FOTO! ”Coșmarul” pe care-l trăiește o tânără pentru că e ”prea frumoasă”

Veronika Rajek, un model cunoscut pe Instagram, în vârstă de 26 de ani, susține că are un corp perfect, fapt pentru care este ”periculoasă” pe rețelele sociale, întrucât mulți oameni o invidiază pentru felul în care arată.

Veronika Rajek are 26 de ani, este din Slovacia, însă își împarte timpul între Viena, Austria și Statele Unite ale Americii. În cadrul unei postări pe rețelele sociale, ea a declarat că faptul că se mândrește cu un trup perfect, bine sculptat, nu i-a făcut viața mai ușoară, ci din contră, au fost mulți oameni ”geloși”, care au criticat-o pentru faptul că arată bine.

Tânăra, care are a adunat două milioane de urmăritori pe Instagram, a dezvăluit că folosește platforma pentru a promova acceptarea de sine, însă oamenii consideră că ea este doar norocoasă, motiv pentru care deseori o blamează pentru felul în care arată.

”Cropul meu este considerat pericol pe social media, am fost criticată deseori pentru faptul că n-am făcut nimic altceva decât să distribui imagini cu silueta mea.”, a spus ea, potrivit Daily Mail.

”În aceste zile, când vezi numeroase femei supraponderale care își expun trupurile, când vorbesc despre body pozivitate ca fiind ceva frumos, femeile înalte, care arată bine, nu pot face asta, deoarece oamenii le atacă și le numesc privilegiate. Cel puțin cu asta m-am confruntat eu. Sunt geloși pe corpul meu natural. Unii îmi raportează contul doar pentru că se simt ofensați că sunt slabă. Pierd bani din cauza asta.”, a mai povestit tânăra, potrivit sursei citate.

Veronika, care este finalistă a concursului Miss Slovacia 2016, a început să lucreze ca model de la 14 ani. Totodată, în urmă cu câțiva ani, a plătit 75 de lire sterline pentru o examinare a bustului, pentru că și-a dorit să dovedească că sânii ei sunt naturali.

sursa: www.peroz.ro

Ministra pentru Integrare Europeană Cristina Gherasimov a avut o întrevedere cu Igli Hasani, Ministru pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Albania

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană Cristina Gherasimov s-a aflat ieri, 27 aprilie, la Tirana, unde a avut o întrevedere productivă cu Igli Hasani, Ministru pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Albania.

Cristina Gherasimov, la Tirana: Avem aceleași aspirații europeneFoto: Gov.md

Aceasta este cea de-a doua țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, pe care oficiala de la Chișinău o vizitează în aceste zile, pentru a consolida dialogul politic bilateral și a cunoaște mai îndeaproape experiența de integrare europeană a statelor din Balcanii de Vest.

„Am discutat cu omologul meu despre drumul Albaniei spre Uniunea Europeană, despre agenda europeană a țărilor noastre și am menționat importanța schimbului de bune practici cu instituțiile din Republica Moldova. Aceasta ne-ar ajuta să fim mai rapizi și mai eficienți în procesele de adoptare a standardelor europene și a aquis-ului comunitar. Suntem, totodată, interesați în experiența acumulată de Albania, în sectoarele-cheie, pe durata celor doi ani ai negocierilor de aderare”, a menționat Cristina Gherasimov după întrevederea cu oficialul albanez.

De asemenea, ea i-a mulțumit ministrului Igli Hasani pentru discuție și și-a exprimat deschiderea pentru o colaborare constantă în domeniul aderării la UE între țările noastre. „Avem aceleași aspirații europene, iar o bună cooperare la nivel instituțional ar putea genera și inițiative din partea societății civile, a mediului academic sau de afaceri, care să contribuie la realizarea obiectivului strategic de integrare europeană”, a spus, la Tirana, viceprim-ministra Cristina Gherasimov.

Foto: Gov.md

Școala de Muzică ,,Maria Bieșu” din Chișinău a împlinit 50 de ani de la fondare

Primăria municipiului Chișinău informează că Școala de Muzică „Maria Bieșu” din Capitală a împlinit 50 de ani de la fondare. Cu această ocazie a fost organizat un concert jubiliar cu genericul: „50 de ani suntem Muzică Și Muzică dăruim”.

Școala de Muzică Maria Bieșu a împlinit 50 de ani de la fondareFoto: Primăria Chișinău

Evenimentul a fost organizat ieri, 27 aprilie, la Sala cu Orgă de către Primăria Chișinău și Școala de Muzică „Maria Bieșu”.

Acesta a fost dedicat activității prodigioase pe parcursul a 50 de ani, desfășurate în domeniul învățământului artistic extrașcolar și contribuția substanțială în educarea tinerei generații, în spiritul valorilor culturale naționale.

