Fetiţă de 6 ani, îngropată de vie o noapte întreagă şi bătută crunt de tată. Era pedepsită pentru o „bănuială”

O fetiţă de doar 6 ani a fost supusă la chinuri greu de imaginat, chiar de propriul tată. Bărbatul a fost arestat după ce autorităţile au descoperit cum obişnuia acesta să-şi pedepsească fiica, îngropând-o peste noapte „ca să-şi înveţe lecţia”. Poliţiştii au aflat totul chiar de la fraţii copilei.

Metoda de „disciplinare” folosită de un tată pentru a-şi „educa” fiica de doar 6 ani i-a revoltat pe poliţiştii americani. John Edward Kraft a fost arestat pe 21 octombrie, după ce s-a aflat cum îşi pedepsea copilul. Bărbatul în vârstă de 50 de ani din Waynesburg, Pennsylvania, îşi abuza fizic şi emoţional fetiţa, totul fiind dezvăluit chiar de către rudele micuţei. Acesta e acuzat că o lăsa deseori peste noapte într-o groapă săpată în curte, „îngropată de vie”.

Acuzaţii cumplite. Calvarul fetiţei de 6 ani

„Sunt numeroase acuzaţii, inclusiv de strangulare”, au declarat procurorii, potrivit Mirror John Edward Kraft ar fi bătut-o crunt pe fetiţă înainte să o abandoneze în groapa din curte. Totul pentru că bănuia că aceasta îl minte. Numele victimei nu a fost făcut public, din motive de protejare a identităţii minorilor abuzaţi. Copila le-ar fi povestit anchetatorilor că tatăl o lovea frecvent cu cureaua, dar nu ezita nici să aplice „corecţii” cu pumnul. „Are vânătăi pe tot corpul şi ar fi fost sufocată până ce a leşinat”, a precizat un procuror american. „O îngropa drept pedeapsă. O lăsa acolo toată noaptea. A trântit-o cu capul de pereţi şi podea. E o situaţie barbară”, a adăugat el.

Fraţii copilei au fost preluaţi, anterior, de Protecţia Copilului şi plasaţi în grija asistenţilor sociali. Poliţiştii nu au comentat nimic despre locul în care s-ar afla mama fetei.

sursa: www.observatornews.ro

Starea de alertă la Aeroportul Chișinău: Cineva a activat intenționat butonul antiincendiu de la etajul 2

Un semnal de alertă de incendiu ar fi pornit intenționat Aeroportul Chișinău la de către persoane necunoscute care ar fi activat butonul antiincendiu la etajul 2 al zonei sterile. Starea de alertă a fost anulată, iar oamenii legii interprind măsuri speciale de investigații pentru a identifica făptașul, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

”Pompierii au intervenit ĭn urma declanşării alertei de incendiu la Aeroportul Internaţional Chişinău

Ĭn dimineaţa zilei de 10 ianuarie 2025, pompierii IGSU au fost solicitaţi la Aeroportul Internaţional Chişinău, după ce Serviciul 112 a fost anunţat despre declanşarea sistemului de alarmă la incendiu. Apelul a fost recepţionat la ora 8 :40. La faţa locului au fost îndreptate 3 echipe de salvatori. Angajaţii IGSU urmează să meargă în recunoaştere pentru a stabili dacă există vreo o sursă de aprindere, care la moment nu a fost confirmată. Toate persoanele din interiorul Aeroportului au fost evacuate.

Circumstanţele urmează a fi stabilite pe parcurs. În urma situaţiei nimeni nu a avut de suferit.

La ora 09:02, ĭn urma, cercetărilor efectuate de specialişti la faţa locului nu a fost confirmată nici o sursă de aprindere., anunță IGSU.

Până în 2030 va fi dublat numărul de poduri peste Prut

A fost desemnată compania care va elabora Studiului de Fezabilitate pentru patru poduri rutiere noi peste Prut, a anunțat secretarul de stat la ministerul Transporturilor de la București, Irinel Ionel Scrioșteanu, transmite IPN.

