”M-am săturat!” Un veteran de război de 102 ani s-a înfometat timp de 8 săptămâni, după ce i-a fost refuzată moartea asistată

Unui veteran de război din Marea Britanie, care a servit în al Doilea Război Mondial, i-a fost refuzată moartea asistată, aşa că s-a înfometat timp de opt săptămâni, până când a decedat. După ce a căzut pentru a treia oară, fostul comandant maritim Harry Moore, în vârstă de 102 ani, a spus familiei sale: „M-am săturat”. 

Ulterior, bărbatul a refuzat să mai mănânce şi a implorat medicii să îi dea o „pastilă” care să-i pună capăt zilelor. Doctorii se așteptau ca Harry să moară în scurt timp, dar a avut nevoie de opt ​​săptămâni de agonie pentru a-și pune capăt vieții. Acum, familia sa traumatizată a cerut ca interdicția de a muri asistată să fie revizuită. „A dat totul în timpul războiului. Merita mai mult. Ar fi trebuit să aibă de ales”, a declarat fiica lui, Annie. Ea a mai spus că Harry a fost incredibil de determinat să nu mai mănânce absolut nimic, nici măcar un biscuite cu ciocolată. 

La jumătatea perioadei a spus că nu-şi mai aminteşte cum arată (biscuiţii). Mereu i-au plăcut dulciurile. Îşi dorea mult o moarte asistată, spunea că ar trebui să fie alegerea lui”, a adăugat Annie. Veteranul a trăit o viaţă independentă. După ce a plecat din armată, el a lucrat în Ministerul Apărării. Soția lui Rosina a murit în 1990. La vârsta de 98 de ani, el s-a mutat într-o anexă la casa fiicei și a ginerelui său din Burgess Hill, West Sussex. Annie şi soţul ei au declarat că a fost torturant să îl vadă pe Harry murind de foame.

Familia veteranului va deschide o anchetă

Cuplul a cerut ridicarea interdicției privind moartea asistată pentru a le permite celor ca Harry să aibă de ales. Peste 200 de milioane de oameni din întreaga lume au deja acces la moartea asistată, inclusiv rezidenții din Canada, Noua Zeelandă, unele părți ale Australiei, 11 jurisdicții din SUA și unele părți ale Europei. Un proiect de lege depus anul trecut în Camera Lorzilor din Marea Britanie a cerut ca moartea asistată să fie legală pentru adulții cu boli terminale și competenți mintal, dar este puţin probabil ca acesta să fie aprobat, deoarece adversarii politici s-au opus.

Un parlamentar scoţian, Liam McArthur, a depus o propunere finală pentru un proiect de lege care să permită moartea asistată pentru adulții cu boli terminale din Scoția. Annie și soţul ei, sprijiniți de organizaţia My Death, My Decision, vor să deschidă o anchetă parlamentară bazată pe dovezi privind moartea asistată, pentru a ajuta la dezvoltarea unei legi mai pline de compasiune.

„Ar trebui să trăim într-o democrație în care să avem opțiuni. Este vorba despre modul în care îți trăiești viața. Cum vrei să-ți duci viața sau să-ți închei viața, când va veni momentul. Alegerea este luată în locul oamenilor şi nu ar trebui să fie”, a spus ginerele veteranului, Bryan.

sursa: www.observatornews.ro

Farmacia Familiei celebrează 19 ani! Participă la tombola aniversară și câștigă premii valoroase!

În luna iulie, Farmacia Familiei celebrează 19 ani de activitate! Cu ocazia aniversării, fiecare client va fi răsplătit pentru fidelitate și încredere.

În perioada 1 – 19 iulie, te invităm să participi la tombola aniversară organizată în Farmacia Familiei și Dita Hyper Farmacie.

