De ani buni, administratorii celor mai mari și spectaculoase două șosele închideau accesul la final de octombrie. Dar, conform noilor informații, DRDP Brașov explică ce se întâmplă în premieră pe Transfăgărășan și Transalpina. Directorul instituției spune că s-au impus reguli noi de circulație pe Transfăgărășan și Transalpina, notează Playtech.
Transfăgărășanul și Transalpina, cele mai spectaculoase două șosele din Europa
Unui turist îi stă bine cu drumul, și care ar fi locurile cele mai spectaculosae de vizitat, altele decât Transfăgărășan și Transalpina? Ai de gând să traversezi țara cu mașina? Transfăgărășan și Transalpina sunt două locuri pe care nu trebuie să le ratezi, sub nicio formă.
Transfăgărășanul este unul dintre cele mai spectaculoase trasee din România și singurul care traversează Munții Făgăraș. Transfăgărășanul, un drum de 152 km, începe la Bascov, în județul Argeș, și se termină la Cârțișoara, în județul Sibiu. Spectaculos drum are o altitudine maximă de 2042 de metri, în apropiere de lacul glaciar Bâlea.
De cealaltă parte, Transalpina sau „Drumul Regelui” se întinde prin Munții Parâng, de la Novaci la Sebeș. Are o lungime de 148 km, cu 20 km la o altitudine de peste 2000 de metri și o altitudine maximă de 2145 de metri. Este un drum pitoresc, cu numeroase curbe sinuoase și priveliști montane spectaculoase, dar mai puțin abrupt și stâncos decât Transfăgărășanul.
Autoritățile impun noi reguli pe Transfăgărășan și Transalpina
Așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani, accesul pe cele două drumuri ar fi trebuit să fie închis de la finele lunii octombrie. Dar, cum temperaturile din aceste zile sunt extrem de ridicate, și fără zăpadă abundentă, autoritățile care administrează aceste două șosele au luat o nouă decizie.
Conform DRDP Brașov, șoferii care credeau că nu vor mai avea acces pe Trasfăgărășan și Transalpina au aflat că „închiderea acestor tronsoane se face în funcție de condițiile meteo.”
„De principiu, noul regulament care este comun pentru Transalpina și Transfăgărășan spune că este închiderea acestor tronsoane se face în funcție de condițiile meteo.
Și tot de principiu, sunt deschise până la finele lunii octombrie, dacă vremea o permite se prelungește perioada, dacă nu se micșorează, se închide mai înainte”, a explicat purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov, Robert Elekeș.
Pe de-o parte decizia a venit ca urmare a unor petiții semnate de reprezentanții a 160 de companii. Pe de alta, nenumăratele proteste ale hotelierilor din zonă au pus presiune pe autorități, finalul fiind noile reguli de circulație. Deși a nins în aceste zone, pentru moment accesul pe pe Transfăgărășan și Transalpina este deschis, dar odată cu schimbarea vremii vor fi închise.