Protagoniștii concertului au fost:

– Corul Școlii, dirijor Tatiana Fanian, maestru de concert Elizaveta Bondari;

– Ansamblul de chitariști, profesor Nicolae Ceaus;

– Orchestra de acordeoniști CONSONANS, conducător Tatiana Cantemirova;

– Ansamblul de violoniști DIVERTISMENT, conducător Elena Soțchii, maestru de concert Sergiu Soțchii;

– Soliști: Igor Podgoreanu – Artist Emerit, Valentin Tuhari – Om Emerit, Tatian Gavriliță, Mihai Duminică și Elevii Școlii de Muzică „Maria Bieșu”;

– Invitat special: Vladimir Dragoș – Artist al Poporului, maestru de Concert Nichita Popov.

Școala de Muzică pentru copii nr. 3 a apărut în anul 1974, cu un contingent de 60 de elevi. La 25 octombrie 2012, Primăria Chișinău a conferit instituției, numele unei legende a muzicii academice, Primadona Operei Naționale, Maria Bieșu. 

În prezent, peste 400 de elevi studiază la Școala de Muzică „M. Bieșu”, instruiți de o echipă de 52 de profesori dedicați. Elevii sunt instruiți în cadrul secției pian de bază, instrumente cu coarde, instrumente populare, instrumente aerofone și de percuție și secția canto. 

În instituție activează cu succes orchestra de acordeoniști „Consonans”, ansamblul de violoniști „Divertisment”, ansamblul de chitariști „Picado”, corul claselor minore și superioare.

Prin toate activitățile sale, Şcoala de Muzică „Maria Bieșu”, contribuie plenar la educația artistică a tinerilor, având un impact pozitiv asupra personalităţii fiecărui elev.

În palmaresul școlii aceștia aduc diplome și medalii, participând la diverse festivaluri, concursuri municipale, naționale și internaționale.

Un vlogger din România, impresionat după prima sa vizită în Chișinău. Tânărul dezvăluie câteva lucruri care i-au plăcut în țara noastră

Marius Marina, un blogger român, a povestit pe canalele sale de socializare cum i s-a părut prima sa vizită în municipiul Chișinău. Tânărul a rămas impresionat, acesta spune că Chișinăul este mult mai curat decât capitala României. Marius a dezvăluit câteva lucruri care i-au plăcut în Republica Moldova. ,,Primul lucru și cel mai important – oamenii, al doilea lucru – faptul că țigările nu sunt expuse la vânzare, sunt ascunse, nu se fac reclame, dacă te-ai lăsat și ai tentație, nu le vezi, nu-ți face poftă. Pe terase nu se fumează, doar în locuri special amenajate. Faptul că nu sunt săli de jocuri decât foarte rare și acestea fără să se facă reclamă excesivă. După ora 22 nu se mai vinde alcool în unitățile de comerț. Curățenia pe străzi mi-a plăcut foarte mult, nu vezi chiștoace pe străzi, însă poți să vezi personalul de la spații verzi măturând constant”.

Mâncarea în Republica Moldova este excepțională. M-au dat pe spate vinăriile, încercați să căutați locuri speciale, cu mâncare bună, vinuri deosebite și atmosferă extraordinară. Cu siguranță, mai sunt lucruri ce mi-au plăcut în Republica Moldova”.

Bloggerul român a spus că în municipiul Chișinău sunt multe locuri de parcare gratuite, însă sunt slabe șanse ca acestea să fie libere.

„Am parcat mașina în parcul din fața Guvernului R. Moldova și ghiciți cât am plătit parcarea: zero lei. Asta poate fi o chestie utilă și plăcută, dar destul de nasoală pentru că nu găsești locuri de parcare goale din cauză că sunt fără plată și atunci toată lumea își lasă mașina poate pe toată ziua și așa mai departe. Am mai observat că sunt o grămadă de parcări cu plată, care sunt închise și cu barieră, dar care sunt foarte scumpe și chiar dacă locurile publice sunt gratis, cele cu plată sunt destul de scumpe”, a spus bloggerul.

Marius Marina a subliniat că orașul Chișinău este la fel de curat ca și orașul Oradea, însă dacă l-ar compara cu Bucureștiul, Chișinăul este mult mai curat decât capitala României.

„Încă un mare bravo pentru R. Moldova este că în magazine, stații PECO și așa mai departe, țigările nu sunt afișate la vedere, dar trebuie să ceri. Ele nu sunt afișate încât să fii tentat și e un sistem destul de bun pe care l-am mai văzut și în Danemarca și mi se pare foarte bun, deși sunt fumător”, a mai spus bloggerul, conform www.stiri.md.

Totuși, Marius Marina a enumerat și câteva aspecte negative ale orașului Chișinău. El s-a arătat nemulțumit că sunt foarte puține coșuri de gunoi pe străzile Capitalei și uneori a fost nevoit să meargă și sute de metri pentru a arunca gunoiul. De asemenea, bloggerul a spus că o altă problemă cu care se confruntă orașul Chișinău este starea proastă a drumurilor.

Poliția vine cu recomandări în contextul deconectării parțiale a iluminatului stradal
Articolul anterior
Tiraspolul șantajează Chișinăul! Îl trimite la Moscova să discute ”matur” despre problemele energetice
Articolul următor