Spălare de bani. Percheziții la o rețea de restaurante din Chișinău

O rețea de restaurante din Chișinău a fost supusă, astăzi, perchezițiilor în cadrul unei cauze penale pornite pe spălare de bani.

Percheziții la o rețea de restaurante din Chișinău

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție, în comun cu Inspectoratul Național de Investigații, au desfășurat acțiuni de urmărire penală și l-au reținut pe unul dintre beneficiarii efectivi ai rețelei de restaurante.

Potrivit materialelor urmăririi penale, în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 mai 2022, trei agenți economici, care formează o rețea de restaurante, ar fi creat o schemă prin intermediul căreia au comis evaziune fiscală și, respectiv, spălare de bani. Datele anchetei arată că agenții economici n-ar fi eliberat bonuri fiscale clienților, creând o contabilitate paralelă și eschivându-se de la plata impozitelor la stat. În perioada menționată, beneficiarii ar fi încasat peste 60 de milioane de lei, bani pe care i-ar fi legalizat ulterior.

Astăzi, au fost percheziționate domiciliile, unitățile de transport deținute, dar și localurile care aparțin agenților economici suspectați de spălare de bani. Ofițerii CNA și procurorii au ridicat obiecte relevante pentru cauză, între care purtători de informații, înscrisuri de ciornă și alte documente, indicate în ordonanța de percheziție. O persoană a fost reținută pentru 72 de ore.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Accident în centrul Capitalei: O mașină s-a izbut într-un troleibuz plin cu pasageri

Un accident cu implicarea unui troleibuz de pe ruta 22, dar și a unui automobil de model Toyota, s-a produs joi, 4 iulie, pe bulevardul Ștefan cel Mare din Capitală, scrie stiripesurse.md.

colaj foto: stiripesurse.md

Felicia Rusu, purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC) a declarat că în momentul impactului în troleibuz se aflau circa 50 călători. Din fericire, nimeni din ei nu a avut de suferit.

Purtătoarea de cuvânt a precizat că troleibuzul se deplasa regulamentar, pe banda destinată transportului public.

Vinovat de cele întâmplate s-ar face șoferul cu Toyota, care ar fi încercat să vireze la dreapta fără a se asigura, iar în rezultat s-a tamponat cu troleibuzul.

De menționat că, circulația troleibuzelor din zonă nu a fost afectată.

La scurt timp, la fața locului a fost chemată poliția, care va stabili toate circumstanțele producerii accidentului.

Pedeapsă cu închisoare pentru o badantă din R. Moldova care a maltratat o bătrână de care îngrijea

O femeie de 60 de ani din R.Moldova a fost condamnată în Italia la 3 ani și 2 luni de închisoare, după ce o perioadă îndelungată a maltratat bătrâna de care avea grijă. Sentința a fost pronunțată miercuri, 3 iulie, de magistrații din Pesaro, scrie deschide.md.

Potrivit materialelor dosarului, o perioadă îndelungată bătrâna era hărțuită și bătută. În unul din cazuri victima a fost amenințată cu o furculiță.

La un moment dat, bătrâna nu a rezistat și a depus o plângere.

Fiind audiată, moldoveanca nu și-a recunoscut vina. Totuși, procurorii au reușit să-i demonstreze colpabilitatea.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel.

Trăiește cultura altfel, într-O seară în parc!

Muzica ne unește, ne alină sufletele și ne oferă acea stare de armonie, de care avem cu toții nevoie. Din acest motiv, grandiosul concert ”O seară în parc” din acest an este mult mai așteptat și cu o semnificație extrem de profundă, informează unica.md. 

La 6 iulie, Teatrul Verde din Chișinău va găzdui un eveniment deosebit de important pentru iubitorii de muzică și cultură – „O seară în parc”. O seară ce promite să fie o adevărată sărbătoare, reunind pe aceeași scenă artiști talentați de pe ambele maluri ale Prutului.

Astfel, la mijloc de vară, îți dăm din nou întâlnire în inima Chișinăului, la a 6-a ediție, a celui mai mare concert de muzică simfonică din țară.

Vom petrece împreună momente de vis, ghidați de notele muzicale ale celor mai frumoase și selecte piese. 

Celebrul compozitor și pianist Eugen Doga, cunoscut pentru creațiile, va fi unul dintre invitații speciali.

Alături de el, pe scenă vor urca Monica Anghel și Paula Seling, două voci de aur ale României, recunoscute pentru interpretările lor și carierele de succes. 

Evenimentul va fi completat de prezența altor artiști de renume, precum Alin Stoica și Bogdan Mihai, soliști ai Operei Naționale din București.

Ai noștri, Natalia Barbu, Cătălin Josan, Cristina Scarlat și Dumitru Mîțu vor face furori în rândul celor prezenți, iar Mariana Bulicanu, Lilia Istrati și Iana Novac vor încânta publicul nu doar prin voce, dar și prin atitudine, rafinament și frumusețe.


Interpreții vor fi susținuți de orchestra extinsă a Teatrul Național de Operă şi Balet „Maria Bieșu”, dirijor – Dumitru Cârciumaru.


Atmosfera serii va fi una magică, îmbinând sunetul muzicii cu frumusețea naturală a Teatrului Verde, un loc perfect pentru a celebra arta. Or, „O seară în parc” promite să fie o experiență memorabilă, un prilej de a petrece timp de calitate alături de cei dragi și de a aprecia talentul extraordinar al invitaților speciali. 

Te așteptăm pe 6 iulie, începând cu ora 19:30 la Teatrul Verde (renovat), să te bucuri de „O seară în parc” absolut magnifică.

Vezi cum a fost ”OSP 2018”, ”OSP 2019”, ”OSP 2021”, ”OSP 2022”, ”OSP 2023

Organizator: iTicket

Parteneri Generali: Mastercard|maib

Parteneri: Primăria Municipiului ChișinăuCastel Mimi

Parteneri Media: TV8, KissFM

Prețuri:

Sector A – 490 lei

Sector B – 390 lei
Sector B ”Family” (2 adulți + 3 copii până la 12 ani) – 790 lei

Sector C – 290 lei

*Copiii până la 5 ani intră gratuit. Loc pe scaun nu este inclus.

**Pensionarii au 30% reducere la procurarea a 2 bilete în oficiul iTicket (str. Vlaicu Pârcălab 27) (la prezentarea carnetului de pensionar cu prezenta posesorului de carnet – obligatorie, biletele cu reducere sunt pentru Sectorul B sau C). Reducerea este valabilă până la 3 iulie.

***Accesul la concert va fi permis începând cu ora 17:30.

Cumpără bilete AICI!

Cum au fost înșelate zeci de femei, pe un site de întâlniri, în Spania. Victimele, escrocate cu peste un milion de euro
Articolul anterior
VIDEO! A plouat cu bani pe o autostradă din Chile, în urma unui jaf
Articolul următor