Relația dintre prințesa Norvegiei și un șaman pune în pericol supraviețuirea Coroanei

Relația dintre prințesa Martha Louise din Norvegia și șamanul Durek Verret pune în pericol supraviețuirea Coroanei. Sondajele de opinie arată că dragostea pentru monarhie a scăzut cu 17%, de anul trecut, când cei doi s-au logodit.

La vremea respectivă, prințesa a postat pe rețelele de socializare că este fericită să anunțe logodna cu șamanul Durek.

Regele Harald, în vârstă de 85 de ani, l-a întâmpinat cu afecțiune pe șaman și a precizat că „Este o ciocnire de civilizaţii, o ciocnire culturală pentru mulţi”.

Durek Verret este fiul unei femei cu rădăcini în India de Vest și al unui bărbat din Haiti. El a susținut că are o „relaţie adorabilă cu familia miresei”.

De asemenea, acesta i-a criticat pe norvegieni pentru că „nu acceptă o căsătorie în stil Bridgerton”, relatează Mediafax.

„Este puţin dificil pentru oameni să vadă ceva nou, să evolueze din zona lor de confort”, a declarat Durek, pentru revista Britain’s Town and Country.

Potrivit presei internaționale, supuşii regelui Harald nu au o problemă cu înfățișarea logodnicului prințesei Martha Louise, ci cu declaraţiile făcute de acesta de-a lungul anilor.

Acum, fratele Marthei, Prinţul Haakon, este pus în situația de a lua o decizie în ceea ce privește logodna celor doi.

Acesta a spus zilele trecute, cu câteva declaraţii scurte, că nu este exclus ca Martha Louise să fie nevoită să renunţe la titlu sau chiar să-l piardă.

A urcat băut la volan și a vrut să mituiască polițiștii cu 1.000 de lei pe care i-a lăsat în mașina de serviciu. Ce riscă un șofer din Drochia

Politiștii au depistat noaptea trecută un bărbat de 46 de ani din Drochia în stare avansată de ebrietate la volanul unui Mercedes, cu mers neuniform și fără luminile în faruri conectate, ceea ce a și atras atenția agenților de patrulare, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

În timpul verificărilor, polițiștii au stabilit că șoferului i-a fost anulat dreptul de a conduce vehicule încă din anul 2020. Testul alcoolscopic efectuat cu aparatul Drager a indicat un rezultat de 0,62 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pentru a evita răspunderea penală, bărbatul a încercat să mituiască polițiștii, lăsând în mașina de serviciu bancnote în valoare de 1000 de lei.

Șoferul a fost reținut pentru 72 de ore, iar mașina a fost transportată la parcarea specială. Acesta riscă o amendă de peste 125.000.

Școlile din țară vor avea acces egal și nediscriminatoriu la granturi tehnice

Școlile din Republica Moldova vor beneficia de oportunități echitabile, indiferent de capacități, pentru a accesa granturile din cadrul Proiectului „Îmbunătățirea calității educației”. Parlamentul a ratificat modificări la Acordul de împrumut dintre țara noastră și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. De menționat că subproiectele din cadrul granturilor vizează dotarea instituțiilor de învățământ cu laboratoare performante, sisteme IT sau softuri, precum și instruirea cadrelor didactice. Astfel, 120 de școli vor primi finanțare în valoare de 36 000 de dolari, scrie breakingnews.md.

Pentru a facilita procedura, autorii au propus ca procesele și procedurile de procurări în cadrul subproiectelor școlare selectate să fie transmise în responsabilitatea echipei de management a Proiectului, care le va executa conform regulilor de procurări ale Băncii Mondiale. Până acum, Proiectul prevedea că școlile trebuiau să prezinte Ministerului Educației și Cercetării subproiecte destinate acoperirii necesităților de bunuri, servicii și instruiri. Ulterior, Ministerul Educației și Cercetării selecta subproiectele și încheia acorduri de grant cu școlile beneficiare.

În acest context, Ministerul Educației și Cercetării a sesizat posibile riscuri, precum lipsa de capacități instituționale (cunoștințe, abilități și experiență) necesare pentru gestionarea eficientă a proceselor de procurări de bunuri și servicii din granturile Proiectului. Mai mult decât atât, unele școli nu sunt înregistrate ca instituții publice și nu dețin conturi trezoreriale, fiind la balanța autorităților publice. În aceste condiții, deciziile privind subproiectele selectate urmau să fie luate de APL, ceea ce implică riscuri suplimentare.

În cadrul Proiectului „Îmbunătățirea calității educației”, țara noastră beneficiază de un împrumut în valoare de 49,6 milioane de dolari, precum și granturi în sumă totală de 9,8 milioane de dolari. Implementarea acestuia a început în 2023.

Ministrul Mediului și Poliția le-au oferit șoferilor puieți de stejar

Astăzi, ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, în pauza de masă, a împărțit puieți de stejar participanților la trafic în centrul capitalei, alături de Poliția Rutieră. Evenimentul a avut scopul de a promova campania de împădurire „Generația Pădurii” și de a încuraja cetățenii să se implice să facem Moldova mai verde cu fiecare copac plantat, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Campania de împădurire își propune să mobilizeze oamenii din toată țara să planteze copaci. Primul eveniment de plantare va avea loc pe 16 noiembrie, iar toți cei care doresc să participe sunt invitați să se alăture.

Dacă vrei să fii parte din schimbare și să lași o amprentă verde în localitatea ta, te invităm să participi la plantări în zilele ce urmează! Alege un teren din apropierea regiunii tale și hai să creștem păduri împreună! Pentru mai multe informații și pentru a te înscrie, accesează site-ul oficial al Agenției „Moldsilva” la www.moldsilva.gov.md, butonul „Participă la plantări toamna 2024” sau linkul direct: https://shorturl.at/Y4r4j și fă un pas mic, dar semnificativ, pentru natură!

Ministrul Apărării din România a demisionat. Motivul – neînțelegerile cu președintele Iohannis
Articolul anterior
Ministrul Spînu îi răspunde edilului Ion Ceban: ”Toate troleibuzele trebuie să circule”
Articolul următor