Cum participi:

  • Procură din Farmacia Familiei/Dita Hyper Farmacie, în perioada 01 iulie – 19 iulie, orice produse, într-un bon de plată de minim 300 lei.
  • Înregistreză bonul și completează formularul de participare care include datele participantului (nume, prenume, telefon de contact, nr. bonului, data procurării, adresa electronică).

Pe lângă șansa de a câștiga la tombolele zilnice, poți profita de oferte aniversare la cele mai de top branduri de dermatocosmetică și suplimente. Profită de reducerile generoase și asigură-te că ai tot ce îți trebuie pentru sănătatea și bunăstarea ta și a familiei tale.

Farmacia Familiei – 19 ani de grijă pentru toată familia!

Pentru mai multe informații despre campania aniversară consultă regulamentul tombolei.

*Acest articol este un produs comercial.

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Rețelelor Sociale. Recomandările autorităților pentru cetățeni privind sporirea securității digitale

Pe 30 iunie este marcată Ziua Mondială a Rețelelor Sociale, un eveniment care evidențiază impactul pozitiv al rețelelor sociale prin facilitarea unei comunicări continue între utilizatori din întreaga lume.

Potrivit Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, circa cinci miliarde de oameni din întreaga lume folosesc rețelele sociale, ceea înseamnă că, 61% din populația lumii are un cont pe o platformă de social media, iar, în mediu, o persoană utilizează rețelele sociale până la 2,5 ore pe zi.

În acest sens, autoritățile îndeamnă cetățenii să fie vigilenți la toate aspectele legate de activitatea platformelor de socializare.

Măsurile recomandate de STISC pentru securitatea digitală și pentru protejarea conturilor de social media sunt:

  • Evitați să furnizați multe informații personale;
  • Folosiți parole puternice și activați autentificarea cu doi factori;
  • Raportați utilizatorii și comportamentele suspecte;
  • Nu accesași linkurile și mesajele suspecte;
  • Utilizați o soluție de securitate pentru dispozitivele tale.

Ziua Mondială Social Media a fost inițiată de compania globală de entertainment și media, Mashable, pe 30 iunie 2010 pentru a recunoaște impactul rețelelor sociale asupra comunicării globale și interacțiunii umane.

Întâmplarea neplăcută de care au avut parte Cleopatra Stratan și Edward Sanda în Italia. Au fost evacuați de pe plajă și ambulanța a ajuns imediat

Edward Sanda și Cleopatra Stratan au fost martorii unui scene șocante, într-una din vacanțele petrecute în Italia. Artiștii au fost evacuați de pe plajă, acolo unde ambulața și elicopterul au ajuns de urgență, scrie Libertatea.

„Nu am avut parte de peripeții în vacanță, însă am văzut niște lucruri care ne-au stricat vibe-ul, chiar dacă nu am pățit-o noi. Eram în Sardinia, s-a înecat un băiat, a venit elicopterul pe plajă, ne-a evacuat, era o plajă mică. Cred că s-a aruncat de pe o stâncă, a venit și salvarea cu barca. Noi am sperat că a fost bine și că l-au salvat.

Am încercat și noi să sărim si să ajutăm, însă, din păcate, nu aveam cu ce, pentru că persoana respectivă trebuia scoasă din apă, iar după aceea au venit elicopterul”, au declarat Eduard Sanda și Cleopatra Stratan pentru Spynews.ro.

„Era o plajă atât de mișto… Era înconjurată de munte, de stânci, aveai impresia că ești undeva în Thailanda. În ziua aceea am rămas cu gândul la acea întâmplare, ne-am tot gândit la asta. Am aflat ulterior că persoana respectivă a fost în regulă, a reușit să fie salvată. Am reușit cumva să trecem peste asta și am avut grijă de noi, în primul rând”, au mai declarat cei doi artiști.

NASA a surprins o imagine cu soarele zâmbind. Care este explicaţia fenomenului
Articolul anterior
Un bărbat nevinovat a stat 38 de ani la închisoare şi a fost eliberat după ce probele ADN au arătat adevăratul criminal
Articolul următor