Este vorba de podul nou Costești – Stânca al cărui amplasament va fi pe teritoriul județului Botoșani și al raionului Rîșcani.

Podul nou Leova – Bumbăta al cărui amplasament va fi localizat în estul României, la nivelul județului Vaslui și în sud-vestul Republicii Moldova, raionului Leova.

Podul nou Leca – Falciu al cărui amplasament va fi pe teritoriul județului Vaslui și al raionului Cantemir.

Totodată, podul nou Bărboieni – Răducăneni al cărui amplasament este localizat în estul României, la nivelul județului Iași și în vestul Republicii Moldova, la nivelul raionului Nisporeni.

Până în anul 2030 ministerul român menționează că va fi dublat numărul podurilor rutiere existente.

Valoarea totală estimată pentru realizarea primei etape de proiectare a celor patru poduri peste Prut este de puțin peste un milion de lei românești fără TVA, pentru fiecare lot în parte, iar sursa de finanțare este asigurată de la bugetul statului român. Termenul de elaborare a Studiului de Fezabilitate este de 12 luni.

Potrivit autorităților construcția acestor poduri peste Prut va duce la eliminarea blocajelor din punctele de trecere a frontierei, creșterea capacității de transport dintre cele două țări, realizarea conectivității Republicii Moldova cu rețelele europene de transport TEN-T și fluidizarea fluxului de transport mărfuri cu camioanele ce trebuie operate în Portul Constanța.

De astăzi lumina și căldura sunt mai scumpe

Consumatorii vor achita începând cu ziua de astăzi mai mult pentru energia electrică și pentru energia termică. Hotărârile ANRE cu privire la majorarea tarifelor au fost publicate în Monitorul Oficial, transmite IPN.

UPD 11.00 – În știrea inițială s-a strecurat o eroare tehnică: au fost indicate aceleași tarife pentru ambii furnizori de energie electrică. IPN își cere scuze pentru această confuzie. Precizăm că noile tarife pentru consumatorii Premier Energy sunt următoarele:

Pe 3 ianuarie, pentru „Premier Energy” au fost aprobate următoarele tarife, fără TVA, în funcție de punctele de delimitare sau locurile de consum ale consumatorilor finali:

– 3,02 lei/kWh la punctele de intrare în rețelele electrice de transport;

-3,26 lei/kWh la punctele de ieșire din rețelele electrice de transport;

– 3,29 lei/kWh pentru consumatorii finali, ale căror instalații electrice sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de înaltă tensiune (35; 110 kV);

– 3,51 lei/kWh pentru consumatorii finali, ale căror instalații electrice sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de medie tensiune (6; 10 kV);

– 4,10 lei /kWh pentru consumatorii finali, ale căror instalații electrice sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune (0,4 kV).

Pentru „Furnizarea Energiei Electrice Nord” au fost aprobate următoarele tarife, fără TVA:  

– 3,10 lei /kWh la punctele de intrare în rețelele electrice de transport;

-3,34 lei /kWh la punctele de ieșire din rețelele electrice de transport;

– 3,64 lei /kWh pentru consumatorii finali, ale căror instalații electrice sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de medie tensiune (6; 10 kV);

-4,68 lei /kWh pentru consumatorii finali, ale căror instalații electrice sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune (0,4 kV).

Tot de astăzi intră în vigoare noul tarif pentru consumul de agent termic. Tariful pentru energia termică livrată de către SA „Termoelectrica” va constitui 2 510 lei /Gcal (+38%). Tariful pentru energia termică livrată de „CET Nord” va fi de 2 126 lei /Gcal (+17%).

În cazul „Comgaz-Plus”, tariful pentru termie va fi de 3 603 lei /Gcal (+1%). Consumatorii „Rețelelor și Centralelor Termice Comrat” vor achita un tarif de 3 222 lei /Gcal (+12%).

Cântăreaţa Adele vrea să obţină o diplomă la 34 de ani. Ce alte vedete au revenit la studii după ce au devenit faimoase
Articolul anterior
Un asteroid va trece pe lângă Pământ. Viteza lui va fi de 86 de ori mai mare decât cea a sunetului
Articolul următor