșeală coborârea pe un alt traseul, decât cel stabilit. Prin urmare, ei nu au mai fost în stare să continue coborârea și au cerut ajutor printr-un sistem de satelit.

Imediat, organele abilitate au fost mobilizate pentru a efectua misiunea de salvare. Din cauza condițiilor meteorologice, a fost necesară intervenția unui elicopter.

Operațiunea a durat câteva ore. Într-un final, cei doi au fost transportați în siguranță într-o zonă securizată.

Moldoveancă ucisă cu deosebită cruzime de soțul elvețian pentru că i-ar fi fost infidelă

Procurorii din Zürich, Elveția, cer detenție pe viață pentru un elvețian de origine turcă care acum doi ani și-a ucis cu deosebită cruzime soția, o femeie de 40 de ani din R.Moldova. Potrivit presei elvețiene, individul a recurs la acest gest după ce și-a suspectat soția de infidelitate, scrie deschide.md.

Conform informației prezentate, tragedia s-a produs în noiembrie 2022 în Zürich. Inculpatul de 51 de ani, susținând că soția îl înșală cu vecinul, i-a aplicat numeroase lovituri cu cuțitul, după care i-a tăiat gâtul.

În cadrul examinării dosarului, ancheta a demonstrat că nu există dovezi privind infidelitatea victimei.

Deși avocații inculpatului susțin că crima nu a fost premeditată și cer doar 7 ani de închisoare pentru bărbat, specialiștii au constatat că individul era deplin responsabil pentru acțiunile sale. Mai mult, crima a fost săvârșită din motive „sadice”.

Înregistrările video din apartament arată că la un moment dat, dintre cei doi s-a iscat o ceartă. Femeia și-a anunțat soțul că vrea să-l părăsească. Au urmat scene de groază, în care bărbatul i-a aplicat soției mai multe lovituri cu pumnii, după care a luat un cuțit și a lovit-o de mai multe ori, iar în final i-a tăiat gâtul. În acel moment în casă au intrat copiii cuplului și individul, în prezența acestora, i-a aplicat femeii ultima lovitură.

Vineri, 5 iulie, instanța ar urma să pronunțe sentința.

„I s-a scurs laptele?”. Ipostaza neobișnuită a Rihannei, discutată în mediul online
Articolul anterior
Criză de electricitate: Pașii ce vor fi luați în continuare
Articolul următor